۲۷ خرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۴۷
کد خبرنگار: 1165
کد خبر: 83357509
T T
۰ نفر

۱۱ درصد باریت کشور در ارومیه تولید می شود

۲۷ خرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۴۷
کد خبر: 83357509
۱۱ درصد باریت کشور در ارومیه تولید می شود

ارومیه- ایرنا- معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن وتجارت آذربایجان غربی گفت: ۲۱ معدن باریت در این استان وجود دارد که ۱۱ درصد تولید این محصول در کشور را به خود اختصاص داده است.

پریسا عابدپور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه ۱۷۱ نفر در این معادن مشغول فعالیت هستند، افزود: سالانه بیش از ۳۶ هزار تن باریت از این معادن برداشت می‌شود.

وی ادامه داد: در راستای فرآوری باریت و ایجاد ارزش افزوده این ماده معدنی در محل استخراج و جلوگیری از خام فروشی چهار واحد فرآوری در شهرک صنعتی مهاباد با اشتغالزایی برای ۹۰ نفر فعال است.

وی با اشاره به کاربرد باریت افزود: بیشترین کار برد ماده باریت در اکتشافات چاه‌های نفت و گاز است و مقداری هم در صنایع شیشه و صنایع شیمیایی مصرف می‌شود.

معاون معدن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی با اشاره به اینکه ۶۸ نوع ماده معدنی در کشور شناسایی شده است، اضافه کرد: ۵۱ نوع از این تعداد در آذربایجان غربی وجود دارد که در مرحله اکتشاف و بهره برداری است.

عابدپور افزود: ۴۶۸ معدن در آذربایجان غربی فعال است و پنج هزار و ۱۲۲ نفر به صورت مستقیم در معادن این استان مشغول فعالیت هستند.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت استخراج معادن استان ۱۶ میلیون تن است، بیان کرد: ذخیره قطعی معادن آذربایجان غربی در حال حاضر به یک میلیارد و ۱۳۷ میلیون و ۲۲۹ هزار تن می‌رسد.

وی اضافه کرد: سالانه ۹۴۷ هزار تن سنگ طلا از سه معدن و ۵۳۵ هزار تن سنگ تزئینی از ۲۲ معدن آذربایجان غربی برداشت می‌شود.

به گزارش ایرنا بخش معدن و صنایع پایین دستی آن محور توسعه آذربایجان غربی به شمار می‌رود و اما معادن سنگ این استان با مشکلات عدیده ای چون خام فروشی و نبود بازار مواجه است.

اعطای تسهیلات با بهره بانکی پایین جهت سرمایه در گردش و همچنین نوسازی ماشین آلات معدنی برای بهبود عملکرد معادن این استان ضروری است.

آذربایجان غربی از وضعیت مناسبی در زمینه ذخایر معدنی برخوردار است اما هنوز تا بهره برداری مطلوب از ظرفیت‌های بخش معدن و صنایع معدنی راهی طولانی در پیش دارد.

محدوده آذربایجان غربی تحت پوشش سه زون از زون های بیست گانه اکتشاف سیستماتیک کشور شامل ' اشنویه – خوی'، 'مریوان – مهاباد' و شاهین دژ – ماهنشان' قرار گرفته است.

۹۹۱۸/‏۲۰۹۳

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha