۲۴ خرداد ۱۳۹۸، ۸:۰۹
کد خبرنگار: 2046
کد خبر: 83352299
T T
۰ نفر
عامل سومی قصد دارد بحرانی کاذب و جانبی در منطقه ایجاد کند

تهران- ایرنا- کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: انفجار دو نفتکش در دریای عمان همزمان با حضور نخست وزیر ژاپن مهمان در ایران پر معنا و پرابهام است؛ طرف و عامل سومی قصد دارد بحرانی کاذب و جانبی ایجاد کند که بتواند آثار روند مثبت و شرایط پرهیز از تنشی که در منطقه شکل گرفته است را تحت‌الشعاع قرار دهد.

«مصیب نعیمی» کارشناس مسائل خاورمیانه روز جمعه با اشاره به سفر نخست وزیر ژاپن به ایران و انفجار دو نفتکش مرتبط این کشور در دریای عمان در گفت و گو با ایرنا عنوان کرد: هرگونه تنش در این شرایط روی افکار عمومی بین‌المللی تأثیر خواهد گذاشت و قاعدتاً پیامدهای انفجار دو کشتی نفتکش در دریای عمان متوجه عاملان آن خواهد بود.

وی افزود؛ باید مشخص شود چه کسانی پشت این حادثه هستند و چه اهدافی را دنبال می‌کنند و این موضوع باید به صورت جدی مورد ارزیابی قرار گیرد. به گفته این کارشناس مسائل منطقه با توجه به حضور نخست‌وزیر ژاپن در ایران و تلاشهایی که برای کاهش تنش وجود دارد، این انفجارها می‌تواند منشائی داشته باشد که از تشنج سود می‌برد.

وی ادامه داد؛ منبع و منشأ این اتفاق تاکنون مشخص نشده است و پشت پرده آن برای کسی روشن نیست. ممکن است عوامل سومی با انگیزه‌های متفاوت پشت این اتفاق باشند.

نعیمی خاطرنشان کرد؛ با توجه به شرایط نسبتاً آرامی که در جهت کاهش تنش و تشنج در منطقه به وجود آمده بود انفجار دو نفتکش در آب‌های نزدیک به ایران می‌تواند معنا و مفهومی خاصی داشته باشد.

بحران‌سازان رسوا خواهند شد

این کارشناس مسائل خاورمیانه یادآور شد؛ تحلیل و قضاوت عجولانه منطقی به نظر نمی‌رسد ولی عامل آن هر کسی باشد، زاییده تحرکاتی است که برخی کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس به ویژه عربستان و امارات متحده عربی در این برهه از زمان علاوه بر توسعه‌طلبی و افزایش خشونت در یمن به آن دامن می‌زنند.

وی یاد آور شد؛ آنها سعی دارند با دامن زدن به ناآرامی در منطقه، بحران‌های جانبی و پرحاشیه حول این محور ایجاد کرده و روی آن مانور دهند تا بتوانند از روند فزاینده تنش و تشنج در منطقه نیات و اهدافی که دامن خودشان را هم خواهد گرفت، پیش ببرند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه افزود؛ در هفته‌های اخیر شاهد بودیم هرگاه روندی مسالمت‌آمیز در حال شکل گرفتن بود با ایجاد حوادثی شبیه انفجار این دو کشتی، تحت‌الشعاع قرار می‌گرفت و اصل قضیه کاهش تنش به حاشیه برده می‌شد. با توجه به ریسک‌های خطرناکی که سعودی‌ها در سال‌های اخیر انجام داده‌اند و با شکست مواجه شده‌اند، انتظار دارند بدون پرداخت هزینه از این مرحله عبور کنند یا حداقل نوعی پیروزی برای خود رقم بزنند که امری غیر ممکن است.

نعیمی گفت: به نظر می‌رسد با توجه به استراتژی جمهوری اسلامی ایران در جهت کاهش تنش در منطقه و سفر آقای آبه به تهران عامل یا عواملی، این نوع از نگاه ایران را در تضاد با تعاریف و منافع خود می‌بینند و در صدد خلق وضعیتی کاذب هستند.

طرف سومی قصد دارد بحرانی جانبی علیه ایران ایجاد کند

وی ادامه داد: با این وجود اگر هدف از آمدن نخست وزیر ژاپن به ایران دارای ریشه، اصالت و ساختار باشد؛ این اتفاقات ساختگی، کاذب و جانبی نمی‌تواند در روابط دو کشور و برنامه‌های معطوف به کاهش تنش در منطقه اثری داشته باشد.

نعیمی با اشاره به امداد رسانی نیروی دریایی ایران به خدمه کشتی‌های آسیب‌دیده گفت؛ در نهایت عوامل پشت پرده انفجار نفکش‌ها زیان اصلی را خواهند دید و چنین اقداماتی نمی‌تواند بر اراده‌ای که در نیات تنش‌زدایی ایران است، تأثیر داشته باشد.

این کارشناس مسائل منطقه خاورمیانه افزود: انفجار دو نفتکش در دریای عمان در شرایطی که نخست وزیر ژاپن مهمان ایران است پر معنا و ابهام است؛ طرف سومی قصد دارد بحرانی جانبی ایجاد کند تا بتواند آثار روند مثبتی که در حال شکل گرفتن است را تحت‌الشعاع قرار دهد، لذا باید در روند نتایج تحقیقات مشخص شود که آن طرف و عامل سوم چه کسی است، در روزهای آینده مشخص خواهد شد.

نعیمی با بیان اینکه در منطقه کشورهایی وجود دارند که به دنبال شعله‌ور کردن آتش جنگ هستند، گفت: قطعاً بحران‌سازان در این رهگذر آسیب خواهند دید، چون سابقه داشته که در قضیه جنگ سوریه نیز کشورهایی برای برون‌رفت از بحران‌هایی که دامن‌گیرشان شده بود دست به خلق حوادث کاذب جانبی مانند استفاده از سلاح‌های شیمیایی بر علیه معارضین و مخالفین حکومت سوریه و یا وارد کردن رژیم اسرائیل در مسائل سوریه می زدند و به نظر می‌رسد در اینجا هم وقوع چنین سناریوهایی دور از ذهن نیست.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha