۲۶ خرداد ۱۳۹۸، ۲۱:۲۴
کد خبر: 83356513
T T
۰ نفر

صنایع دستی استان اردبیل احیا می شوند

۲۶ خرداد ۱۳۹۸، ۲۱:۲۴
کد خبر: 83356513
صنایع دستی استان اردبیل احیا می شوند

اردبیل - ایرنا - معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: با اجرای برنامه های ویژه و حمایتی بسیاری از صنایع دستی فراموش شده در مناطق مختلف استان احیا شده و رونق دوباره می گیرند.

به گزارش ایرنا، ملکه گلمغانی زاده روز یکشنبه در آئین افتتاح نخستین کارگاه تراش سنگ‌های قیمتی شهرستان کوثر افزود: در سال‌های اخیر توجه خاصی به احیای صنایع دستی فراموش شده و همچنین توسعه صنایع دستی جدید در مناطق مختلف استان اردبیل صورت گرفته است.

وی بیان کرد: برای تحقق این موضوع حمایت از تولید، آموزش، تأمین مواد اولیه، بازاریابی، خرید تولیدات صنعتگران، ایجاد نمایشگاه‌ها، بازارچه‌های دائمی و یا موقت صنایع دستی در مناطق مختلف این استان مورد توجه قرار گرفته است.

او اظهار داشت: با توجه به اینکه گردشگری محور توسعه استان اردبیل معرفی شده یکی از محورهای توسعه گردشگری نیز توجه به صنایع دستی است.

وی با اشاره به اینکه از مجموع ۱۰ نشان جغرافیایی صنایع دستی کشور سه نشان جاجیم تولید خلخال، گلیم عنبران و ورنی مغان مختص استان اردبیل است، افزود: صنایع دستی این استان دارای پیشینه تاریخی بوده که می‌توان با اجرای برنامه‌های حمایتی ضمن احیای آن زمینه را برای اشتغال بخشی از بیکاران در این بخش از فعالیت‌های تولیدی فراهم کرد.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با تشکر از اهتمام ویژه مسئولان شهرستان کوثر در راه اندازی این کارگاه، بیان داشت: استقبال خوبی از این کارگاه در روزهای گذشته صورت گرفته و امیدواریم بازار کار نیز رونق خوبی داشته باشد.

گلمغانی زاده افزود: با توجه به غنی بودن این منطقه از نظر سنگ‌های قیمتی مشکلی در تهیه مواد اولیه برای این کارگاه در شهرستان وجود نخواهد داشت.

علی درویشی، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کوثر نیز در این آئین گفت: هم اکنون بیش از ۵۰۰ نفر از اهالی این شهرستان در عرصه تولید صنایع دستی از جمله تراش سنگهای تزئینی، کوزه گری، گلیم بافی، منبت و معرق چوب فعالیت داشته و برای راه اندازی کارگاه چرک دوزی در این شهرستان تلاش می‌شود.

اردبیل از استان‌های برجسته در زمینه صنایع دستی در ایران محسوب می‌شود و دستان هنرمندان در هر منطقه از این استان از گذشته‌های دور کالاها و آثار ارزشمند در این زمینه خلق می‌کنند.
بیش از ۱۲۰ هزار نفر در استان اردبیل در ۶۲ رشته متنوع صنایع دستی اشتغال دارند.
چرم و ملیله اردبیل، معرق نمین، مرصع و معرق سنگ خلخال، گلیم عنبران، جاجیم بافی، قالی بافی، پالاز بافی، ورنی بافی، تراش شیشه، مسند بافی، سفالگری، چاقو سازی، قلم زنی و کاشی معرق از جمله صنایع دستی معروف استان اردبیل است.

۷۱۱۹/‏۶۰۱۶

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha