۲۹ خرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۰۴
کد خبر: 83360507
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

برداشت گندم در استان یزد آغاز شد

۲۹ خرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۰۴
کد خبر: 83360507
برداشت گندم در استان یزد آغاز شد

یزد – ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد گفت: برداشت محصول گندم هفته جاری از ۱۱ هزار و ۲۰۰ هکتار اراضی استان آغاز شده است.

سید جمال سجادی پور روز چهار شنبه در حاشیه بازدید از مزارع گندم شهرستان ابرکوه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا افزود: برداشت گندم توسط ۴۰ دستگاه کمباین و ۲۸۰ دستگاه دروگر انجام می‌شود.

وی اظهار کرد: باتوجه به آبیاری و کودهی به موقع، استفاده کشاورزان با دانش فنی روز و مبارزه با پدید سن گندم امسال تولید گندم استان با احتساب برداشت ۳.۸ تن تا ۴.۵ تن در هر هکتار به ۴۰ هزارتن می‌رسد.

سجادی پور با بیان اینکه این میزان تولید بیشتر مربوط به شهرستان‌های خاتم، ابرکوه و بهاباد است افزود: گندم استان به علت مبارزه کشاورزان با سن گندم از کیفیتی خوبی برخوردار است.

این مسئول بابیان اینکه ۱۲ مرکزخرید توسط شرکت‌های تعاونی روستایی دراین استان به صورت تضمینی گندم را از کشاورزان از قرار هر کیلو گرم ۱۷۰ هزار ریال خریداری می‌کند، اضافه کرد: کشاورزان محصول گندم خود را با قیمت یاد شده تحویل مراکز خرید شرکت‌های تعاونی روستایی دهند.

سجادی پور با اشاره به اینکه دولت تلاش می‌کند وجه گندم را به موقع به حساب کشاورزان واریزکند، تاکید کرد: مراکز خرید شرکت‌های تعاونی روستایی و غله مجاز به خرید گندم مازاد بر مصرف کشاورزان را دارند.

این مسئول ارشد بخش کشاورزی یزد پیش بینی کرد: امسال ۲۰ هزار تن گندم در استان به قیمت تضمینی خریداری شود که نیمی از آن مربوط به ابرکوه است.

وی بابیان اینکه پارسال هفت هزار و ۵۰۰ تن محصول گندم مازاد بر نیاز کشاورزان به ارزش ۱۰۵ میلیارد ریال خریداری شد، افزود: چهار هزار و ۱۶۰ تن آن مربوط به ابرکوه است و این شهرستان برای پنجمین سال متوالی رتبه نخست خرید گندم استان را کسب کرده بود.

رئیس سازمان کشاورزی یزد خاطر نشان کرد: با وجود محدودیت منابع آبی و تداوم خشکسالی ادامه کاشت محصولات زراعی فقط با اجرای طرح‌های آبیاری نوین مسیر خواهد بود.

سجادی پور تاکید کرد: کشاورزان با اجرای طرح‌های آبیاری نوین در مزارع و افزایش کارایی و راندمان آبیاری، برداشت آب را مدیریت کنند.

این مسئول ارشد کشاورزی یزد به کشاورزان توصیه کرد با مراجعه به جهاد کشاورزی محل سکونت خود برای اجرای طرح‌های آبیاری نوین از کمک‌های بلاعوض دولت بهره مند شوند.

وی تصریح کرد: امسال برای بهره وری آب، ۲ هزار و ۶۶۰ هکتار آبیاری نوین در سطح استان در دست اجراست.

این مسئول، توسعه اجرای آبیاری نوین، کشت نشایی، اصلاح الگوی کشت، خاک ورزی حفاظتی، انتقال کشت‌های بهاره و تابستانه به فصل پاییز، حذف محصولات جالیزی و سبزی و صیفی از اهم فعالیت‌های بخش پیشروی واحد زراعت استان برای استفاده بهینه از آب مجازی بخش کشاورزی خواهد بود.

اراضی قابل کشاورزی استان ۱۷۰ هزار هکتار است که به علت کمبود آب و تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی ۱۱۴ هزار هکتار آن به کشت محصولات کشاورزی اختصاص دارد.

تعداد بهره برداران بخش کشاورزی یزد حدود ۷۰ هزار نفر است.

۷۵۴۰/ ۲۰۴۷/‏

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha