معاون خدمات شهری شهرداری همدان در این آئین گفت: همایش پدافند غیرعامل و مدیریت بحران اماکن آموزشی با هدف ایجاد آمادگی مواجهه با حوادث و بحران های محتمل در اماکن مسکونی شهر همدان برای آموزش مربیان دوره اول مقطع ابتدایی برگزار شد.ا
وحید علی ضمیر اظهار داشت: در این همایش آموزش اطفای حریق، نحوه و برنامه ریزی تخلیه اضطراری هنگام آتش سوزی مدارس و زلزله توسط سازمان آتش نشانی ارائه شد.
معاون خدمات شهری شهرداری همدان بیان کرد: روزانه شاهد حوادث آتش سوزی، گود برداری غیر اصولی و نشت گاز در گوشه و کنار شهرها هستیم که هر یک می تواند تلفات جانی و مالی بسیاری ایجاد کنند.
علی ضمیر افزود: بنابراین برای کاهش تلفات و خسارات جانی و مالی، افراد آموزش دیده به سرعت می توانند در محل حادثه حضور یابند و با دانش و مهارت های لازم دامنه تلفات و خسارات را محدود و کنترل کنند.
وی ادامه داد: تشکیل گروههای مدیریت بحران در اماکن مختلف یکی از راههای آموزش و ایجاد آمادگی در شهروندان است و این گروه تعدادی از ساکنان یا کارکنان هر مکان هستند که به صورت داوطلبانه ضمن دریافت آموزش های لازم در کنار مسئولیت های روزمره اقدام به ارتقا ایمنی و کاهش مخاطرات محل کار و زندگی خود می کنند و در زمان وقوع بحران وظایف اولیه و مهمی برای کنترل حادثه بر عهده دارند.
مدیر اداره مدیریت بحران شهرداری همدان نیز با بیان اینکه این اداره به عنوان متولی اصلی مدیریت بحران شهر است اظهار داشت: سیستم کنترل و مدیریت بحران در شهری مانند همدان نمی تواند به صورت متمرکز و به وسیله سازمان های محدود پیاده سازی و اجرا شود؛ همچنین هر اندازه امکانات و تجهیزات امداد و کمک رسانی شهر همدان وسیع و فراگیر باشد، باز هم قادر نخواهد بود که در شرایط بحرانی به همه نقاط سانحه دیده کمک رسانده و جان افراد در خطر را نجات دهد.
بیتا روحی گفت: در شرایط بحرانی ممکن است سامانه حمل و نقل شهری، شبکه های خدمات شهری و مخابرات از کار افتاده باشد و در این شرایط تنها بهره گیری از مدیریت بحران غیر متمرکز در لایه های پایین تر می تواند از شدت صدمات وارده جانی و مالی بکاهد.
وی اظهار داشت: به عبارت دیگر هر قدر که بتوان میزان وابستگی به سازمان های مسئول مدیریت بحران را کاهش داد و فرآیند عملیات را به صورت غیر متمرکز اجرایی کرد، کارایی و اثر بخشی بیشتری ایجاد خواهد شد و بر این اساس لازم است گروه های مدیریت بحران در مجتمع های آموزشی، با حضور افراد مسئول و علاقه مند تشکیل شود.
روحی بیان کرد: این گروه ها ضمن انجام اقدامات پیشگیرانه در مجتمع، خود را برای مقابله در زمان بحران نیز آماده می کنند.
۷۵۲۳/۲۰۸۷
نظر شما