عبدالله خالصی دوست روز یکشنبه در نشست خبری در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان، افزود: این دانشگاه بر اساس برنامه پایش به علت مجاورت در حاشیه کویر، مشکلات مربوط به این منطقه را دنبال میکند.
وی بیان کرد: مشکلات و مبحثهای مرتبط با موضوع کویر جز اولویتهای پژوهشی در دانشگاههای آزاد استانهای کشور قرار گرفته است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان با اشاره به محورهای اصلی و فرعی در فعالیتهای پژوهشی و کاربردی، تصریح کرد: کویر محور اصلی پژوهشهای کاربردی دانشگاه اسلامی استان سمنان و مسائلی همچون صنعت و گردشگری از محورهای دیگر فعالیتها در این مرکز است.
وی با اشاره به اینکه معاونت فناوری و نوآوری با اقدامهای پژوهشی به حل مشکلات اساسی جامعه میپردازد، بیان کرد: پرورش و تربیت نیروی انسانی کارآمد و دانشآموخته در کشور یکی از مهمترین وظایف دانشگاه آزاد اسلامی است.
خالصی دوست با اشاره به ۳۷ سالگی تأسیس دانشگاه آزاد کشور، تصریح کرد: این دانشگاه فراز و نشیبهای بسیاری را در چند سال گذرانده است و با وجود کاستیها، برطرف سازی مشکلات را در چله دوم انقلاب در برنامه دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان ادامه داد: هدف برخی هجمهها محدودسازی دانشگاه آزاد است، اما این دانشگاه از بطن مردم برآمده و برای مردم است.
خالصی دوست با بیان اینکه تحول نیاز هر مجموعهای است، خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی علاوه بر مأموریتهای علمی به علوم انسانی توجه خاص دارد، چرا که توسعه هر جامعهای در گرو تعالی نیروی انسانی جامعه است.
وی یادآور شد: معضلات کشور توسط پژوهشگران حل و فصل میشود و تحقیقات کاربردی در این زمینهها مفید است.
تحقق عدالت آموزشی با فعالیت دانشگاه آزاد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان خاطرنشان کرد: این دانشگاه با استقرار واحدهای مختلف در نقاط مختلف کشور سبب تحقق عدالت آموزشی شد.
وی تاکید کرد: پژوهشهای کاربردی و بنیادی نیاز جامعه امروزی برای پیشرفت و تعالی است.
خالصی دوست با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی بار مالی به دولت تحمیل نمیکند، اشاره کرد و افزود: این دانشگاه مصداق بارز تحقق اصل ۴۴ قانون اساسی و واگذاری امور به مردم به بهترین شکل ممکن است.
وی ابراز داشت: سرانه فضای آموزشی در دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان ۱۲.۴ سانتی متر مربع است که حتی از سرانه کشوری این دانشگاه بالاتر است، سرانه ورزشی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان ۲۱۲ سانتی متر مربع است.
خالصی دوست با بیان اینکه شاخص نسبت استاد به دانشجو در استاندارد بین المللی یک به ۱۸ است، یادآور شد: این شاخص در دانشگاههای کشور یک به ۷۰، در دانشگاههای دولتی یک به ۳۲ و در مؤسسههای غیرانتفاعی یک به ۶۰ و در دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان یک به ۲۸ است.
وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور یک میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو، بیش از ۲ هزار عضو هیأت علمی، ۳۲ هزار کارمند و ۱۴ میلیون متر مربع فضای آموزشی دارد.
به گفته وی، در دانشگاههای آزاد اسلامی استان سمنان، ۱۰ درصد دانشجویان در مقطع دکتری، ۱۰ درصد دانشجویان در مقطع دکترای حرفهای، ۲۵ درصد دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و ۵۵ درصد دانشجویان در مقاطع کارشناسی و کاردانی تحصیل میکنند.
خالصی دوست افزود: دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان ۱۶ هزار و ۵۰۰ دانشجو دارد و تاکنون ۱۳۰ هزار دانش آموخته داشته است، ۶۶۴ عضو هیأت علمی در این دانشگاه تدریس میکنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان ۱۰ مرکز تحقیقاتی دارد که ایجاد این مراکز هدفمند و با توجه به ظرفیتهای این استان و رشتههای دانشگاهی در واحدهای مختلف تشکیل شده است.
ورود دانشگاه آزاد به دورههای پایه نظام آموزشی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان تاکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی باید علاوه بر قدرت آموزشی یک قدرت اقتصادی دانش محور باشد.
خالصی دوست با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد به تأسیس مدارس و دبیرستانها در سالهای گذشته اقدام کرد، گفت: دانشگاه آزاد به دنبال تحقق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است، چرا که دانش آموزان از پایه باید به درستی تربیت و پرورش یابند.
دانشگاههای آزاد اسلامی در سراسر کشور از ابتدای تشکیل تاکنون بیش از پنج میلیون دانش آموخته داشته است.
۹۸۹۱/۶۱۰۳