شهامت هدایت روز شنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا افزود: امسال برای نخستین بار ۲۳ هکتار از اراضی منابع طبیعی مغان با هدف افزایش سرانه فضای سبز در استان برای توسعه درختکاری، اجرای طرحهای منابع طبیعی و تأمین نیاز مردم به کاشت نهال اختصاص یافته است.
وی بیان کرد: اراضی واقع در محدوده ایستگاه تولید بذر و نهال برای تولید نهال چندین گونه درخت در نظر گرفته شده که نهالهای تولید شده در این اراضی، اواخر سال و در هفته منابع طبیعی به صورت رایگان در استان توزیع میشود.
هدایت صنوبر، افرا، اقاقیا، ون، بادام، سنجد و کاتالپیا و نیز سرو و کاج را از جمله گونههای کشت شده در این ایستگاه ذکر کرد و گفت: حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار اصله از این نهالها از نوع صنوبر است.
وی با اشاره به استعداد منطقه مغان برای تولید هر گونه نهال اضافه کرد: تولید این میزان نهال با هدف تأمین نهاده برای نیاز صنایع چوب استان برنامه ریزی شده و با توزیع رایگان و جایگزینی با درختان قطع شده، تحولی در اقتصاد و فضای سبز استان رخ خواهد داد.
مدیرکل منابع طبیعی استان اردبیل ظرفیت مرکز تولید نهال در ایستگاه تولید بذر و نهال منابع طبیعی در منطقه مغان را تولید سالانه پنج میلیون اصله نهال اعلام کرد و افزود: طبق برنامه تدوین شده، سال آینده سه میلیون اصله نهال در این ایستگاه تولید میشود.
وی از ورود بخش خصوصی برای تولید نهال برای منابع طبیعی استان اردبیل خبر داد و گفت: قرار است با اختصاص ۳۰ هکتار از عرصههای ایستگاه تولید بذر و نهال مغان، سالانه بالغ بر سه میلیون اصله نهال در این مرکز تولید و به صورت رایگان توزیع شود.
هدایت با اشاره به حمایت منابع طبیعی از تولید کنندگان بخش خصوصی نهال برابر الگوهای فنی بیان کرد: بخش خصوصی در صورت ورود به امر کاشت و تولید نهال در عرصههای منابع طبیعی منطقه مغان، زمین، آب و خاک رایگان دریافت میکند.
وی همچنین از ساماندهی کاشت درخت در ۵۰ کیلومتر از سواحل رودخانه مرزی ارس در شهرستان پارس آباد خبر داد و گفت: عرصههای جنگلی حاشیه رود ارس برای حفظ فضای سبز منطقه با همکاری مرزبانی به صورت ویژه حراست میشود و اقدامات اولیه برای کاشت درخت در بخشی از این عرصهها آغاز شده است.
مدیرکل منابع طبیعی استان اردبیل تولید بذر را نیز از جمله زمینههای فعالیت ایستگاه تولید بذر و نهال مغان اعلام کرد و افزود: در این ایستگاه عملیات تولید بذر مرتعی نیز دنبال میشود.
وی با اشاره به ضرورت توسعه و کاشت گیاهان در مراتع با هدف جلوگیری از فرسایش خاک، جلوگیری از سیلاب، افزایش پوشش گیاهی و احیای خاک بیان کرد: استان اردبیل از جمله معدود استانهایی است که بذر مرتعی تولید میکند و میتواند به قطب تولید بذور کشور تبدیل شود.
هدایت با اشاره به واردات بذور گیاهان دارویی از خارج از کشور اظهار کرد: ایستگاه تولید بذر و نهال مغان ظرفیت تولید بذور گیاهان دارویی قابل کشت در ایران را دارد و در حال تدوین برنامهای هستیم که از سال آینده بذور گیاهان دارویی نیز در استان تولید و عرضه شود.
مدیرکل منابع طبیعی استان اردبیل در ادامه میزان قطع و تخریب جنگلهای موجود در استان اردبیل را بسیار کم و در حد صفر اعلام کرد و گفت: جنگلهای این استان قابلیت بهره برداری اقتصادی و صنعتی ندارد ولی با این حال با هر گونه اقدام به تخریب عرصههای جنگلی به شدت برخورد میشود.
وی همچنین با اشاره به پایین بودن نرخ آتش سوزی در عرصههای جنگلی و مرتعی استان اردبیل گفت: ناوگان حفاظتی منابع طبیعی استان برای اطفای حریق تجهیز شده است.
به گزارش ایرنا، ایستگاه تولید بذر و نهال مغان با ۳۹۷ هکتار در شهرستان پارس آباد در شمال استان اردبیل واقع شده و از سالهای دهه ۴۰ تاکنون به صورت تخصصی در امر تولید نهال و بذر برای منابع طبیعی فعالیت میکند.
استان اردبیل یک میلیون و ۵۰ هکتار مرتع ییلاقی، قشلاقی و میان بند و ۶۵ هزار هکتار جنگل دارد.
۱۹۰۵/۶۰۱۶
نظر شما