دکتر فاطمه فاضلی شنبه شب در شورای اجتماعی - حقوقی زنان سیستان و بلوچستان که به منظور آسیب شناسی قتلهای ناموسی در استان برگزار شد، اظهار داشت: قتلهای ناموسی، قتل عمد محسوب میشوند و کاهش زمان رسیدگی به پروندههای قضائی از راهکارهای اساسی پیشگیری از وقوع چنین قتلهایی است.
وی گفت: تریبونهای مهم و مؤثر جامعه باید بر مبارزه با خشونت علیه زنان تاکید کنند.
مدیرکل بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان همچنین با اشاره به اتفاق اخیر که منجر به قتل سه زن در جنوب استان شد، افزود: این خبر وحشتناک جامعه زنان منطقه را در بهت و حیرت فرو برد و بسیار تلخ است که سه زن هر کدام از نسلی مختلف (دختر، مادر و مادر بزرگ) به ضرب گلوله کشته شدهاند و گویا قاتل از نزدیکان مقتولان بوده و قصد به قتل رساندن دختر نوجوان ۱۶ ساله را داشته که مادر و مادربزرگ برای نجات وی نیز قربانی شده اند.
وی بیان کرد: مشکلات دختران نوجوان در سن حساس ۱۶ سالگی باید از منظر جامعه شناسی و روانشناسی مورد بررسی قرار گیرد و متولیان و والدین که مسئولیت تربیت فرزندان را بر عهده دارند درصدد رفع آسیبهای اجتماعی برآیند نه اینکه ناهنجاری و کج فهمی به آنجا برسد که مرد یا مردان یک طایفه دست به قتل و جنایت بزنند و جان انسانی را بگیرند.
فاضلی گفت: در مملکت اسلامی که قانون وجود دارد نباید اجازه داد که فردی سلاح بدست بگیرد و اینگونه فاجعهای بسیار غم انگیز را رقم زند، این خود یک آسیب جدیست که جامعه را مورد تهدید قرار میدهد.
وی از پیگیری این جریان توسط مدعی العموم خبر داد و افزود: با توجه به عدل، مساوات و پیگیری های ویژه ای که مجموعه دستگاه قضایی سیستان و بلوچستان در این زمینه انجام می دهد این اتفاق تلخ را نیز به طور ویژه پیگیری خواهیم کرد، هرچند که نیروهای خدوم انتظامی در همان ساعات اولیه نسبت به دستگیری قاتل اقدام کردهاند.
مدیرکل بانوان و خانواده استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: در حواشی شهرها و روستاها نیز از طریق شورای حقوقی و دیگر طرحهای دفتر بانوان در تلاش هستیم با همکاری سمنها و جامعه مدنی دورههای آموزشی برای افراد جامعه در زمینه آگاهی از حقوق زنان برگزار کنیم و اجرای طرحهای تاب آوری اجتماعی، کارگاههای مهارت آموزی، اشتغالزایی و ارائه خدمات رایگان حقوقی از جمله این اقدامات است.
وی خاطرنشان کرد: در شرایطی که عدهای فکر میکنند میتوانند افراد دیگری را بکشند و مجازات نشوند و حتی قضات هم نمیتوانند اشد مجازات را برای آنان صادر کنند زیرا هیچ شکایتی از آنان وجود ندارد، باید جامعه را نسبت به قبح قتلهای ناموسی آگاه کرد و از تمامی تریبونهای مهم محلی این قبح را مطرح کرد.
به گزارش ایرنا در این نشست پس از بحث و تبادل نظر مصوب شد، کارگاههای آموزشی_انگیزشی برای آگاه سازی از حقوق زنان برای افراد جامعه، اجرای طرحهای اشتغالزایی، مهارت آموزی در حواشی شهر با هدف توانمند سازی جامعه و ارائه خدمات حقوقی رایگان (مشاوره حقوقی) در هفته یک روز به این امر اختصاص داده شود.
۹۹۲۳**۳۲۱۳
نظر شما