محمد افشار روز یکشنبه در جلسه شورای پدافند غیرعامل استان قزوین افزود: راهبرد و برنامههای کلان و معتبر مصوب شده پدافند غیرعامل دستگاههای اجرایی استان شامل طرح جامع پدافند استان با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی به همراه نقشه وضعیت زیرساختهای استان، طرح نحوه کنترل وابستگیهای متقابل زیرساختها، برامه پاسخ استان به تهدیدات، به روزرسانی سطح بندی مرکز ثقل و مصون سازی و کاهش آسیب پذیری زیر ساختهای مهم هستند.
وی ادامه داد: برنامه راهبردی و کلان مدت شهرستان قزوین نیز شامل طرح مطالعات پدافند غیرعامل شهری، شناسایی خروج مراکز پرخطر شهری، مقابله با حوادث CBRN شهری، جا به جایی، تخلیه و اسکان موقت جمعیت و در نهایت طرح حفاظت از مردم است.
این مسئول با اشاره به اینکه با پایان جنگ تحمیلی، پناهگاههای موقتی را که در آن زمان که بدون هیچ طرح و مطالعهای ایجاد شده بود، را شاهد بودیم، تصریح کرد: امروزه در بیشتر شهرهای جهان اقدام به ایجاد مکانهای عمومی و امن برای شهروندان خود میکنند اما متاسفانه این کار در کشور ما انجام نشده و جا دارد شهرداریها با همراهی ادارات کل راه و شهرسازی به این مساله ورود جدی داشته باشند.
وی با اشاره به صنعتی بودن قزوین و اینکه یکی از مراکز پرخطر در حوزه حمل و جا به جایی مواد شیمیایی در کشور محسوب میشود، یادآور شد: متاسفانه در این حوزه با ضعف تجهیزاتی روبرو هستیم که اقدامات لازم در این زمینه در طرح جامع پدافندی دیده شده است.
ضمانت اجرایی در حوزه پدافندی ضروری است
رییس دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز در این نشست گفت: متاسفانه بخش بسیار وسیعی از صنایع استان با مواد شیمیایی خطرناک سروکار دارند که این مساله قزوین را در شرایط حاد و خاصی قرار داده است.
دکتر منوچهر مهرام با تاکید بر اینکه خطاهای انسانی گاهی اوقات اتفاقات بسیار خطرناکی را رقم میزنند که قابل جبران نخواهد بود، افزود: امروز همه ما میدانیم که اگر ماده شیمیایی خطرناکی منتشر شود چه اقداماتی باید در جهت مقابله با آن صورت گیرد اما انجام این مهم نیازمند ضمانتهای اجرایی برای دستگاههای مرتبط خواهد بود.
به گفته وی، باید شرایطی فراهم آید تا پلیس برای کنترل و جا به جایی این مواد وارد عمل شده و هرگونه خروج و ورود مواد شیمیایی در سطح کشور با مجوزهای لازم صورت پذیرد.
۸۰۵۴*۳۰۱۳