۲۵ خرداد ۱۳۹۸، ۹:۵۳
کد خبرنگار: 2089
کد خبر: 83353635
T T
۰ نفر
استاندار سمنان: ظرفیت دریا در رفع چالش کم آبی کشور استفاده نشد

سمنان- ایرنا- استاندار سمنان گفت: ظرفیت دریای های خزر و عمان و خلیج فارس برای رفع مشکل کم آبی و توسعه اقتصادی کشور در سال های گذشته بهره برداری نشد.

علیرضا آشناگر روز شنبه در همایش علمی تخصصی ضرورت طرح انتقال آب از دریای خزر به استان سمنان در تالار امیرکبیر دانشگاه سمنان افزود: از ظرفیت علمی متخصصان و کارشناسان بخش بهره برداری از آب در روند اجرای طرح انتقال آب از دریای خزر به استان سمنان بهره گیری شود.

وی با اشاره به برخی مسائل در خصوص ضرورت اجرای طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان، تصریح کرد: این استان با ۹۷ هزار کیلومتر مربع حدود ۶ درصد مساحت کشور را در برمی‌گیرد.

وی با اشاره به همجواری سمنان با هشت استان کشور، اضافه کرد: ۲ هزار و ۲۰۰ واحد صنعتی فعال با ۱۶۰ هزار شاغل و ۶۶۰ واحد معدنی به دلیل منابع محدود آبی، تاکنون توسعه نیافته است.

آشناگر ادامه داد: متوسط بارش در کشور ۸۴۰ میلیمتر و در استان سمنان ۱۲۰ میلی متر است، تغییر اقلیم و تشدید خشکسالی باعث گسترش بیابان و تخلیه روستاهای استان شده است.

استاندار سمنان گفت: وجود اراضی بدون استفاده، دسترسی به راه‌های مواصلاتی، وجود راه آهن و فرودگاه، سبب رشد جمعیتی در برخی نقاط استان سمنان شده که نشان می‌دهد نقش ملی سمنان در تأمین اشتغال پررنگ است.

وی ادامه داد: برداشت بیش از حد از منابع آب زیرزمینی و محدودیت منابع آب‌های سطحی سبب شده توسعه استان سمنان تهدید شود و جبران نشدن کسری آب توسعه استان را به چالش می‌کشد و چشم انداز جمعیت در این استان را دچار مشکل می‌کند.

آشناگر با اشاره به ضرورت طرح انتقال آب از خارج از استان به سمنان، بیان کرد: اکنون استفاده از آب دریا در جهان برای بخش‌های آشامیدنی، صنعت و کشاورزی مطرح است و کشورهایی مثل عربستان سعودی، امارات متحده عربی و کویت عملکرد مطلوبی در زمینه شیرین سازی آب دریا و بهره مندی از آن دارند.

وی با بیان اینکه برخی از کشورهای حاشیه دریای خزر از نفت و گاز آن استفاده می‌کنند، افزود: منشأ آلودگی آب این دریا برداشت نفت و گاز از سوی همسایگان است، فعالان زیست محیطی در این زمینه که عوامل اصلی آلودگی آب این دریا است اقدام کنند.

وی تاکید کرد: فعالان زیست محیطی سمنان و استان‌های شمالی نسبت به مطالعه عمومی و طرح ملی در زمینه تأمین آب توجه خاص داشته باشند.

استاندار سمنان با اشاره به نوسان‌های آب دریای خزر که در دوره‌های مختلف دستخوش تغییر بوده است، تصریح کرد: سطح آب دریای خزر در سال‌های اخیر افزایش یافته و برخی دانشمندان معتقدند تا ۲۰۰ سال آینده پیشروی آب وجود دارد.

همایش علمی تخصصی انتقال آب دریای خزر به استان سمنان در ۶ محور الگوی مصرف، مطالعه‌های فنی، مطالعه‌های زیست محیطی، مطالعه‌های اجتماعی و اقتصادی، مطالعه‌های سیاسی و سرمایه گذاری طرح برنامه ریزی شده است؛ سخنرانان در این همایش یک روزه در خصوص تاریخچه طرح انتقال آب از دریای خزر به استان سمنان، ضرورت‌ها و انتخاب گزینه برتر مسیر خط انتقال بحث و تبادل نظر می‌کنند.

در یکسال گذشته پیگیری‌های مستمری برای توسعه سمنان با اجرای طرح‌های انتقال آب از سایر حوضه‌ها به این استان صورت گرفت و پس از رایزنی‌ها، انتقال آب از دریای خزر به فلات مرکزی ایران در بودجه ۹۸ کشور ردیف اعتباری گرفت.

این ردیف بودجه مربوط به مطالعه و اجرای انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی است که با رأی قاطع نمایندگان مجلس در سال ۹۷ تصویب شده بود.

همچنین حجت الاسلام والمسلمین روحانی رئیس جمهوری ۱۳ آذرماه سال ۹۷ در سفر استانی به سمنان در دیدار مردمی بیان کرد که از نظر دولت تمام مسائل بحث انتقال آب از شمال کشور به استان سمنان حل شده و اگر سرمایه گذاری بخواهد برای انتقال آب از شمال به مرکز ایران و استان سمنان اقدام کند، دولت آمادگی دارد تا در مدت کوتاهی مجوزهای لازم را صادر کند.

۹۸۹۱/۶۱۰۳

اخبار مرتبط