۲۵ خرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۵۴
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 83354253
T T
۰ نفر

مدیریت خون بیمار نیازمند تغییر نگاه جامعه است

۲۵ خرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۵۴
کد خبر: 83354253
مدیریت خون بیمار نیازمند تغییر نگاه جامعه است

سنندج - ایرنا -  دبیر علمی همایش مدیریت خون بیمار گفت: اجرای فرآیند مدیریت خون بیمار مبتنی بر تغییر نگاه جامعه، به خصوص تغییر نگاه پزشکان مصرف‌کننده خون و فرآورده‌های خونی است.

همایش علمی مدیریت خون بیمار با هدف کسب آگاهی از جدید ترین یافته های پزشکی در حوزه طب انتقال خون و علوم مدیریت خون بیمار و کاستن از میزان نیاز به خون و فرآورده های آن با حضور جمعی از پزشکان و شاغلین حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، روز شنبه در بیمارستان بعثت سنندج برگزار شد.

دبیر علمی این همایش با بیان اینکه علم مدیریت خون بیمار دستاوردهای مهمی برای ارائه کیفیت بهتر خدمات به بیماران داشته است، اظهار داشت: مدیریت خون بیمار ادبیات جدیدی در حوزه طب انتقال خون است و دانشگاه علوم پزشکی کردستان در تلاش است تا در بهره گیری از این علم پیشتاز باشد.

برهان مرادویسی، مدیریت خون بیمار را یک ضرورت اعلام کرد و گفت: شانس ابتلا به عفونت های بیمارستانی در افرادی که دریافت کننده خون هستند حدود پنج برابر افزایش می یابد و از طرفی طول مدت بستری این بیماران نسبت به افرادی که خون دریافت نکرده اند بیشتر است.

وی افزود: این آمار ها نشان می دهد که تزریق خون به دلیل عوارض و مخاطرات اجتناب ناپذیر می تواند روند درمان بیمار را تحت تاثیر قرار دهد و از طرفی هزینه های چند برابری را نیز به نظام سلامت تحمیل کند.

این پزشک فوق تخصص خون و سرطان شناسی با اشاره به اینکه مدیریت خون بیمار را می توان قبل، حین و بعد از عمل های جراحی انجام داد، ادامه داد: علم مدیریت خون بیمار تاکید دارد تا قبل از عمل جراحی کم‌خونی بیمار مدیریت و درمان شود.

وی اضافه کرد: امروزه کشورهای سرآمد دنیا در علوم پزشکی در تلاش اند تا به واسطه تجهیزات به روز در حین عمل و در صورت نیاز از خون خود بیمار استفاده کنند و یا روش های غیر تهاجمی را استفاده نمایند تا خون کمتری از دست رود و با این شیوه عوارض دریافت خون از فرد دیگر کاهش یابد.

مرادویسی گفت: تهیه خون و فرآورده های آن با دشواری های بسیاری رو به رو است و نباید اجازه داد حتی یک واحد خون که از اهدا کننده ای نوع دوست دریافت می شود، بی جهت تزریق و یا تبدیل به ضایعه ای فاقد اثر شود.

او با تاکید بر اینکه تا زمانی که خطری جان بیمار را تهدید نکرده است نباید به سراغ تزریق خون غیرخودی رفت، افزود: در برخی از جراحی‌های اورژانسی پزشک مجبور است خون مصرف کند اما در بسیاری از جراحی های انتخابی مثل جراحی‌های کرونر قلب، زنان و ارتوپدی می‌توان از روش هایی استفاده کرد که نیاز به تزریق خون در اتاق عمل نباشد.

وی به همه ی پزشکان به ویژه جراحان توصیه کرد تا اقداماتی مانند اصلاح کم خونی یا استفاده از شیوه های تزریق خون خودی (اتولوگ) را پیش گیرند.

مرادویسی گفت: نگاه جامعه اینگونه است که تزریق خون مانند تزریق یک سرم قندی- نمکی است و پزشکان نیز متصور اند که خون به میزان بسیاری همیشه در دسترس و آماده تزریق است و این نگاه باید تغییر یابد.

وی در پایان از تشکیل کارگروهی با عنوان مدیریت خون بیمار خبر داد و گفت: اعضای این کارگروه پژوهش‌هایی در حوزه طب انتقال خون انجام می دهند و با هدف بهره گیری جامعه پزشکی استان، یافته ها را اطلاع رسانی خواهند کرد.

مرور جدیدترین یافته های علم پزشکی در حوزه طب انتقال خون، مصرف بهینه خون و فرآورده های آن در مراکز درمانی، رعایت اصول صحیح حمل و نقل و نگهداری انواع فرآورده های خونی، گزارش دهی دقیق عوارض ناشی از تزریق خون و فرآورده های آن، مدیریت خون بیمار و اهمیت آزمایشات مرتبط در بانک خون بیمارستانها، از اهداف برگزاری این همایش یک روزه بود که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل انتقال خون استان کردستان برگزار شد.

این سمینار با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل انتقال خون کردستان و با حضور بیش از ۲۰۰ نفر از پزشکان فوق تخصص، متخصص و عمومی، کارشناسان و کارشناسان ارشد پرستاری و مامایی و جمعی از دانش آموختگان مقاطع دکترا، کارشناسی ارشد و کارشناسی رشته های علوم آزمایشگاهی و اتاق عمل برگزار شد.

۱۴ ژوئن هر سال به نام روز جهانی اهدای خون (روز جهانی تقدیر از اهدا کنندگان خون) انتخاب شده‌است.

۹۹۳۷ / ‏‬ ۳۰۳۴

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha