ارومیه به عنوان پایتخت والیبال آسیا از جمعه ۲۴ خردادماه تا یکشنبه ۲۶ خرداد میزبان هفته سوم لیگ ملتهای والیبال با حضور تیمهای ایران، کانادا، لهستان و روسیه بود و برای برگزاری شایسته این رویداد و میهمان نوازی از ستارههای دنیای توپ و تور سنگ تمام گذاشت.
این شهر در ردیف ۲۰ شهر میزبان این فصل از لیگ ملتهای والیبال قرار گرفت و نامش در کنار شهرهای پرآوازه ای چون میلان ایتالیا، بریزبین استرالیا، لایپزیگ آلمان، توکیوی ژاپن، اتاوای کانادا و کن فرانسه ذکر شد.
از اوایل زمستان سال گذشته که ارومیه با تلاش مسؤولان استانی و همراهی مسؤولان کشوری و پذیرش از سوی فدراسیون جهانی والیبال به میزبانی هفته سوم لیگ ملتهای والیبال انتخاب شد، برنامه ریزی های اولیه برای میزبانی هرچه بهتر انجام و اقدامات لازم از سوی دستگاههای اجرایی مرتبط در دستور کار قرار گرفت.
مسئولان آذربایجان غربی نیز به دنبال میزبانی شایسته از این رقابتهای بین المللی بودند و برای رعایت استانداردهای سختگیرانه فدراسیون جهانی والیبال (FIVB) و همچنین کسب رضایت فدراسیون والیبال جمهوری اسلامی اقدامات گستردهای انجام دادند.
سخنگوی لیگ ملتهای والیبال در ارومیه در این خصوص با اشاره به اینکه سالن غدیر با رفع کاستیها و رسیدن به استانداردهای مدنظر کارشناسان فدراسیون جهانی برای برگزاری این رقابتها آماده شد، گفت: خرید کفپوش، بهبود وضعیت نور سالن، بهسازی صندلیها و شماره گذاری آنها، رنگ آمیزی، اختصاص جایگاه ویژه خبرنگاران، نصب دوربینهای ویدئوچک و بهبود وضعیت سرمایشی از جمله مهمترین اقداماتی بود که در راستای برگزاری این رخداد ورزشی در استان به وقوع پیوست.
کیومرث پورایراندوست با بیان اینکه میزبانی این رقابتها زمینه بهبود زیرساختهای ورزشی به ویژه در مجموعه ورزشی غدیر ارومیه را فراهم کرد، افزود: استاندارد بین المللی برای تأمین روشنایی این سالن ۲ هزار لوکس است اما برای برگزاری مسابقات بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ لوکس روشنایی در این سالن ایجاد شد.
وی اضافه کرد: علاوه بر داخل سالن و محوطه ورزشگاه ۶ هزار نفری غدیر، شهر ارومیه نیز به خوبی برای برگزاری این رقابتها آماده و با همراهی مدیریت شهری و دیگر نهادهای مسؤول، اقدامات بسیار خوبی برای فضاسازی مناسب انجام شد.
البته تمام توان دستگاههای اجرایی و مدیریتی استان برای معرفی شهر ارومیه و توانمندیهای این شهر و ظرفیتهای آن به کار گرفته شد و سطح شهر ارومیه و نصب بنرهای مختلف نشان از این تلاشهای همه گیر داشت.
اجرای طرحهای قابل توجهی از فرودگاه ارومیه تا هتل و سالن برگزاری مسابقات، طراحی و اجرای ۴۰ نماد دائم و موقت والیبال، ساخت هفت سردیس قهرمانان والیبال ارومیه شامل یدالله کارگرپیشه، عزیز پرتوی، محمود محب، ابراهیم وطن پرست، مجید ساداتی، محمود آفریدون و حمید قارصی، ساماندهی مبادی ورودی شهر با تعریض و آسفالت از فرودگاه، بهسازی محوطه ورزشگاه ۶ هزار نفری، بهسازی خیابانهای منتهی به سالن و مسیر ورودی بانوان از جمله این اقدامات سخت افزاری به شمار میرفت.
پخش زنده مسابقات از هشت نقطه شهر ارومیه همزمان با بازیهای ایران و تیمهای کانادا، لهستان و روسیه در پارکهای استقلال، کوثر، اللر باغی، چهار راه شورا، مخابرات، سینماهای آزادی و انقلاب و دهکده تفریحی چی چست برای نشاط آفرینی در سطح شهر و بین مردم ارومیه از دیگر نقاط قوت برگزاری این مسابقات بود.
مردم ارومیه که با نام والیبال در کشور مشهور شدهاند با برگزاری این مسابقات به مدت سه روز در خیابان و پارک و مکانهای تفریحی با نشاط و شادابی خاصی در کنار خانوادهها به تماشای بازیها پرداختند و تشویقهای آنان در این مکانها آنها را در محیط ورزشگاه قرار میداد.
البته بیشتر والیبال دوستان نیز از ظرفیت کم غدیر برای پذیرایی از عاشقان والیبال در تماشای زنده بازیها از سالن ناراضی بودند ولی حضور در کنار خانواده و تشویقهای جمعی این مشکل را نیز در چشم آنها حل کرد.
مراجعه بیش از ۲۲۰ هزار نفر برای خرید بلیط در کمتر از ۳۰ دقیقه از بازشدن سایت خرید بلیط از دیگر نکاتی است که مسؤولان آذربایجان غربی باید به آن توجه کنند و این موضوع نشان دهنده نیاز ارومیه به سالنی بزرگتر و در حد تقاضای مردم ارومیه است.
حضور رسمی بانوان در ورزشگاه ۶ هزار نفری غدیر از دیگر نقاط قوت و نشاط آفرین این مسابقات بود و اختصاص ۸۰۰ صندلی برای بانوان ارومیه، خوشحالی زیادی در بین بانوان ورزش دوست ارومیهای ایجاد کرد که زمینه ساز نشاط اجتماعی بود.
صدها نفر از بانوان ارومیهای بر اساس مقررات بین المللی در ۶ دیدار برگزار شده در ارومیه حضور یافتند و با وجود برخی دغدغهها، شور و شعور ایرانی را به جهانیان نشان دادند.
بانوان حاضر در سالن برگزاری لیگ ملتهای والیبال هم گویا خاطره خوبی از نخستین حضورشان در ورزشگاه داشتند و پس از پایان این مسابقه از تداوم این حضور سخن به میان آوردند.
نایب رئیس هیأت والیبال بانوان آذربایجان غربی با بیان اینکه بانوان ارومیهای با شور و شعور در ورزشگاه حضور یافتند، گفت: این بانوان با رفتار شایسته خود فرهنگ و تمدن غنی ایرانی را به تصویر کشیدند و این حضور نشاط بانوان را دوچندان کرد.
«معصومه حبیبی» افزود: ای کاش تمامی بانوان علاقه مند میتوانستند در این رویداد مهم ورزشی حضور داشته باشند.
وی ادامه داد: زنان ارومیهای بدون هیچ حاشیه و مشکلی در سالن حضور یافتند و کاش زمینه حضور بانوان در آینده هم فراهم شود.
کاپیتان اسبق تیم ملی والیبال جمهوری اسلامی ایران در خصوص میزبانی این رقابتها گفت: این میزبانی بهترین فرصت برای معرفی ظرفیتهای پایتخت والیبال آسیا بود و نام ارومیه را به جهان معرفی کرد.
ساسان خداپرست افزود: ارومیه پیش از این میزبانی AVC CUP را نیز برعهده داشت ولی لیگ ملتهای والیبال تفاوت بسیاری با آن دارد و استانداردهای این ۲ مسابقات متفاوت است.
وی با قدردانی از اقدامات مسؤولان برای میزبانی شایسته لیگ ملتهای والیبال در ارومیه، بیان کرد: نهادهای مختلف برای برگزاری هرچه بهتر این رقابت تلاش بسیار زیادی انجام دادند که نتیجه آن رضایت میهمانان خارجی، تماشاگران و والیبال دوستان بود.
سرپرست فدراسیون والیبال جمهوری اسلامی نیز در خصوص میزبانی ارومیه گفت: این میزبانی به قدری شایسته و در خور توجه بود که توسط فدراسیون جهانی مستندسازی میشود.
افشین داوری با اشاره به برگزاری کیفی لیگ ملتهای والیبال در شهر ارومیه، افزود: نمایندگان فدراسیون جهانی با حضور در سالن غدیر ارومیه، جمع آوری تمامی مستندات شامل فیلم، عکس، گزارشها و مصاحبههای انجام شده را برای مستندسازی و انتشار بین المللی درخواست کردهاند.
وی بیان کرد: شهر ارومیه از دیرباز مهد والیبال ایران بوده است و این بار نیز شاهد یک میزبانی خوب و کم نقص در این شهر والیبال خیز هستیم.
همه این سخنان از برگزاری شایسته لیگ ملتهای والیبال در ارومیه و تداوم میزبانی از رویدادهای بین المللی در این شهر حکایت دارد؛ امری که مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان غربی قول آن را داده است.
۸۱۳۷/۳۰۷۲
نظر شما