اردشیر صفاپور روز سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر، با بیان اینکه بیش از ۷۰۰ نوع مواد مخدر در جهان ساخته و توزیع میشود، افزود: مواد مخدر چهارمین اقتصاد جهانی است که سودآوری آن باعث شده تا خیلی ها بویژه در افغانستان و پاکستان که در همسایگی ایران قرار دارند، برای توزیع و ساخت آن دست به کار شوند.
این مسئول در ادامه با اشاره به تلاش های ویژه کشورمان در حوزه مقابله با مواد مخدر، گفت: نظام جمهوری اسلامی در مبارزه با مواد مخدر بسیار تنها است و در این حوزه تاکنون شهدای زیادی تقدیم کرده ایم.
وی با بیان اینکه جامعه ما با سه چالش جدی کاهش سن مصرف مواد مخدر، تغییر الگوی مصرف و شیوع مواد مخدر بین زنان و دانش آموزان روبه رو است، اظهار داشت: با اینکه کارگاههای آموزشی بسیاری در رابطه با مضرات گل در مدارس و صدا و سیما برگزار می شود، ماده مخدر گل به عنوان سرگرمی و تفنن در بین نوجوانان شایع است و باید در این خصوص آگاه سازی شود.
این مسئول به استعمال مواد مخدر صنعتی در پارکها توسط نوجوانان و جوانان اشاره کرد و گفت: متاسفانه برخی نوجوانان ما احساس میکنند که مصرف گل و قلیان اعتیادآور نیست و این درحالی است که رفته رفته نوجوان ما به دام اعتیاد می افتند.
صفاپور در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به لزوم اشتغال برای معتادان بهبود یافته برای جلوگیری از بازگشت آنها به اعتیاد و با بیان اینکه سال گذشته برای ۲۰ نفر از معتادان بهبودیافته استان قزوین اشتغالزایی شد، اظهار داشت: اعطای تسهیلات به معتادان بهبودیافته برای کارآفرینی و اشتغالزایی از مهم ترین مواردی بوده که مورد توجه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر است.
شتاب مبارزه با مواد مخدر کم است
دبیر شورای ملی مبارزه با مواد مخدر قزوین با بیان اینکه نرخ اعتیاد در جامعه فعال استان ۲.۹۷ است، تاکید کرد: شتاب مبارزه با مواد مخدر در جامعه کند است و لازم است که با کمک دستگاههای فرهنگی و خانوادهها به سرعت دادن این مبارزات اقدام شود.
این مسئول به ارتباط مواد مخدر و بزهکاری اشاره کرد و توضیح داد: بیش از ۵۰ درصد آسیب اجتماعی مانند همسر آزاری، قتل، کودک آزاری، شرارت و تجاوز به استفاده از مواد مخدر بر میگردد و لازم است که با این پدیده خانمان سوز مبارزه جدی شود.
صفاپور همچنین گفت: جامعه نباید منتظر دستگیری معتادان و فروشندگان مواد مخدر توسط نیروهای انتظامی باشد و لازم است که اقدامات فرهنگی و آموزشی برای مقابله با مواد مخدر تقویت شود.
وی تصریح کرد: قویترین نظارتی که در حوزه مواد مخدر وجود دارد، از سوی خانواده است و والدین همواره باید نظارتهای لازم را روی تردد و رفت و آمد فرزندانشان به عمل آورند.
صفاپور در ادامه سخنان خود اظهار داشت: کنترل و رصد پیش سازههای مواد مخدر صنعتی در واحدهای تولیدی استان از جمله مواردی است که با همکاری سازمان صنعت معدن و تجارت در استان انجام میشود تا از ساخت این مواد مخدر جلوگیری شود و در این رابطه با جهاد کشاورزی نیز تعامل وجود دارد.
وی در ادامه به ساماندهی معتادان متجاهر و کارتن خواب در استان اشاره کرد و گفت: هم اکنون ۲ شلتر (محل خواب و سرپناه موقت) برای بانوان و مردان معتاد تعبیه شده و همچنین ۲۰ مرکز اقامتی میان مدت برای بهبود معتادان و ۱۴۰ مرکز متادون درمانی نیز در استان فعالیت دارد.
کنترل ۲۴۵ معتاد متجاهر در قزوین
این مسئول به دستگیری معتادان متجاهر پرداخت و گفت: در ایام نوروز امسال ۲۴۵ معتاد متجاهر با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، شهرداری، بهزیستی دستگیر شده و در مراکز متادون درمانی تحت مراقبت قرار گرفتند تا فضای خوبی برای مسافران نوروزی فراهم شود.
صفاپور همچنین توانمندی دانشآموزان و آگاهی بخشی با هدف مبارزه با مواد مخدر در تمام مقاطع تحصیلی را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: هرگونه اقدام فرهنگی در جامعه نیازمند همکاری با آموزش و پرورش است و بدون دستگاههای فرهنگی امکان مبارزه جدی با مواد مخدر وجود ندارد.
وی شعار سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر را "عدالت همگام سلامت و سلامت همگام عدالت" عنوان کرد و گفت: هدف از این شعار نقش و ارتباط مستقیم عدالت محوری در مبارزه با مواد مخدر است و در کشور ما از ۳۱ خرداد تا ششم تیرماه به مدت یک هفته با اجرای برنامه متعدد به اهمیت مبارزه با مواد مخدر میپردازند.
صفاپور خاطرنشان کرد: تقدیر از خانواده شهدا و ایثارگران مبارزه با مواد مخدر (۱۳ شهید و چهار جانباز) سخنرانی فرمانداران قبل از خطبههای نماز جمعه و همچنین برپایی نمایشگاههای فرهنگی و اجتماعی در استان و شهرستانها (حداقل ۶ نمایشگاه در مرکز استان) را در این هفته خواهیم داشت.
این مسئول به همکاری ۵۰ سازمان مردم نهاد در قزوین با شورای مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و یادآور شد: برگزاری کوهپیمایی و فعالیتهای ورزشی با شعار "نه به اعتیاد" و همچنین اجرای سرود، پخش و انتشار کلیپهای طنز و آموزنده، تئاترهای خیابانی و استفاده از تبلیغات گسترده با کمک شورای شهر از دیگر مواردی است که به مناسبت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر در دستور کار قرار دارد.
۹۹۲۵*۳۰۱۳