۲۶ خرداد ۱۳۹۸، ۱۰:۲۲
کد خبر: 83355378
T T
۰ نفر
۴۸۸۰ میلیارد ریال تسهیلات در بخش کشاورزی کردستان جذب شد
خالد جعفری رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در نشست خبری

سنندج - ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: سال گذشته در راستای حمایت از سرمایه گذاران استان چهار هزار و ۸۸۰ میلیارد ریال تسهیلات در بحش های مختلف جذب شده است.

خالد جعفری روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته جهاد کشاورزی اظهار داشت: تسهیلات در برخی زمینه‌های استان ویژه بود بطوریکه یک هزار ۴۶۰ میلیارد ریال از محل اشتغال پایدار روستایی برای بخش کشاورزی در راستای اجرای یک هزار و ۵۳۷ طرح با ۲ هزار و ۹۳۰ ظرفیت اشتغال جذب شد.

وی اضافه کرد: استفاده از منابع صندوق توسعه ملی از دیگر محورهای مورد توجه این سازمان در سال گذشته بود که ۵۰۰ میلیارد ریال از این محل جذب و ۲۹۱ طرح با آن اجرا شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگر برنامه‌های خود خط اعتباری مکانیزاسیون را مورد توجه قرار داد که طی سال گذشته در این راستا با جذب چند برابر ظرفیت میزان کل تسهیلات این بخش را به یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال رساندیم.

جعفری یادآور شد: علاوه بر آن در بخش سیستم آبیاری‌های نوین نیز ۲۰۰ میلیارد ریال جذب شد و در بخش صندوق توسعه بخش کشاورزی توانستیم ۵۸۳ میلیارد ریال در بخش‌های مختلف در استان سرمایه گذاری کنیم.

وی گفت: همچنین در سال جاری دولت برنامه حمایت از تولید با ارایه یارانه تسهیلات را در دستور کار خود قرار داده و در این راستا ۶۰ میلیارد ریال یارانه به تسهیلات پرداختی استان تصویب کرده که با استفاده از این میزان یارانه حدود ۶۲۰ میلیارد ریال تسهیلات ۱۰ درصد اعطا می‌شود که سود آن هشت درصد از تسهیلات معمولی بانکی پایین‌تر است.

کشاورزان کردستانی بیش از سه هزار میلیارد ریال خسارت دیدند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به خسارت‌های مختلف به بهره برداران این استان در سال زراعی جاری افزود: این افراد یک هزار و ۸۰ میلیارد ریال در اثر سیل اول بهار حدود و یک هزار و ۹۵۰ میلیارد ریال نیز در اثر سرمازدگی اول اردیبهشت امسال متحمل خسارت شده‌اند.

وی اظهار داشت: دولت به منظور حمایت از خسارت دیدگان ۴۱۰ میلیارد خسارت تخصیص داده که ۲۰۰ میلیارد ریال آن بلاعوض و ۲۰ میلیارد ریال آن نیز تسهیلات چهار درصد است.

جعفری با اشاره به جایگاه کشاورزی در کشور افزود: فراگیر ترین دستگاه دولتی برای توسعه در جامعه ایران سازمان جهاد کشاورزی است و کار آن بر خلاف سایر سازمان‌ها تنها برای مردم است.

وی یادآور شد: کشاورزی به لحاظ ایجاد در آمد و اشتغالزایی و تولید با ۳۰ درصد اشتغال مستقیم و ۳۰ درصد اقتصاد استان را به خود اختصاص داده و با توجه به جایگاه ویژه آن باید از آن به عنوان یک محور توسعه استفاده کرد.

وی اضافه کرد: مهمترین قسمت پر اهمیت توسعه این بخش در کردستان در زمان حاضر گام برداشتن در جذب سرمایه گذاری‌های مختلف برای اجرا و تولید در استان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار داشت: حوزه جهاد کشاورزی نیز به علت تازه خوری عمده محصولات آن داری چالش‌های مختلف مواجه شده و لازم است با برنامه ریزی برای تولید، مصرف بهتر با توجه به تقویم تولید، تشویق سرمایه گذاران در بخش صنایع تبدیلی و فرآوری به صورت ویژه مورد توجه قرار بگیرد.

وی تاکید کرد: این سازمان در راستای سیاست‌های اقتصادی دولت برنامه ویژه ای در توسعه گلخانه و صنایع فرآوری و بسته بندی دارد و در این راستا از تمامی سرمایه گذاران حمایت می‌کند.

۱۹۰ هزار راس از دام‌های کردستان به مناطق مختلف کشور صادر شد

معاون بهبود تولیدات دامی کردستان نیز در این جلسه با اشاره به روند روبه اثبات تولیدات دامی در این استان اظهار داشت: طی سال گذشته حدود ۱۹۰ هزار رای انواع دام سبک و سنگین به سایر استان‌های کشور صادر شده است.

سید یحیی ذکریایی نژاد اضافه کرد: همچنین کردستان که در تولید گوشت مرغ نیز جز استان‌های اول است نیز هم اکنون روند خوبی در تولید این محصول داشته و در سه ماهه اول امسال نیز میزان جوجه ریزی در مرغداری‌های گوشتی آن نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

وی جمعیت دامی استان را حدود سه میلیون و ۹۰۰ هزار راس اعلام کرد و افزود: از این میزان دام سالانه به صورت میانگی حدود ۳۵۵ هزار تن انواع محصولات دامی تولید و روانه بازار می‌شود.

بیش از ۲.۳ هزار هکتار کشت نشایی در کردستان انجام می‌شود

معاون بهبود تولیدات گیاهی کردستان هم در این جلسه با بیان اینکه هم اکنون توسعه کشت نشایی در این استان در دستور کار قرار گرفته است، گفت: پیش بینی می‌شود کشت نشایی استان در سال زراعی جاری به بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار برسد.

وی اظهار داشت: ۲ هزار هکتار از این میزان مربوط به سبزی و صیفی و ۱۰۰ هکتار مربوط به چغندر و بیش از ۱۰۰ هکتار نیز مربوط به سایر محصولات است.

وی یادآور شد: هم اکنون برنامه کشت بزی و صیفی در استان محقق شده و بهره برداران در حال کشت نشایی چغند قند و سایر محصولات در مزارع خود هستند.

استان کردستان به دلیل داشتن بیش از یک میلیون و ۱۱۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد یکی از قطب‌های تولید محصولات کشاورزی بویژه گندم در غرب کشور به شمار می‌رود و جایگاه دوم کشوری در تولید این محصول را به خود اختصاص داده است.

۳۰۳۴/‌۹۱۰۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha