مصطفی کریمی روز دوشنبه در نشست خبری سازمان غذا و دارو افزود: همچنین استانداردهای اصول بهینه تولید موسم به GMP در تولید داروها به کار گرفته میشوند. سازمان بین المللی معتبر دارویی نیز هر سال داروی ایران را بازرسی میکند و بسیاری از خود شرکتهای تولیدکننده نیز منبع ماده اولیه دارویی را نمونه گیری میکنند.
وی اضافه کرد: آنالیز مواداولیه دارویی براساس فارماکوپه (فهرست دارویی) اتحادیه اروپا و آمریکا انجام میشود و علاوه بر آن دارو در حین تولید کنترل میشود؛ در بازار مصرف نیز سالانه داروها براساس شاخصهایی مانند اندکس پایین، ارزیابی میشوند و نمونه برداریها براساس چهار منطقه آب و هوایی ایران صورت میگیرد و زمانی پروانه ساخت دارو صادر میشود که همزیستی دارو به اثبات برسد.
وی ادامه داد: بسیاری از ایرانیان مقیم خارج به ایران می آیند و به خاطر اطمینان از کیفیت داروی ایرانی، آنها را به خارج کشور میبرند و این مساله دلیلی ندارد جز آنکه داروی ایرانی با داروی خارجی همسنگ است.
بسیاری از داروها یخچالی نیستند
بازرس فنی سازمان غذا و دارو گفت: بسیاری از داروها یخچالی نیستند و به همین دلیل نگهداری آنها در یخچال باعث کاهش کیفیت و اثربخشی دارو خواهد شد.
کریمی افزود: عوامل متعددی در کیفیت و اثربخشی دارو تاثیرگذار هستند که از جمله آنها میتوان به تشخیص بیماری، تجویز داروی متناسب با بیماری و مصرف درست و نگهداری صحیح دارو اشاره کرد.
وی اضافه کرد: فرهنگ اشتباهی وجود دارد که مردم همه داروها را در یخچال نگهدای میکنند درحالیکه بسیاری از داروها یخچالی نیستند و باعث میشود که داروها دچار استرس ناشی از تغییرات دمایی شوند که این مساله در کیفیت و اثربخشی دارو موثر است.
وی ادامه داد: بسیاری از داروها به علت ایجاد غلظت پلاسمایی در درمان باید به موقع مصرف شوند.
نظر شما