۲۶ خرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۱۶
کد خبرنگار: 2201
کد خبر: 83352634
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

مرگ در کمین شناگران دز

۲۶ خرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۱۶
کد خبر: 83352634
مرگ در کمین شناگران دز

دزفول- ایرنا- گرمای شدید هوا، مردم را از نقاط مختلف خوزستان و حتی استان های همجوار به دزفول می کشاند تا با آب تنی در رودخانه دز از گرمای طاقت فرسا در امان بمانند ولی موج های خروشان رودخانه از یک سو و نداشتن آگاهی کافی شناگران از سوی دیگر گاه حوادث تلخی را رقم می زند.

انجام حرکات نمایشی در نقاط خطرناک رودخانه و شنا در کانال‌های آبیاری کشاورزی که اصولاً محلی برای شنای ایمن نیستند باعث شده سالانه افراد زیادی دچار حادثه شوند و در برخی موارد جان خود را از دست دهند.
با وجود نصب تابلو در نقاط حادثه خیز و کانالهای آبیاری ناایمن اغلب شاهد شنا در همین نقاط هستیم که در موارد بسیاری منجر به حادثه و غرق شدگی می‌شود.
طبق گفته معاون عمران و برنامه ریزی فرمانداری ویژه دزفول از ابتدای امسال تاکنون، پنج بار سد تنظیمی علی کله و ۲ بار سد دز برای کشف اجساد غرق شدگان در رودخانه بسته شده‌اند.

عبدالحسین پور رکنی افزود: کاهش دبی رودخانه بدلیل بستن آب رودخانه باعث شد کشاورزانی که در انتظار آبدهی به زمین‌های خود بودند دچار مشکل شوند و درخواست خسارت کنند.
وی ادامه داد: حدود ۱۰ تا ۱۴ کیلومتر از مسیر رودخانه دز در محدوده شهر دزفول است که هر ساله در این محدوده شاهد غرق شدن تعدادی از هموطنان بومی یا غیربومی هستیم.

امسال هفت نفر در رودخانه دز غرق شده‌اند

مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری دزفول نیز گفت: بعد از سیلاب فروردین ماه بخش زیادی از تأسیسات و امکانات شهرداری در مناطق ساحلی از بین رفت که به تدریج این کانال‌ها بازسازی و تخلیه می‌شوند.

عبدالحسین معظم فر افزود: سال ۹۷، ۱۲ نفر در رودخانه دز غرق شدند حال آنکه از ابتدای امسال تاکنون هفت نفر غرق شدند که یکی از آنها غیربومی بود.

وی با بیان اینکه یک نفر نیز در کانال آبیاری کشاورزی غرق شده است، گفت: پارسال عمق آب زیر پل قدیم چهار متر بود که امسال به علت افزایش دبی و سیلاب عمق آن به ۱۸ متر رسیده و شنا کردن در این محل خطرناک است.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری دزفول افزود: رودخانه دز به علت بالا آمدن آب از جذابیت خاصی برخوردار است که خانواده‌ها به ویژه جوانان را تشویق به شنا می‌کند لذا باید در این خصوص اطلاع رسانی‌های گسترده و فرهنگ سازی شود.

وی با بیان اینکه شهرداری برای جلوگیری از بروز حادثه در نقاط خطرناک اقدام به نصب تابلو کرده است، افزود: امکان استقرار نجات غریق در برخی نقاط مانند زیر پل جدید نیست.

آتش نشانی دزفول از کمبود نجات غریق و غواص رنج می‌برد

معظم فر با اشاره به کمبود امکانات نجات غریق و غواص در آتش نشانی دزفول گفت: استقبال مردم از کت‌ها و منطقه چال کندی و تردد قایق‌ها در این محدوده زیاد است و در برخی مواقع خود این قایق‌ها خطرساز هستند و محیط زیست را آلوده می‌کنند البته همین قایق‌ها در برخی موارد اقدام به نجات افراد حادثه دیده می‌کنند که نیاز است ساماندهی شوند.

به گفته وی، تمام ادارات دزفول دارای کت (خنک کننده‌های دست‌ساز انسان‌های کهن که به صورت حفره‌های غار مانند در کنار رودخانه دزفول حفر شده‌اند) هستند که استقرار قایق و نجات غریق در محل کت‌ها می‌تواند به نجات افراد حادثه دیده کمک کند.

وی با تاکید بر لزوم آگاهی بخشی به مردم برای استفاده درست از بستر رودخانه افزود: با توجه به زیبایی خاص رودخانه دز در حال حاضر، اگر نتوانیم امکانات لازم را به درستی تهیه کنیم ممکن است آمار غرق شدگان به بالای ۲۰ نفر تا پایان سال برسد.‌

مدیر عامل سازمان آتش نشانی دزفول اظهار داشت: علی کله، دووه، زیر پل شریعتی، زیر پل قدیم و حدفاصل بیمارستان نبوی تا پل قدیم پنج نقطه بحرانی برای شنا در رودخانه دز محسوب می‌شوند که باید در این نقاط نجات غریق مستقر شود.

پایگاه امداد هلال احمر در ساحل دز راه اندازی شود

دبیر پدافند غیر عامل و ستاد مدیریت بحران شهرداری دزفول نیز تقویت تیم غواصی و پایگاه‌های امدادی را ضروری دانست و گفت: فعال کردن پایگاه امداد هلال احمر در ساحل دز ضروری است.

جلال دزفولی بر لزوم آگاهی بخشی به شناگران در خصوص حساسیت‌های شنا کردن در نقاط مختلف رودخانه افزود: باید از ظرفیت پیمانکارانی که در بستر رودخانه فعالیت می‌کنند استفاده شود.

مدیر امور آب ناحیه شمال غرب استان خوزستان نیز گفت: نجات غریق در حوزه شهری بر عهده شهرداری است و سازمان آب و برق وظیفه حفاظت از رودخانه را برعهده دارد.

سیدمحمد سجادیان با بیان اینکه رودخانه محل امنی برای شنا نیست، افزود: رودخانه دز بدلیل داشتن شرایط زمین شناسی خاص، گرداب ایجاد می‌کند و افرادی که به فن شنا آشنایی ندارند را دچار حادثه می‌کند.

وی اظهار داشت: گرمای شدید هوا، سیل عظیمی از شهروندان را به سمت کانالهای آبیاری و رودخانه سوق می‌دهد که احتمال غرق شدن آنها زیاد است و باید با تدابیر امنیتی و گشت‌هایی که درنظر گرفته می‌شود آمار تلفات را کاهش داد.

وی با بیان اینکه تردد قایق‌ها در بالادست سد تنظیمی باید مدیریت شود، افزود: حداقل کاری که در این خصوص می‌توان انجام داد این است که ترددهای مجاز و تحت کنترل برقرار و برای قایق‌ها پلاک گذاری شود.

آمار غرق شدگان در دز وحشتناک است

سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان دزفول نیز گفت: افرادی که قصد استفاده از ساحل رودخانه دز را دارند باید مصونیت داشته باشند تا کمترین آسیب به مردم وارد شود البته برخی حوادث در آب‌های خروشان اجتناب ناپذیر است.

محمد حیدری با تاکید بر لزوم برنامه ریزی و اطلاع رسانی برای رساندن تلفات به حداقل افزود: هلال احمر، آتش نشانی و شهرداری سه نهادی هستند که می‌توانند در این خصوص کمک کننده باشند.

وی اضافه کرد: برای نقاط بحرانی رودخانه دز باید تدابیری بیاندیشیم و شرایط را نسبت به وضع موجود تغییر دهیم چرا که شرایط موجود نتوانسته آمار غرق شدگان را کاهش دهد.

حیدری با بیان اینکه آمار غرق شدگان امسال وحشتناک بوده و ممکن است تا پایان سال به بالای ۲۰ نفر برسد، گفت: ناتوانی در برنامه ریزی، سو مدیریت و نبود امکانات نباید منجر به غرق شدن شهروندان شود.

رئیس مدیریت بحران دزفول، شهرداری را پیشگام مدیریت ساحل دز دانست و اظهار داشت: خسارت ۲۲۰ میلیارد ریالی به زیرساخت‌ها و تأسیسات شهرداری دزفول در سیل اخیر نشان می‌دهد ساخت و سازهای غیرقانونی در ساحل دز انجام شده است.

وی افزود: شهرداری یا باید تمام مسئولیت‌های قانونی مربوط به ساحل دز را عهده دار شود یا اینکه تأسیسات خود را از حریم رودخانه جدا و مدیریت آن را به سازمان آب و برق بسپارد.

مدیریت سواحل دز در شهرداری راه اندازی شود
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول با بیان اینکه باید نسبت به نقاط بحرانی و ساخت و سازهای شهرداری تصمیم گیری شود، گفت: هیچ عامل محدودکننده ای برای ورود مردم به نقاط بحرانی رودخانه وجود ندارد که علاوه بر اقدامات فرهنگی باید حفاظت و صیانت از جان مردم نیز مدنظر باشد.

وی ضمن تقدیر از تلاش هلال احمر و آتش نشانی در کشف اجساد غرق شدگان گفت: هنگام حوادث نباید به مسئولیت‌ها توجه شود بلکه همه باید به وظیفه اخلاقی و انسانی خود عمل و نسبت به نجات جان افراد حادثه دیده اقدام کنند.

وی افزود: هنوز تعداد غواصان دزفول مشخص نیست که باید این افراد را شناسایی و نسبت به استقرار آنها در نقاط بحرانی اقدام کرد.

حیدری گفت: باید در ارائه مجوز به قایق‌ها تجدیدنظر و مشخص شود فردی که مجوز قایقرانی دارد از توانایی کافی برخورد است یا خیر.

رئیس ستاد مدیریت بحران دزفول بیان کرد: مسئول کت‌ها شهرداری و مسئول کت ادارات نیز ادارات هستند که باید اقدامات لازم برای ایمنی و رعایت شئونات اسلامی در این اماکن را انجام دهند.
وی افزود: شهرداری باید فهرست کاملی از کت‌های دزفول چه شخصی و چه دولتی داشته باشد تا دستخوش سو استفاده نشوند.

حیدری بیان کرد: طبق برنامه پنجم توسعه، ساماندهی سواحل و رودخانه‌های کشور برعهده وزارت کشور است که پارسال در خصوص مدیریت سواحل از طریق استانداری پیگیری‌هایی شد ولی به نتیجه نرسید، امسال باید این موضوع دنبال شود تا بتوان از اعتبارات این سازمان برای مدیریت سواحل دز استفاده کرد.

وی گفت: باید به مباحث گردشگری، حفظ حریم رودخانه و منابع طبیعی رودخانه دز نیز توجه شود که این وظایف در حال حاضر بر عهده هیچ نهادی نیست ولی با برقراری مدیریت سواحل دز این خلاءها جبران می‌شود.
۷۲۷۸/۳۰۲۲

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha