عباس پورمیدانی روز پنجشنبه در آیین افتتاح طرحهای کشاورزی بخش خلجستان افزود: مباحث تغذیهای، مبارزه با بیماری و تولید محصول سالم و بازار داخلی و صادرات در مبحث تولیدات گلخانهای بهصورت جدی دنبال میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی از رویکردهای مهم جهاد کشاورزی قم گفت: ارتقای بهرهوری در مصرف نهاده ها مهمترین مؤلفه ای بوده که در جهاد کشاورزی استان دنبال میشود.
وی بابیان نتایج مثبت افزایش بهرهوری نهاده های کشاورزی، عنوان کرد: با بهرهوری نهادهها، تولیدات کشاورزی افزایش، اشتغال موجود حفظ و تثبیت و ارتقای کیفیت محصولات حاصل میشود.
وی ادامه داد: با بهرهوری نهادهها مصارف پایهای کشاورزی بهویژه در بخش آب، سم و کود تا بیش از ۲۰ برابر کاهش پیدا میکند.
پورمیدانی عنوان کرد: بهرهوری نهادهها درنهایت به افزایش امنیت غذایی منجر میشود که برای رسیدن به این هدف نهایی باید تعامل بین دستگاه های اجرایی استان افزایش پیدا کند.
وی اضافه کرد: از آنجاییکه سرانه مصرف آب برای تولیدات شیلات بسیار اندک است، در صورتی که در مسیر انتقال آب تجهیزات پرورش ماهی نصب شود توسعه این صنعت در استان باارزش افزوده همراه خواهدشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: جهاد کشاورزی بر پایه نیاز و اهمیت شدید زیرساختی روستاهای کشور تشکیلشده و باید تدبیر درستی برای حل مشکلات موجود و خدماترسانیهای بهتر اندیشیده شود.
وی با اشاره به مولفههای فرهنگ جهادی تأکید کرد: مؤلفه اصلی جهاد کشاورزی و فرهنگ جهادی تأمین نیاز تولیدکنندگان روستایی بوده که اغلب افراد محرومی هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم تصریح کرد: به دلیل اهمیت مساله امنیت غذایی توسعه کمی محصولات کشاورزی استان وضعیت مطلوبی داشته و مفاهیم توسعه پایدار کشاورزی با قدرت دنبال شده است.
در بخش کشاورزی کل زمینهای قابل کشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابل کشت کشور میباشد؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۰ هزار هکتار باغ و ۴۲ هزار هکتار زراعت شامل است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۲۰۸ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی میکنند.
امروز ۳۳ طرح کشاورزی با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی و استاندار قم در بخش خلجستان قم افتتاح شد.
بهرام سرمست استاندار قم در حاشیه افتتاح این طرح ها، طرح آبیاری تجمیعی اراضی ۳هزار و ۱۳ هکتاری بخش خلجستان و همچنین مجتمع کشت گلخانهای سبز گستر طوبی در روستای طینوج بخش خلجستان بازدید کرد.
بخش خلجستان با وسعت یک هزار و ۱۰۰ کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر ۱۰ هزار تن در شرایط عادی و ۵۰ هزار تن در فصول خاص، به مرکزیت شهر دستجرد یکی از بخش های پنج گانه قم است که با مرکز استان حدود ۷۵ کیلومتر فاصله دارد.
بخش خلجستان دارای ۲ دهستان دستجرد و قاهان و ۵۲ روستاست، همچنین در این بخش، ۳۳ روستا دارای شورای اسلامی و ۲۷ روستا دارای دهیاری فعال می باشد.
۷۴۰۳ / ۱۱۷۵
نظر شما