۲۵ خرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۲۲
کد خبرنگار: 1029
کد خبر: 83353753
T T
۰ نفر

استان مرکزی رتبه دوم اهدای خون زنان کشور را دارد

۲۵ خرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۲۲
کد خبر: 83353753
استان مرکزی رتبه دوم اهدای خون زنان کشور را  دارد

اراک - ایرنا - مدیرکل انتقال خون استان مرکزی گفت: این استان در شاخص اهدای خون زنان رتبه دوم کشور را بعد از استان لرستان دارد.

دکتر «فاطمه سادات مهدویانی» روز شنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت روز جهانی اهداکنندگان (۲۴ خردادماه) افزود: شاخص اهدای خون زنان در کشور چهار درصد است و استان مرکزی با ۷ و ۲ دهم درصد در جایگاه دوم قرار گرفته است.

وی اظهار داشت: از هر ۱۰۰ اهداکننده خون ۹۳ نفر مرد و هفت نفر زن هستند که باورهای غلط از جمله اثر نامطلوب و ضعف برای زنان، ابتلای زنان به پوکی استخوان و تکمیل میزان اهدا خون توسط مردان باعث شده است تا شمار زنان در اهدای خون، کمتر از مردان باشد.

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی گفت: شاخص اهدای خون در ایران از هر یکهزار نفر ۲۷ نفر است که در استان مرکزی این شاخص ۳۰ نفر و در اراک ۵۱ نفر را دربرگرفته است.

دکتر مهدویانی افزود: تبلیغات، اطلاع رسانی و همکاری خوب رسانه‌ها با انتقال خون استان مرکزی باعث شده تا شاخص اهدای خون در استان و به ویژه اراک مطلوب باشد.

وی اظهار داشت: سال گذشته از ۴۹ هزار و ۵۲۱ مراجعه اهداکنندگان خون در استان ۴۱ هزار و ۷۹۸ نفر موفق به اهدای خون شدند که ۲ و هفت دهم درصد آنان را زنان شامل شدند.

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی گفت: فرآورده‌های خونی شامل ۴۰ هزار و ۴۶۹ واحد گلبول قرمز متراکم، یک هزار و ۳۲۰ واحد خون کامل، ۵۳۶ واحد خون شسته، ۳۸ هزار و ۹۲۹ پلاسمای منجمد، ۲۱ هزار و ۴۱۱ واحد پلاکت و یک هزار و ۵۳۱ واحد کرایو پرسی پی تیت پارسال از اهدا کنندگان تهیه شد.

دکتر مهدویانی افزود: ۲۱ هزار واحد پلاسما نیز سال گذشته از استان مرکزی به شرکت پالایش برای تبدیل به دارو ارسال شد.

وی اظهار داشت: هشت هزار و ۱۸۳ نفر در ۲ ماه اخیر به مراکز اهدای خون استان مراجعه کردند که از این تعداد هفت هزار و ۱۶ نفر شرایط اهدای خون را داشتند.

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی گفت: ۸۳ نفر در ۲ ماه گذشته اهداکننده آفرزیس در استان بوده‌اند.

دکتر مهدویانی افزود: ۲ هزار و ۹۵۵ نفر برای اهدای خون در شب‌های قدر در هفت مرکز و پایگاه خون گیری استان مراجعه و ۲ هزار و ۴۸۷ نفر موفق به اهدای خون شدند.

وی اظهار داشت: خونگیری در ماه رمضان امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داشته است و استان مرکزی را در جایگاه پنجم استان قرار داد.

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی گفت: بیشترین پخش فرآورده‌های خونی انتقال خون استان برای بیمارستان آیت الله خوانساری اراک است که سال گذشته ۲۰ هزار و ۴۰ واحد را تحویل گرفت.

دکتر مهدویانی افزود: پلاکت بیشترین میزان مصرف فرآورده خونی را شامل می‌شود که هفته‌ای ۳۰۰ واحد پلاکت از استان مرکزی به شبکه خون رسانی کشور ارسال می‌شود.

استان مرکزی در رابطه با فرهنگ اهدای خون در زمره رتبه‌های برتر است و همین امر باعث شده که بتواند علاوه بر تأمین خون استان، نیازهسایر مناطق کشور را به فرآورده‌های خونی تأمین کند.
سازمان انتقال خون ایران در سال ۱۳۵۳ تأسیس شد و در حال حاضر این سازمان بالاترین و تنها مرجع تصمیم گیری در زمینه تأمین و توزیع خون و فرآورده‌های خونی سالم در کشور است.

۶۹۹۱/‏۶۰۱۳/‏