به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری، این نشست ها بر اساس گفته حیدر اسکندرپور شهردار شیراز، موجب شناخت مناسب و بیشتر آژانسها و تور گردان های کشور مجارستان و ایران نسبت به هم می شود و زمینه را برای همکاریهای بیشتر با آژانسهای گردشگری و حضور هر چه بیشتر گردشگران مجاری و اروپایی فراهم می کند.
شهردار شیراز سفر اخیر خود به مجارستان را که برای رونمایی از سردیس حافظ انجام شد یادآور شد و آن زمینه ساز برگزاری این نشست که شنبه برگزار شد، بیان کرد.
اسکندرپور هر چند گفت که شهرداری مسئولیت مستقیمی در حوزه گردشگری ندارد اما اعلام کرد: با توجه به اتخاذ رویکرد فرهنگی، تلاش میکنیم تسهیل کننده و زمینه ساز حضور گردشگران در شهر شیراز باشیم تا صنعت گردشگری به عنوان یک صنعت پویا در شیراز ارتقا یابد.
نوید هدیه به تورگردانان مجاری
یکی از نویدهایی که شهردار شیراز در این نشست داد، هدیه دادن به تورهای گردشگری مجاری بود با این شرط که این تورها بیشترین تعداد مسافر را به شیراز بیاورند.
شهردار شیراز در این نشست عنوان کرد: همچنین به سفیر ایران در مجارستان پیشنهاد دادهام که با همکاری سفارت مجارستان در ایران، نمایشگاه عکسی از فرهنگ و تاریخ شیراز در بوداپست و از جاذبههای شهر بوداپست در شیراز برگزار شود.
اسکندرپور این را نیز گفت: ما در شیراز با زبان دوستی و مدارا با دنیا سخن میگوییم و از شیراز پایتخت فرهنگی ایران؛ پیام صلح، مدارا و دوستی را به جهان به ویژه اروپا میفرستیم.
لزوم برگزاری هفتههای فرهنگی شیراز و مجارستان
رئیس کمیسیون گردشگری و زیارت شورای اسلامی شهر شیراز در این نشست گفت: آشنایی با کشور و شهر مقصد بر تعداد گردشگران میافزاید که برگزاری نخستین نشست مشترک تورگردانان ایرانی و مجارستانی نیز با هدف افزایش شناخت تورگردانان شیرازی و مجارستانی از ظرفیتها و آثار این دو شهر و کشور است.
سولماز دهقانی با اشاره به آثار برخی از نویسندگان بزرگ مجاری که به فارسی ترجمه شدهاند، بیان کرد: انجام فعالیتهای فرهنگی به ویژه برگزاری هفتههای فرهنگی یکی از عوامل مهم در شناخت هر چه بیشتر و متقابل مردم مجارستان و شیراز از یکدیگر است که باید از این ظرفیت استفاده بیشتری کرد.
شیراز، زمینه ساز گردشگری فرهنگی
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز در این نشست با اشاره به سابقه غنی تاریخی و فرهنگی شیراز و استان فارس گفت: گردشگران میتوانند در شیراز علاوه بر بازدید از آثار تاریخی، تجربه گردشگری فرهنگی نیز داشته باشند.
ابراهیم گشتاسبی راد ابراز امیدواری کرد: با توجه به بازدید تورگردانان مجاری از جاذبههای تاریخی، فرهنگی و مذهبی شیراز، شاهد افزایش ارتباطات فرهنگی شیراز و مجارستان باشیم.
سفارت مجارستان در ایران در خدمت تورگردانان است
یودیت ورهی کنسول اول مجارستان در ایران نیز گفت: برای توسعه گردشگری دو کشور ایران و مجارستان تلاش میکنم و سفارت مجارستان در ایران نیز در خدمت تورگردانان است.
علاقه مندی مجارها به گسترش تبادلات فرهنگی با ایران
نماینده شرکتهای گردشگری و خدمات سفر مجارستان در این نشست گفت: اولویت نخست ما نزدیک تر کردن آژانسهای گردشگری ایران و مجارستان به یکدیگر و انجام برنامههای مشترک است.
ادیت لرش اضافه کرد: نمایندگان تورهای گردشگری مجارستانی به نسبت مردم مجارستان از ایران و شیراز شناخت بیشتری دارند و این نمایندگان تبلیغ کننده بستههای گردشگری کشور ایران برای گردشگران مجاری و ترغیب کننده آنها برای سفر به ایران هستند.
نیکولاس سارکوزی رئیس انجمن دوستی ایران و مجارستان نیز در این نشست گفت: طی ۲۰ سال فعالیت در حوزه گرشگری، ۴۱ تور به ایران و شیراز آوردهام و برای توسعه و تعمیق روابط اقتصادی ایران و مجارستان تلاش میکنم.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان فارس بیان کرد: شیراز و استان فارس با داشتن ویژگیهایی همچون آب و هوای مناسب و اقلیم چهارفصل، آثار تاریخی ثبت یونسکو، جاذبههای طبیعی و بیمارستانها و مراکز پزشکی تخصصی یکی از مقاصد پرجاذبه برای گردشگران محسوب میشود.
سید موید محسن نژاد اضافه کرد: ویژگیهای ذکر شده میتواند عامل انگیزشی برای تبادل گردشگر بین شیراز و کشور مجارستان باشد.
در این نشست هیأتی ۱۴ نفره از مجارستان شامل رئیس انجمن دوستی ایران و مجارستان و ۱۳ نفر از مدیران ۱۰ شرکت گردشگری و خدمات سفر مجارستان و ۲۱ نفر از مدیران تورهای گردشگری شیراز در این نشست حضور داشتند.
۹۸۷۳ / ۱۸۷۶