به گزارش خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، وحید احمدی امروز شنبه در نشست خبری مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در مورد برگزاری کارگاه بین المللی سیاستگذاری ترویج علم، فناوری و نوآوری، اظهار کرد: در ۲۶ جولای ۲۰۱۸ میلادی، نامه پیشنهاد برگزاری کارگاه سیاستگذاری ترویج علم، نوآوری و فناوری از سوی مرکز علم و فناوری کشورهای غیرمتعهد و سایر کشورهای در حال توسعه با عنوان NAM ارائه شد.
وی افزود: موضوع انتخاب شده برای این کارگاه، سیاستگذاری ترویج علم، نوآوری و فناوری است که برای نخستین بار در ایران مطرح میشود.
به گفته مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، این کارگاه برای نخستین بار در سطح کشورهای جنبش غیرمتعهدها و جمهوری اسلامی ایران روزهای ۲۷ تا ۲۹ خردادماه جاری در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، موزه ملی ملک و صندوق نوآوری و شکوفایی با ۴۰ سخنران ایرانی و بین المللی برگزار میشود.
به گفته احمدی، جدید بودن این موضوع دریچه جدیدی را بر روی سیاستگذاران مبنی بر توجه به عموم جامعه میگشاید.
رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در بخش دیگری از این نشست خبری در مورد اهداف این کارگاه بین المللی، اظهار کرد: شناسایی سیاستهای پژوهشی مشترک کشورهای عضو مرکز علم و فناوری NAM از جمله شناسایی سیاستهای ایران و سایر کشورهای در حال توسعه، اولویت این کارگاه است. ایجاد شبکههای رسمی و غیر رسمی از افراد ذینفع از جمله سیاستگذاران، دانشگاهیان و نوآوران و راه اندازی گروههای فعال و تأثیرگذار برای حمایت نهادی از فعالیتهای نوآورانه در سطح ملی و روستایی دو هدف دیگر این کارگاه بین المللی به شمار میآید.
وی در مورد محورهای کارگاه بین المللی سیاستگذاری ترویج علم، فناوری و نوآوری، گفت: شناسایی زمینهها و راهبردهای آموزشی برای ترویج علم، فناوری و نوآوری، توسعه زیرساختهای علم و فناوری برای ترویج علم، نقش آموزش رسمی و غیر رسمی در ترویج علم، فناوری و نوآوری، شناسایی چالشها و محدودیتهای ترویج علم مهمترین محورهای این کارگاه است.
مشاور وزیر علوم در مورد کشورهای عضو NAM، تاکید کرد: هزینه ایاب و ذهاب مهمانان خارجی بر عهده NAM و هزینه امور داخلی با کشور میزبان یعنی ایران است؛ همچنین نمایندگانی از کشورهای کلمبیا، میانمار، زیمبابوه، زامبیا، هند، پاکستان، بوتان، موریس، کامبوج، مالزی، نیجریه، کوبا، فلسطین، توگو، سریلانکا، اندونزی به ایران سفر میکنند.
احمدی با بیان اسامی حامیان و مشارکت کنندگان داخلی در این کارگاه بین المللی، افزود: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان امور دانشجویان، سازمان برنامه و بودجه، واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد، دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران، شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، صندوق نوآوری و شکوفایی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، موزه ملی ملک، موزه ملی علوم و فناوری، پژوهشکده مطالعات فناوری ریاست جمهوری، جهاد کشاورزی، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، کمیسیونهای ملی یونسکو و آیسسکو، انجمن ترویج علم ایران، در این کارگاه شرکت میکنند.
احمدی، گفت: ترویج علم یکی از موضوعات اساسی در دنیا بوده و ایران به دنبال این مسئله است که آیا حوزه علمی به عنوان لایه منفک از جامعه محسوب میشود یا لایهای در تعامل با جامعه.
رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، تاکید کرد: از دلایل توسعه یافتگی کشورها، درهم آمیختگی لایههای علمی با بدنه جامعه است. در غیر این صورت دانشگاهها کار خود را انجام میدهند و مردم هم کار خودشان، در نتیجه توسعه یافتگی به جامعه منتقل نمیشود.
به گفته مشاور وزیر علوم، از سوی دیگر، مردم با شِبه علم و خرافه مواجه میشوند. بنابر این کشورها در تلاش هستند یافتههای علمی را به سمت مردم هدایت کنند.
به گفته احمدی، کارگاه بین المللی یاد شده بر این مسئله تاکید دارد که اگر کشورها حرکتی به سمت توسعه یافتگی انجام میدهند، ترویج علم به عنوان ضرورت اصلی اجرای ساختار علمی کشور محسوب شود./
رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور:
برگزاری کارگاه بین المللی ترویج علم با حضور ۱۶ کشور در ایران
۲۵ خرداد ۱۳۹۸، ۱۶:۵۱
کد خبر:
83354648
تهران – ایرنا – رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور از برگزاری کارگاه بین المللی ترویج علم، فناوری و نوآوری با حضور ۱۶ کشور در ایران خبر داد.