۲۴ خرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۲۲
کد خبر: 83352898
T T
۰ نفر
هیچ دغدغه‌ای برای تامین مواد غذایی در قم وجود ندارد

قم - ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاوری قم گفت: ذخیره استان در نهاده‌های دام و طیور و کشاورزی بسیار مطلوب است و در تامین گوشت و مواد غذایی جای هیچ‌گونه نگرانی نیست.

عباس پور میدانی در سخنرانی پیش از خطبه‌های این هفته نماز جمعه قم در مصلای قدس افزود: تولید بیشتر محصولات کشاورزی با تامین امنیت غذایی و صیانت بخشی از آرامش روانی مردم در ارتباط بوده و اهمیت بسیار زیادی دارد.

وی در ادامه با اشاره به تدابیر انجام‌شده برای تامین سرمایه در گردش کشاورزان گفت: تا دو هفته آینده استمهال وام‌های کشاورزی و تامین سرمایه گردش کشاورزان استان آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: ارتقای بهره‌وری و تامین نهاده‌های لازم برای تولیدات کشاورزی هدف مهمی بوده که در سازمان جهاد کشاورزی قم در حال دنبال است.

پورمیدانی افزود: سال گذشته ۴ هزار هکتار از اراضی استان تحت پوشش آبیاری هوشمند و تحت‌فشار قرار گرفت و توسعه کشت گلخانه‌ای با افزایش راندمان تولید و صرفه‌جویی در مصرف نهاده‌های کشاورزی به‌ویژه در بخش آب، سم و کود همراه است.

وی خاطرنشان کرد: با شیوع آنفولانزای مرغی در سال گذشته بخشی از ظرفیت تولید مرغ استان از بین رفت اما با تدابیر انجام‌شده وضعیت امسال استان قم بسیار مطلوب ارزیابی می‌شود.

وی همچنین گفت: به دلیل بی‌توجهی برخی از مسافران و گردشگران آتش‌سوزی‌های متعددی در مراتع استان در هفته‌های اخیر اتفاق افتاده که برای جلوگیری از عدم تکرار آن‌ها نیاز به توجه و دغدغه بیشتر از جانب تمام مردم است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در رژیم سابق به کشاورزی و روستاهای کشور توجه لازم نمی‌شد و فقر و محرومیت در مناطق محروم جلوه گری می‌کرد، از همین رو نیز امام راحل فرمان تشکیل جهاد کشاورزی را صادر کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم با اشاره به شاخص‌های مهم فرهنگ جهادی اضافه کرد: توجه به قشر آسیب‌پذیر و محروم جامعه و تامین نیاز کشاورزان به نهاده‌ها از مهم‌ترین مؤلفه‌های فرهنگ جهادی است.

پورمیدانی ادامه داد: با آغاز جنگ تحمیلی کارکنان جهاد کشاورزی به سنگر سازان بی سنگر کشور تبدیل شدند و امروز نیز جهادگران در تمام عرصه‌های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی آماده خدمت به‌نظام و انقلاب اسلامی هستند.

در بخش کشاورزی کل زمین‌های قابل‌کشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابل‌کشت کشور می‌باشد؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۰ هزار هکتار باغ و ۴۲ هزار هکتار زراعت شامل است.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۲۰۸ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی می‌کنند.

۷۴۰۳ / ‏‬ ۱۱۷۵

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha