۲۷ خرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۴۴
کد خبرنگار: 1460
کد خبر: 83357490
T T
۰ نفر

طرح نسخه الکترونیک، مکمل طرح نظام سلامت است

۲۷ خرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۴۴
کد خبر: 83357490
طرح نسخه الکترونیک، مکمل طرح نظام سلامت است

یزد- ایرنا - فرماندار اردکان با بیان اینکه طرح نسخه الکترونیک بیمه سلامت در این شهرستان و میبد اجرا می‌شود، اجرای این طرح را یکی از گام‌های مؤثر در تکمیل طرح تحول نظام سلامت دانست.

بهروز شهابی زاد روز دوشنبه در گردهمایی توجیهی آغاز طرح نسخه الکترونیکی شهرستان‌های اردکان و میبد، طرح تحول نظام سلامت را یکی از برنامه‌های اساسی و مهم دولت تدبیر و امید برشمرد و افزود: هدف اصلی در اجرای این طرح ارتقای سلامت جامعه، تأمین و توزیع عادلانه منابع و ایجاد رضایت در بیماران است.

وی با ابراز امیدواری مبنی بر ادامه این طرح با حمایت مجلس شورای اسلامی، کاهش فشار مالی به مردم در حوزه بهداشت و درمان و دسترسی آنان به خدمات باکیفیت را از نتایج ارزشمند طرح تحول نظام سلامت عنوان و اضافه کرد: رضایتمندی عمومی در این خصوص در سطح جامعه مشهود و ملموس است.

فرماندار اردکان با بیان این‌که اجرای نسخه الکترونیک بر اساس قانون یک تکلیف برای بیمه‌های کشور است؛ افزود: توسعه زیرساخت‌های نسخه الکترونیک انجام شده و در مرحله دوم به نقطه آموزش پزشکان؛ داروخانه‌ها و مراکز درمانی رسیده‌ایم.

وی حضور پزشکان مجرب و خوش‌نام را موجب طرح نام استان یزد به‌عنوان قطب درمانی کشور دانست و اظهار امیدواری کرد چالش‌های اولیه اجرای این طرح با همکاری خوب پزشکان، فرهنگ‌سازی در مردم و تشریح لزوم اجرای آن کاهش یابد.

شهابی زاد، افزایش سرعت در ارائه خدمات و کاهش خطاهای احتمالی به‌خصوص در داروخانه‌ها را از مزایای اجرای طرح نسخه الکترونیک دانست و گفت: مجموعه اداری شهرستان آماده همکاری در جهت اجرای کامل طرح به‌عنوان بخشی از تحقق هدف 'دولت الکترونیک' است.

وی اظهار امیدواری کرد با توجه به وجود زیرساخت‌های الکترونیکی مناسب در شهرستان‌های اردکان و میبد، اجرای این طرح با سرعت انجام شده و مورد رضایت شهروندان قرار گیرد.

مدیرکل بیمه سلامت استان یزد نیز درادامه از اجرایی شدن طرح نسخه الکترونیک بیمه سلامت در شهرستان‌های اردکان و میبد از اول مردادماه خبر داد.

محمد دریجانی گفت: طرح تحول سلامت که در سال ۹۳ شروع شد همراه با اقدامات مثبت و یکسری از چالش‌ها همراه بود. مهم‌ترین مزیت این طرح، کاهش پرداختی مردم و جلوگیری از سرگردانی بیماران برای تهیه دارو و تجهیزات پزشکی بود.

وی افزود: طرح تحول سلامت چالش‌هایی نیز برای دولت و نظام سلامت کشور ایجاد کرد که می‌توان به هزینه‌های آن اشاره کرد، بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی ما با چالش اصلی پرداخت مواجه هستند و سازمان‌های بیمه‌گر نتوانستند در تأمین منابع مالی این طرح کاری انجام دهند و ارائه‌کنندگان خدمات سلامت با مشکلاتی مواجه شده‌اند.

مدیرکل بیمه سلامت استان یزد گفت: در دنیا وقتی تحولی در نظام سلامت صورت می‌گیرد در ابتدا نظام سطح‌بندی و ارجاع به پزشک خانواده وجود دارد ولی متأسفانه ما این فرآیند را از آخر شروع کردیم. بیماران باید توسط پزشک خانواده برای تخصص‌های مختلف انتخاب شوند تا هزینه‌های درمانی کاهش داشته باشد و نظام سلامت نیز ارتقا پیدا می‌کند.

وی اظهار داشت: اجرای نسخه الکترونیک سلامت در راستای اجرای نظام سطح‌بندی خدمات سلامت و مراقبت‌های اولیه انجام می‌شود. در کنار درمان مردم می‌توانیم نظامی را طراحی کنیم که پزشک خانواده نیز مستقر شود و لازمه این کار ایجاد نسخه الکترونیک است.

دریجانی گفت: طرح نسخه الکترونیک بیمه تأمین اجتماعی در استان یزد از چند سال گذشته آغازشده است و تعدادی از پزشکان نیز در این طرح مشارکت دارند و با نسخه الکترونیک آشنایی کامل و جامع دارند. با اجرایی شدن نسخه الکترونیک سلامت بسیاری از مشکلات در زمینه ارائه خدمات مرتفع می‌شود.

وی تصریح کرد: هم‌زمان با سراسر کشور، طرح نسخه الکترونیک بیمه سلامت در شهرستان تفت به‌عنوان پایلوت انجام شد و آموزش‌های لازم به پزشکان داده شد و از ابتدای تیرماه اجرای این طرح در شهرستان تفت الزامی است. در مرحله بعد نسخه الکترونیک بیمه سلامت در شهرستان‌های اردکان و میبد اجرا می‌شود که پس از دوره‌های آموزشی لازم، این طرح از ابتدای مردادماه در این شهرستان‌ها عملیاتی خواهد شد.

این مقام مسئول اظهار داشت: در سال گذشته چهار میلیون مراجعه به مراکز تشخیصی درمانی طرف قرارداد با بیمه سلامت در استان یزد انجام‌شده است و حدود ۱۲ میلیون مراجعه نیز به مراکز درمانی تأمین اجتماعی صورت گرفته است.

وی در پایان گفت: برای اجرای هرچه بهتر این طرح همراهی و همدلی مسئولین شهرستان‌ها و پزشکان مورد انتظار است تا بتوانیم در فضایی آرام و بدون استرس مشکلات و ایرادهای این طرح را نیز برطرف کنیم و تا پایان سال در همه شهرستان‌های استان یزد طرح نسخه الکترونیک سلامت را اجرا کنیم.

در این نشست، 'فلاح' فرماندار میبد، 'دریجانی' مدیرکل بیمه سلامت استان و جمعی از پزشکان، داروسازان و کادر پزشکی و درمانی شهرستان‌های اردکان و میبد نیز حضور داشتند.

مرکز شهرستان ۹۸ هزار نفری اردکان در ۶۰ کیلومتری شمال شهر یزد قرار دارد.

۷۵۴۴/‏‬ ۶۱۹۷

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha