به گزارش ایرنا، الله مراد عفیفی پور عصر شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با وجود اینکه نوع کشتیهای حادثه دیده، تانکر نفتکش بوده و محمولههای آنها دارای ریسک بالای زیست محیطی است، با اقدام به موقع تیمهای امدادی در مهار آتش و نظارتهای عملیاتی، خوشبختانه آلودگی دریایی ناشی از نشت فرآوردههای نفتی مشاهده نشده است.
وی افزود: در ۴۸ ساعت اخیر (از زمان حادثه تاکنون)، شناور مجهز به تجهیزات مقابله با آلودگی نفتی اعزامی از بندر شهید رجایی، برای انجام اقدامهای احتیاطی در محل سانحه حضور داشته است.
این مقام مسؤول بیان داشت: یکی از دو نفتکش حادثه دیده، با نام نفتکش "کوکوکا کوریجس" با پرچم پاناما و ۲۱ نفر خدمه آن روز جمعه به سمت بندر خورفکان حرکت کرد.
عفیفی پور تصریح کرد: نفتکش "فرانت التیر" با پرچم جزایر مارشال هم اکنون (نیمروز شنبه، ۲۵ خرداد) در فاصله ۳۶ مایلی از بندر جاسک به سمت محدوده فجیره خورفکان کشور امارات در حرکت است.
وی خاطرنشان کرد: یک فروند شناور یدک کش خارجی از طریق دو طناب مهار، در حال انجام عملیات یدک کشی این شناور به سمت مقصد است و همزمان عملیات خنک سازی بدنه شناور، نیز در طول مسیر ادامه دارد.
این مقام مسؤول ابراز داشت: آبهای سرزمینی در محدوده تا ۱۲ مایلی خط ساحل، آبهای همجوار یا تحت نظارت در محدوده ۱۲ تا ۲۴ مایل و آبهای "منطقه انحصاری اقتصادی" در فاصله بالای ۲۴ مایلی تعریف میشود و هم اکنون نفتکش "فرانت التیر" از محدوده آبهای تحت نظارت ایران خارج شده است.
عفیفی پور اضافه کرد: از سوی دیگر، مرکز کنترل ترافیک دریایی(VTS) بندر شهید رجایی نظارت مستمری بر خروج این دو نفتکش در مسیر دریانوردی آنها در محدوده آبهای تحت نظارت ایران به سوی منطقه انحصاری اقتصادی داشته است.
وی تصریح کرد: با هماهنگی صورت گرفته توسط اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان، ۲۳ نفر خدمه این شناور از بندر جاسک به بندرعباس انتقال یافتهاند تا پس از طی شدن تشریفات بازگشت به وطن آنها بر اساس کنوانسیون MLC(قانون کار دریایی) امشب از فرودگاه بین المللی بندرعباس، عازم دوبی شوند.
۷۱۹۸/۶۰۴۸
نظر شما