«محمود حجتی» روز چهارشنبه در حاشیه هیأت دولت در جمع خبرنگاران درباره گرانی قیمت لبنیات و احتمال کاهش مصرف افزود: در حال حاضر نه تنها سرانه مصرف لبنیات پایین نیامده بلکه تولید افزایش پیدا کرده است، بنابراین نگرانی در این خصوص نداریم.
وی اظهار داشت: آنچه که به ما برمی گردد قیمت ابلاغی شیرخام توسط سازمان حمایت از مصرف کنندگان بر مبنای هزینههای تمام شده تولید است که برای اجرا ابلاغ شده است و در بازار باید کنترل بیشتری توسط دستگاههای نظارتی صورت بگیرد.
حجتی تصریح کرد: با توجه به شرایط اقتصادی هزینه تولید دامداران افزایش پیدا کرده است، دامدار که نباید محصولش را زیر قیمت تمام شده عرضه کند. آیا در صورت ضرر به تولید ادامه میدهد.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: هزینههای تولید شیرخام ۲۶ درصد به هزینه نهادههای وارداتی و ۷۴ درصد به هزینههای داخلی از جمله علوفه دامی، یونجه، ذرت، دستمزد کارگری و غیره برمی گردد که توسط سازمان حمایت از مصرف کنندگان بررسی میشود که قیمت یک لیتر شیر برای تولید بهینه باید چه مبلغی باشد.
وی اضافه کرد: در این شرایط تولید کننده نیز موظف است محصول خود را طبق نرخ تنظیم بازار در اختیار صنعت قرار دهد.
حجتی افزود: به طور حتم نهادههای دامی که امروز با ارز ۴۲۰۰ دلاری وارد کشور میشود، اگر با ارز نیمایی وارد شود نرخ فرآوردههای لبنی افزایش بیشتری پیدا میکند بنابراین دولت با تخصیص ارز رسمی نه تنها از تولیدکننده داخلی بلکه از مصرف کنندگان نیز حمایت میکند.
سیب زمینی برخی استانها دیر به بازر عرضه شد
وزیر جهاد کشاورزی درباره افزایش مجدد قیمت سیب زمینی گفت: طبق مصوبه شورای سران مسئولیت موضوع نوسان قیمت برخی محصولات کشاورزی همچون سیب زمینی به وزارت صنعت، معدن و تجارت برمی گردد اما ما پیشنهاد دادهایم که اگر قرار است کالایی صادر شود به جای اینکه یک روز ممنوع و یک روز آزاد شود، عوارض صادراتی برای آنها تعیین کنیم تا نوسانات قیمتی برطرف شود. البته با توجه به آمار گمرک جمهوری اسلامی این روزها صادرات سیب زمینی کاهش یافته است.
حجتی اضافه کرد: بخشی از علت افزایش قیمت سیب زمینی به تاخیر در عرضه این محصول از برخی استانها مربوط میشود. باید سیب زمینی برخی استانها زودتر به بازار عرضه میشد.
نظر شما