به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا احمدی روز سه شنبه در نشست استانداران زاگرس نشین با حضور وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: ۸۷ درصد وسعت استان ایلام را عرصههای جنگلی و مرتعی تشکیل میدهد که در فصول گرم سال تهدیدات متنوعی این منابع خدادادی را تهدید میکند و در ارزیابیهای صورت گرفته ۴۵۰ هزار هکتار از مناطق جنگلی استان ایلام فوق بحرانی از نظر آتش سوزی است.
وی افزود: همراهی مردم در پیشگیری از حریق در جنگل بسیار مهم است که امیدواریم شاهد کنترل و پیشگیری از آتش سوزی در جنگلهای زاگرس باشیم.
مدیرکل منابع طبیعی ایلام یادآور شد: ۹۰ نقطه اطفاع حریق در مناطق بحرانی شناسایی و در بین شهرستانها امکانات لازم با گشتهای ۲۴ ساعته برای مهار آتش سوزی در دست اقدام است.
احمدی گفت: استان ایلام در مهار و پیشگیری از آتش سوزی جنگل پیشرو است که این امر به دلیل توجه و برنامه ریزی عملیاتی برای پیشگیری و اطفاع حریق در جنگلهای استان است.
وی ادامه داد: به دلیل همجواری با کشور عراق و استان خوزستان ۴۲۴ هزار هکتار از عرصههای استان بیابانی است که ۲۱ درصد از عرصههای استان را شامل میشود.
مدیرکل منابع طبیعی ایلام تاکید کرد: اقدامات بسیار خوبی در زمینه مهار بیابان و جنگل کاری اقتصادی در استان انجام گرفته که ۱۰ هزار هکتار جنگل سال گذشته و چهار هزار هکتار نیز سال جاری نهال کاری شده است.
احمدی تولید نهال با گونههای سازگار و بومی منطقه را از دیگر اقدامات اساسی استان برای حفظ و توسعه جنگلهای زاگرس برشمرد.
مدیرکل منابع طبیعی ایلام اظهار داشت: احداث باغات در اراضی شیبدار، کاشت جنگلهای اقتصادی در مهران، کشت گیاهان دارویی، گل نرگس، گل محمدی، زراعت چوب و … از دیگر اقدامات انجام شده منابع طبیعی برای حفظ توسعه و غنی سازی جنگلهای استان است.
وی از اجرای ۱۷۰ پروژه آبخیزداری در منطقه ارغوان برای مهار سیل در بالادست شهر ایلام خبر داد و افزود: با این اقدام با وجود بارش ۳۰۰ میلی متری در ۲۴ ساعت هیچ سیلی از این منطقه شهر را تهدید نمیکند.
وی ابراز امیدواری کرد که یا تداوم این اقدامات استان ایلام همچنان در حفظ و توسعه عرصههای ملی زاگرس پیشگام باشد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ۱۱ استاندار زاگرس نشین با حضور وزیر جهاد کشاورزی در استان ایلام برای بررسی مسایل و مشکلات جنگلهای زاگرس و اجرای طرحهای اقتصادی در جنگل و بررسی پدیدههای مخرب منابع طبیعی گرد هم آمدهاند.
۷۱۷۷/۶۱۱۹
نظر شما