ایرج حیدریان روز دوشنب در گفت و گو با ایرنا افزود: اکنون میزان مصرف آب در بخش کشاورزی سمنان به دلیل برداشت بی رویه از چاهها و کشت غرقابی به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
وی خاطر نشان کرد: سالانه بیش از ۹۵۰ میلیون متر مکعب آب در بخش کشاورزی سمنان مصرف میشود که این رقم در یک دهه باید به کمتر از ۶۵۰ میلیون مترمکعب کاهش یاید.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان ادامه داد: اگرچه در سالهای گذشته با نصب سامانههای نوین آبیاری در راستای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی اقدامهایی انجام شد اما آمار کشت غرقابی در اراضی استان بسیار قابل توجه و چشمگیر است.
حیدریان تصریح کرد: اصلاح الگوی مصرف و تغییر رویه در کشت محصولات از راهبردهای اصولی برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی است.
وی اضافه کرد: صرفه جویی در مصرف آب در بخش کشاورزی و انتقال آب به بخش صنعت و آشامیدنی در کنار اجرای طرحهای بین حوضهای میتواند چالش کم آبی در استان سمنان را برطرف کند.
حیدریان افزود: اکنون بیش از ۸۵ درصد از آب تولیدی سمنان در بخش کشاورزی مصرف میشود که این رقم باید به کمتر از ۶۵ درصد کاهش یابد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان گفت: اتخاذ راهبرد توسعه پایدار با توجه به منابع آبی و اصلاح الگوی مصرف عملیاتی میشود و با تمام وجود رفع مشکل کم آبی در استان پیگیری میشود.
استان سمنان سالانه یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب تولید آب از منابع مختلف دارد و کمبود آب در مجموع حدود ۱۴۵ میلیون مترمکعب عنوان میشود.
۱۹۸ هزار هکتار از وسعت استان سمنان را اراضی کشاورزی تشکیل میدهد که از این وسعت ۵۴ هزار هکتار باغ، ۱۱۰ هزار هکتار زراعت و بقیه اراضی در مرحله آیش است و حدود ۴۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی فعالند.
۷۳۳۹/۶۱۰۳