کرمعلی قندالی روز یکشنبه در آیین تجلیل از بهره برداران نمونه عرصه کشاورزی سمنان در سالن اجتماعات شماره ۲ سازمان جهادکشاورزی استان، افزود: میانگین سرمایه هر تشکل عشایری در کشور در سالهای گذشته یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال بود ولی هدف گذاری برای هر عضو پنج میلیون ریال تعریف شد که همکاری عشایر سرمایه اولیه خوبی را فراهم کرد.
رئیس سازمان امور عشایری کشور اظهارداشت: تشکل های عشایری ۲۲۰ هزار عضو دارند، سرمایه گذاری در قالب مشارکت مردمی و تشکیل تشکلها برای رونق تولید و اشتغالزایی نقش مؤثر دارد و باید استفاده از این ظرفیت بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.
قندالی با بیان اینکه حضور مردم تضمین کننده پیروزی، اقتدار، مقامت و سرافرازی کشور است، ابراز داشت: تعاونی عشایری تا ۲۰ میلیارد ریال، اتحادیه عشایری تا ۵۰ میلیارد ریال با نرخ سود چهار درصد برای رونق تولید میتوانند تسهیلات دریافت کنند.
وی با اشاره به اینکه تشکلها نماد واقعی حضور و مشارکت مردم است و سازمان امور عشایری تا جای ممکن و در حد توان از تشکلهای این حوزه حمایت میکند، ادامه داد: تشکلهای عشایری از موفق ترین تشکلها در تأمین نهاده در شرایط غیرعادی سال گذشته بود که موفق به تأمین بیش از ۳۰۰ هزار تن نهاده شد.
وی با بیان اینکه به تشکلها برای بروز کاربرد و بهره وری باید میدان داد، امسال برای تشکلهای عشایری شرایطی فراهم شده که بتوانند نهاده خریداری کنند، تصریح کرد: موفقیت زنجیره تولید بدون حضور تشکلها میسر نمیشود و بهره برداران برای کسب موفقیت و دستیابی به نتیجه مطلوب نسبت به ایجاد تشکلها اقدام کنند.
قندالی، از تشکیل اتحادیه زنبورداران، دامداران، عشایری و کشاورزی، به عنوان تشکل سازماندهی شده یاد کرد و افزود: سمنان از استانهای موفق کشور در زمینه تشکیل اتحادیه هاست.
وی گفت: تشکلها ظرفیت خوبی برای افزایش بهره وری و تسریع و تسهیل در رفع مشکلات است، ولی به خوبی از آن استفاده نشده است.
وی خاطرنشان کرد: اولین تعاون روستایی کشور در آرادان استان سمنان تشکیل شد که این امر نشان از سابقه تعاون در استان سمنان است.
رئیس سازمان امور عشایری کشور با بیان اینکه بخش کشاورزی به واسطه تکیه بر مردم و انجام عمده فعالیت با کمک آنها موفق است، ادامه داد: رمز موفقیت در هر کاری اتکا و استفاده از ظرفیت مردمی است. در سی و چهارمین آیین انتخاب و معرفی جهادگران نمونه عرصه کشاورزی استان سمنان ۴۲ بهره بردار نمونه در زمینه تولیدات محصولات زراعی، دامی، کشاورزی، شیلات و صنایع تبدیلی و تکمیلی تجلیل شدند.
عشایر استان سمنان متشکل از سه هزار و ۱۸۱ خانوار و بیش از ۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت، شامل ۷۴ طایفه، ۱.۰۷ درصد از جمعیت عشایری کشور را شامل می شوند، این عشایر که هشت و ۲ دهم درصد جمعیت استان سمنان را تشکیل می دهند، بیش از یک میلیون و ۷۴ هزار راس دام سبک و چهار هزار و ۷۰۰ راس دام سنگین دارند و سالانه ۹ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز به ارزش بیش از سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تولید می کنند.
بیست و یکم تا بیست و هفتم خردادماه هفته جهاد کشاورزی نامیده شده است و شعار امسال هفته جهاد کشاورزی، «رونق تولید، امنیت غذایی کشور» نامگذاری شده است.
۷۳۴۲/۶۱۰۳