به گزارش روز سه شنبه وزارت آموزش و پرورش، «غلامرضا کریمی» در نخستین روز برگزاری کارگاه بینالمللی سیاستگذاری ترویج علم و فناوری نقش سازمان آیسسکو در آموزش و ترویج علم و فناوری در جهان اسلام، تشویق مدلهای نوآورانه کیفیت بالای زندگی، تسهیل انتقال به اقتصاد دانشبنیان، روزآمد کردن و ارتقاء مدیریت انرژی و حرکت به سوی دانش طبیعت دوست، ظرفیتسازی برای STI، تقویت سیاستهای STI، مورد توجه قرار دادن مفاهیم اخلاقی مرتبط با STI، مدیریت خدمات دیجیتال در حوزههای کاربردی STI و تقویت همکاری و عمل مشترک اسلامی و بینالمللی در زمینه STI از دیگر اولویتهای این سازمان ذکر کرد.
دبیر کل آیسسکو در تشریح موضوع و ماهیت کارگاه، اولویتهای کوتاهمدت و بلندمدت سازمان آیسسکو اظهار کرد: تقویت سیستم علمی و فناوری برای دستیابی به پیشرفت، دستیابی به تعادل محیطی پایدار در کشورهای عضو و بهرهبرداری از نوآوریهای تکنولوژیک برای توسعه پایدار اجتماعی و اقتصادی از جمله اولویتهای سازمان آیسسکو در بازه زمانی ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ است.
وی افزود: سازمان آیسسکو در قالب چهار پروژه توسعه فناوری علمی و سیاستها و سیستمهای نوآوری و نوسازی برای دستیابی به پیشرفت؛ حفاظت پایدار محیطزیست و تسهیل گذار به اقتصاد سبز؛ فعالسازی علم نانو و برنامههای کاربردی فناوری علم و در نهایت انتقال دانش و ترویج نتایج نوآوری سازمانی و قابلیت اشتغال جوانان فعالیت دارد.
کریمی خاطرنشان کرد: سازمان آیسسکو در زمینه ترویج علم و فناوری اقدامات قابل توجهی مانند فراهم کردن خدمات مشاورهای و سرعت بخشی در اجرای طرحها و پروژههای جدید، ارائه دستاوردها و نوآوریهای جدید به کشورهای عضو و ارائه خدمات پشتیبانی، اعطای بورس تحصیلی به پژوهشهای علمی و اختصاص کمکهزینه به پروژههای توسعهای برای ترویج علم و فناوری و ارتقاء پژوهشهای علمی و اعطای نشانهای افتخار انجام داده است.
وی ایجاد کرسیها و مراکز تحصیلی در حوزههای علم و فناوری (نانو، …)، برگزاری سمینارها، کارگاهها، کنفرانسها و اجلاسهای تخصصی، انتشار مجلات تخصصی در حوزه علوم، فناوری و پژوهش علمی، تأسیس مراکز آموزشی و مراکز آموزش اطلاعرسانی توسط آیسسکو، ترجمه و تألیف، نهادسازی در زمینه آموزش و ترویج علم و فناوری در جهان اسلام را از دیگر اقدامات این سازمان عنوان کرد.
** نقش سازمان آیسسکو در نهادسازی برای جهان اسلام
قائممقام وزیر آموزشوپرورش و رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور به فعالیتهای گروه ملی آیسسکو اشاره و اظهار کرد: کمیسیون ملی آیسسکو در جمهوری اسلامی ایران دارای سه کارگروه آموزش، علوم، و فرهنگ و ارتباطات است که دو کارگروه آن مرتبط با فعالیتهای آموزشی و علمی است.
وی اضافه کرد: هفت کمیته تخصصی آموزش عالی، آموزشوپرورش، آموزش برای توسعه پایدار، اخلاق در علوم و تکنولوژی، علوم و تکنولوژی، محیطزیست و فرهنگ ذیل کارگروههای اجرایی قرار دارند که به غیر از کمیته فرهنگ، سایر کمیتهها عمدتاً در زمینه آموزش، علم و فناوری فعالیت میکنند.
کریمی تعامل با وزارتخانهها و سازمانهای مرتبط با موضوعات آموزشی و علمی، اعلام طرحها و برنامههای جدی سازمانهای داخل کشور به سازمان آیسسکو برای درج در برنامههای سالهای آینده، برگزاری سالانه ۱۵ تا ۲۰ مناسبت بینالمللی یا منطقهای در داخل کشور و جهان اسلام، هماهنگی برای اعزام مدیران و کارشناسان متخصص به اجلاسها، کنفرانسها و همایشها را از فعالیت های گروه آیسسکو برشمرد.
وی ارسال ۱۰ پروژه پیشنهادی برای سال ۲۰۱۹ و تصویب هشت پروژه در سال ۲۰۱۹، اعزام کارشناسان برای شرکت در کارگاههای متعدد بینالمللی آموزشی و تخصصی، برگزاری اولین اجلاس دبیران کل کمیسیونهای ملی کشورهای عضو آیسسکو با مشارکت پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC در آبان ۱۳۹۷ در شهر شیراز و برگزاری نمایشگاه شرکتهای دانشبنیان در حوزه کشاورزی در بهمن سال گذشته را از دیگر فعالیت های این گروه عنوان کرد.
رئیس مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور برنامهریزی به منظور انتخاب یکی از شهرهای جمهوری اسلامی ایران به عنوان پایتخت محیط زیست و معرفی به آیسسکو در سال ۲۰۱۹ و شرکت دادن ۷۰ دانشمند جوان در برنامه کمک هزینه تحقیقاتی علوم و فناوری سال ۲۰۱۸ را به عنوان نمونهای از فعالیتهای صورت گرفته در زمینه آموزش و ترویج علم و فناوری در گروه ملی آیسسکو جمهوری اسلامی ایران برشمرد.
کارگاه بینالمللی سیاستگذاری ترویج علم و فناوری با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و شرکتکنندگانی از ۱۶ کشور کلمبیا، اندونزی، سریلانکا، توگو، فلسطین، کوبا، نیجریه، مالزی، میانمار، زیمباوه، زامبیا، هند، پاکستان، بوتان، موریس و کامبوج در سالن همایشهای وزارت علوم با مشارکت مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و مرکز علم و فناوری جنبش عدم تعهد «NAM» از ۲۷ خرداد ماه سال جاری به مدت ۳ روز در حال برگزاری است./
نظر شما