۲۸ خرداد ۱۳۹۸، ۹:۴۱
کد خبرنگار: 1092
کد خبر: 83358452
T T
۰ نفر
طرح مقابله با قاچاق و کار کودک آغاز شد

تهران- ایرنا- معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، از آغاز طرح مقابله با قاچاق و کار کودک خبر داد و گفت: این طرح با همکاری بهزیستی، برخی سازمان های مردم نهاد، اداره امور اتباع، استانداری تهران، شهرداری تهران، نیروی انتظامی، وزارت بهداشت و وزارت کشور اجرا می شود.

دکتر حبیب الله مسعودی فرید روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح در مرحله نخست در استان تهران و سپس در استان البرز اجرا می شود.
وی اضافه کرد: بررسی ها در اجرای طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان نشان داد که تعداد زیادی از این کودکان غیرایرانی هستند بنابراین جلسات لازم با اداره اتباع گذاشته شد.
مسعودی فرید ادامه داد: در اجرای این طرح، ابتدا سازمان های مردم نهاد جذب کودکان را انجام می دهند و به مرکز پذیرش اولیه ارجاع می دهند.

اداره اتباع درباره کودکان کار غیرایرانی تصمیم می گیرد
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: کودکان در این مراکز، احراز هویت شده و مشخصات آنان ثبت می شود و بعد به مراکز دیگری ارجاع داده می شوند.
مسعودی فرید افزود: این کودکان حمایت می شوند؛ اگر کودکان اتباع خارجی، مجاز و قانونی وارد کشور شده باشند، حمایت می شوند و در غیر این صورت به اداره اتباع ارجاع می شوند تا کارهای خروج آنان از کشور انجام شود.
وی ادامه داد: به هرحال تصمیم گیری درباره کودکان غیرایرانی از سوی اداره اتباع صورت می گیرد و کار تخصصی است.
مسعودی فرید خاطرنشان کرد: فضایی که برای نگهداری کودکان کار تدارک دیده شده، فضای مناسب کودکان است و کودکان ایرانی و غیرایرانی تا زمان لازم برای تعیین تکلیف، آنجا نگهداری می شوند.

حمله سوءاستفاده کنندگان از کار کودک به مجریان طرح ساماندهی
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: طرح ساماندهی کودکان کار بیشتر روی توانمندسازی آنان تمرکز دارد و چندان دنبال موج ساماندهی آنان نیستیم.
مسعودی فرید افزود: ساماندهی کودکان کار و خیابان از محلات پرتردد تهران آغاز شده و متاسفانه در برخی محلات، افرادی که کودکان را به کار گرفته بودنند، به همکاران ما در سازمان های مردم نهاد حمله کرده اند.
وی گفت: همکاری های لازم با نیروی انتظامی صورت گرفته تا جلوی سوءاستفاده افراد فرصت طلب گرفته شود. برای تمام کودکان کار اعم از ایرانی و غیرایرانی پرونده مددکاری اجتماعی تشکیل می شود.

برنامه های حمایتی برای کودکان کار و خیابان
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: برحسب نوع خانواده کودکان کار و خیابان، از آنان حمایت های مختلفی صورت خواهد گرفت.
مسعودی فرید افزود: مقرر شده تا وزارت کشور، اعتباراتی برای حمایت از کودکان کار و خیابان در اختیار بهزیستی قرار دهد.
وی ادامه داد: حمایت ها از خانواده کودکان کار و خیابان مشروط است به طور مثال اگر یکی از اعضای خانواده، واجد شرایط کار کردن است و این شرایط برای او مهیا باشد ولی اگر بحث سوءاستفاده و استثمار کودک در میان باشد، با هماهنگی هایی که با دادستان کل شده می تواند منجر به سلب حضانت کودک شود.

۸۰ درصد کودکان کار غیرایرانی هستند
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: طبق آخرین آمار از ساماندهی کودکان کار و خیابان، ۸۰ درصد آنان غیرایرانی هستند.
مسعودی فرید افزود: تمام کودکان کار و خیابان در اجرای طرح ساماندهی، احراز هویت می شوند و کودکانی که کارت هویت ندارند از طریق عنبیه چشم، کد ویژه ای می گیرند تا اگر آنان دوباره در خیابان بودند، بتوانیم وضعیت شان را پیگیری کنیم.
وی تاکید کرد: نوع مداخلات برای کودکان کار و خیابان و خانواده های آنان متفاوت است.

فعالیت ۵ مرکز شبانه روزی نگهداری کودکان کار و خیابان در تهران
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: ساماندهی کودکان کار و خیابان یک کار بین بخشی است و به طور مثال قرار است شهرداری دو مرکز را برای پذیرش کودکان کار و خیابان در اختیار ما قرار دهد.
مسعودی فرید افزود: این مراکز در شرق و غرب تهران مستقر است و بازدیدهایی از این مراکز داشتیم و قرار است تا آخر هفته جاری در اختیار بهزیستی قرار گیرد.
وی ادامه داد: قرار نیست کودکان کار و خیابان طولانی مدت در مراکز نگهداری شوند و نهایت مدت آن، یک هفته است و به محض مشخص شدن خانواده، کودکان را در کنار خانواده شان قرار می دهیم تا ساماندهی انجام شود.
مسعودی فرید خاطرنشان کرد: دنبال آن نیستیم که مراکز شبانه روزی کودکان کار و خیابان را افزایش دهیم، قبلاً سه مرکز داشتیم و ۲ مرکز نیز از سوی شهرداری در اختیار بهزیستی قرار خواهد گرفت.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: ۱۷ مرکز توانمندسازی، حمایتی و آموزشی کودکان کار و خیابان در کشور فعالیت دارد.
مسعودی فرید یادآور شد: طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان فعلاً از استان تهران آغاز و در مرحله بعد در استان البرز و بعد در سایر کلان شهرها اجرا می شود.
وی اضافه کرد: طرح فعلی کارشناسی شده و تمام جنبه های توانمندسازی خانواده کودکان در اجرای آن بررسی شده و به طور مثال برای آنان آموزش های همراه مدرک فنی و حرفه ای و اعطای وام پیش بینی شده است به شرط آنکه کودک دوباره در خیابان نیاید و مدیریت آنان مورد به مورد است.

