آرش یوسف زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: علاوه بر آن، در حوزه صنایع معدنی به ویژه بخش فرآوری، ۱۵ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی را در این منطقه شاهد بوده ایم.
وی به برنامهها و رویکرد سازمان منطقه آزاد ماکو در حوزه معدن اشاره کرد و ادامه داد: توسعه صنایع معدنی و تمرکز بر بخش فرآوری مواد معدنی جهت ایجاد ارزش افزوده و اشتغال و پرهیز از خام فروشی، تکمیل زنجیره مواد معدنی دارای پتانسیل در منطقه از قبیل منیزیت، سیلیس و مس فعالیت بر روی سنگ تزئینی منطقه به ویژه نوع منحصربفرد آن (مرمریت مشکی ماکو) و برندسازی با هدف صادرات و ایجاد واحدهای سنگبری مدرن با کیفیت روز دنیا از جمله برنامههای آتی این مدیریت است.
وی افزود: تولید گچ آلفا و صفحات گچی، سنگ بری سخت بر، تولید سنگ مصنوعی، سنگ آنتیک، استخراج و دانه بندی سیلیس، تولید فروسیلیس، استحصال اکسید منیزیم، تولید شمش منیزیم، تولید الیاف بازالتی، ایجاد واحدهای فرآوری سنگهای قیمتی به ویژه عقیق ظرفیتهای مهم منطقه آزاد ماکو برای سرمایه گذاری است.
منطقه آزاد ماکو به لحاظ محدوده جغرافیائی شامل شهرستان های ماکو، شوط، پلدشت و شهر مرزی بازرگان بوده و در منتهی الیه شمال غرب کشور واقع شده است.
مساحت این منطقه حدود پنج هزار کیلومترمربع و جمعیت آن بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، حدود ۲۰۰ هزار نفر است.
منطقه آزاد ماکو به عنوان بزرگترین منطقه آزاد کشور دارای ۱۴۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور جمهوری آذربایجان و ۱۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکیه است.
۷۱۳۲/۲۰۹۳
نظر شما