مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد پنجشنبه شب در حاشیه مراسم یادشده که با حضور تعدادی از مسئولان استان یزد و میبد برگزار شد، به ایرنا گفت: نمایشگاه یادشده به عنوان بزرگترین کار هنری تاکنون در این منطقه تشکیل شده است.
سید مصطفی فاطمی تصریح کرد: شهرها و استان هایی که در حوزه صنایع دستی برند شناخته شده دارند، یا شهرها و روستاهایی که به ثبت جهانی و ملی رسیده اند هنرمندان آنها در این نمایشگاه حضور دارند، امید است با توجه به تولید و مصرف صنایع دستی و قیمتهای مناسب محصولات عرضه شده با استقبال خوبی همراه شود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد، از میبد به عنوان شهر جهانی زیلو یاد کرد که ظرفیت های زیادی در انواع حوزه صنایع دستی دارد.
همچنین حسین فلاح فرماندار میبد در سخنان کوتاهی از دست اندرکاران برگزاری نمایشگاه تشکر کرد.
در نمایشگاه یادشده محصول رشته های مختلف صنایع دستی از جمله «پخل بافی» خراسان جنوبی، «کپو» و «چوقا بافی» بافی خوزستان، حصیربافی کرمان، چرم، گلیم و جاجیم استانهای مختلف، صنایع دریایی بوشهر، ظروف سنگی (دیزی) مشهد، «آجیده دوزی خوشخواب» شهرستان تفت، صنایع چاپ یزد، مبلمان سنتی یزد، «موتابی» بفروئیه میبد، کاربافی، محصولات زیلوی میبد، و … برای فروش عرضه شده است.
همچنین غرفههای رنگرزی سنتی زیلوی میبد، سفال و …، سیاه چادر عشایر سربیشه خراسان جنوبی، سیاه چادر ایل عشایری سنگسری سمنان و … همراه با پخت غذاهای محلی، چای، شربت و نوشیدنی هم در سیاه چادرها که در محوطه نمایشگاه برپا شده است، فراهم است.
نمایشگاه صنایع دستی یادشده تا ۲۷ خرداد ماه جاری در سالن ورزشی شهدای میبد واقع در شهرک شهدای این شهرستان برپاست.
همچنین نمایشگاه طرح و زیلو ۲۷ خرداد ماه جاری در محوطه کاروانسرای شاه عباسی میبد برگزار میشود.
«سازمان تربیتی، علمی و فرهنگی ملل متحد» (یونسکو) ۱۰ ژوئن را به نام روز صنایع دستی ثبت کرده است. این روز در ایران برابر با ۲۰ خردادماه و آغاز هفته صنایع دستی است.
مرکز شهرستان ۱۰۴ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.
۹۹۳۴/ ۲۰۴۷
نظر شما