برخورد قاطع با قاچاق کودک و به کارگیری آنان در زباله گردی
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان به مساله قاچاق کودک نیز توجه دارد و کاری می کنیم که با این مساله نیز مبارزه شود.
مسعودی فرید افزود: برخی افراد سودجو، کودکان را از خارج کشور به ایران می آورند و از آنان در بدترین اشکال کار کودک یعنی زباله گردی سوءاستفاده می کنند که با آنان برخورد لازم صورت می گیرد.
وی یادآور شد: مراکز پذیرش کودکان کار و خیابان در دو شیفت صبح و عصر و به صورت ۲۴ ساعته فعال هستند.
وی در پاسخ به این سئوال که برخی پیمانکاران شهرداری، کودکان را در زباله گردی به کار می گیرند، گفت: اینکه سوءاستفاده کنندگان از کار کودک رسمی باشند یا غیررسمی، فرقی نمی کند و با همه آنان برخورد صورت می گیرد.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور افزود: نهادهای بین المللی نیز پیگیر مساله قاچاق کودک در ایران هستند.

سوءاستفاده از کودکان کمتر از ۶ سال برای کار در خیابان
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: متاسفانه در اجرای طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان با کودکان کمتر از ۶ سال مواجه شدیم.
مسعودی فرید افزود: این کودکان تحویل شیرخوارگاه های بهزیستی شده اند. از مجموع ۸۰ کودک پذیرش شده طی گذشت چند روز از اجرای طرح ساماندهی، ۲ کودک زیر ۶ سال بودند.
وی یادآور شد: سال گذشته در مجموع ۱۳ هزار کودک کار و خیابان در سراسر کشور و سه هزار کودک در تهران پذیرش شدند.

آیین نامه ای جدید برای ساماندهی کودکان کار و خیابان
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: بر اساس آیین نامه ساماندهی کودکان کار و خیابان تمام دستگاه ها مکلف به همکاری در این امر هستند.
مسعودی فرید افزود: این آیین نامه به روز رسانی شده و در کمیسیون اجتماعی دولت مراحل تصویب خود را طی می کند.

فقط به حذف کودک از خیابان اکتفا نمی کنیم
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: رویکرد ما در اجرای طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان فقط به حذف کودک از خیابان اکتفا نمی کند.
مسعودی فرید افزود: طرح ساماندهی کودک کار و خیابان، وضعیت کودک را نزد خانواده پیگیری می کند تا شاهد برگشت دوباره آنان به خیابان نباشیم.
وی خاطرنشان کرد: در اجرای طرح های مختلف ساماندهی کودکان کار و خیابان، تاکنون مواردی از سلب حضانت کودک داشته ایم اما طرح جدید به تازگی آغاز شده است و هنوز موردی در این زمینه نداشته ایم اما پرونده ها در حال تکمیل است و در صورت لزوم این کار انجام خواهد شد.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور یادآور شد: طبق ماده ۸۰ برنامه ششم توسعه، ساماندهی کودکان کار و خیابان تکلیف قانونی بهزیستی است و آیین نامه جدید ساماندهی کودکان کار نیز برآن تاکید دارد.
وی تصریح کرد: طبق این ماده دولت مکلف است طبق قوانین مربوطه و مصوبات شورای اجتماعی به منظور پیشگیری و کاهش آسیب های اجتماعی، نسبت به تهیه طرح جامع کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی با اولویت اعتیاد، طلاق، حاشیه نشینی، کودکان کار و مفاسد اخلاقی مشتمل اقدام کند به گونه ای که آسیب های اجتماعی در انتهای برنامه به ۲۵ درصد میزان کنونی کاهش یابد.
مسعودی فرید تاکید کرد: نباید منتظر بمانیم که آیین نامه جدید مراحل خود را طی کند بلکه بهزیستی طرح های خود را بر اساس فرآیندهای علمی انجام می دهد.
وی افزود: بر اساس آیین نامه جدید، وزارت کشور و اداره اتباع نیز باید در ساماندهی کودکان کار و خیابان همکاری کنند که اکنون حتی این مفاد جدید را با تعامل دستگاه ها می توانیم انجام دهیم.
مسعودی فرید از مردم خواست تا از کمک های مالی به کودکان کار و خیابان خودداری کنند و آنان را به سازمان های حمایتی (بهزیستی و کمیته امداد) یا سازمان های مردم نهاد همکار طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان معرفی کنند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha