«فولکر پرتس» حمله اخیر به تانکرهای نفتی در دریای عمان را سبب به وجود آمدن فرصتی کوتاه برای بهره مندی صادرکنندگان نفت در خلیج فارس عنوان کرد.
وی در گفت وگو با نشریه هندلزبلات آلمان در خصوص هر گونه اشتباهی که موجب خارج از کنترل شدن اوضاع در منطقه می شود هشدار داد.
این کارشناس مسائل خاورمیانه که از جمله مشاوران سازمان ملل متحد در امور سوریه است تاکید کرد که ایران و آمریکا هیچیک خواهان ورود به یک رویارویی نیستند.
پرتس در مقام مشاور منطقه ای صدراعظم آلمان در زمان امضای توافق هسته ای، از این رویداد مهم به عنوان «دیپلماسی عالی ایران» نام برده و آن را تمجید کرده بود.
وی در شهریور سال ۱۳۹۷ در تحلیلی از رویکرد خصمانه دولت ترامپ علیه ایران نوشت: اگر آمریکا برای کنترل ایران راهبردی دارد این راهبرد پنهان است. آمریکا سیاست برخورد با ایران را دنبال می کند اما مشخص نیست که واشنگتن برای تحقق چه چیزی تلاش می کند و چگونه عمل می کند و چه کشورهایی با آن همراه هستند.
پرتس تاکید کرد: بدون تردید دولت آمریکا با عقب نشینی از توافق هسته ای و اعمال تحریم ها برای افزایش فشار بر ایران تلاش می کند. با این وجود مشخص نیست آیا هدف از این اقدام مجبور کردن ایران برای ورود به مذاکره است یا اینکه آمریکا برای بر هم زدن ثبات ایران تلاش می کند. به جای اینکه این راهبرد آمریکا همگرایی جهانی علیه ایران را به دنبال داشته باشد شکاف ژرفی میان واشنگتن و همپیمانان آن را سبب شده است.
دو فروند کشتی نفتکش در دریای عمان روز پنجشنبه ۲۳ خرداد ماه هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.
در حالی که این حادثه با محکومیت جهانی مواجه شد، "مایک پمپئو" وزیر امور خارجه آمریکا، بدون ارائه هرگونه مدرکی جمهوری اسلامی ایران را به دست داشتن در آن متهم کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز اتهامزنی آمریکا را در رابطه با حادثه نفتکشها در دریای عمان نه تنها شوخی و خندهدار ندانست بلکه آن نگرانکننده و هشدارآمیز ارزایابی کرد.
سید عباس موسوی در واکنش به اتهامزنی بیاساس وزیر امور خارجه آمریکا اظهار داشت: مسئولیت تأمین امنیت تنگه هرمز، بر عهده جمهوری اسلامی ایران است و نشان دادیم که در سریعترین زمان ممکن به کمک ملوانان کشتیهای دچار سانحه رفتیم و آنها را نجات دادیم.
وی افزود: ظاهراً برای آقای پمپئو و سایر دولتمردان آمریکایی متهم کردن ایران در حادثه مشکوک و تأسفبار برای نفتکشها راحتترین و سادهانگارانهترین کار است. در حالی که نخستوزیر ژاپن برای کاهش تنشها، با نفر اول جمهوری اسلامی ایران در حال دیدار است کدام دستهای پنهان بدنبال اثرگذاری بر این تلاشها در منطقه است و چه کسانی از آن سود میبرند؟!
این دومین حمله به نفتکشهای در خلیج فارس در ماههای اخیر است. دو نفتکش عربستان و امارات روز ۲۲ اردیبهشت ماه در نزدیکی بندر «الفجیره» امارات عربی متحده هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.
نظر شما