۲۹ خرداد ۱۳۹۸، ۲۱:۴۹
کد خبرنگار: 857
کد خبر: 83361640
T T
۰ نفر
ظرفیت گردشگری سلامت ایران در منطقه کم نظیر و غیرقابل رقابت است

اردبیل- ایرنا- معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: ظرفیت گردشگری سلامت ایران در منطقه و در بین کشورهای همسایه کم نظیر و غیرقابل رقابت است.

ولی تیموری روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از نمایشگاه گردشگری سلامت در اردبیل در مصاحبه با خبرنگار ایرنا افزود: بسته های کاملی از خدمات مربوط به گردشگری سلامت اعم از گردشگری درمان، گردشگری تندرستی و مباحث مربوط به سایر حوزه ها و آبگرم درمانی در ایران وجود دارد.

وی بیان کرد: همه این خدمات گردشگری سلامت با حداقل هزینه ها و در قالب بسته های قابل رقابت ارائه می شود و این امر ویژگی منحصر بفردی بشمار می رود که تنها در ایران فراهم شده است.

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، دومین کنفرانس گردشگری سلامت کشورهای عضو سازمان اکو در اردبیل را از حیث تنوع محصولات و ذی نفعان و میهمانان حاضر، یکی از کنفرانس ها و نمایشگاه های موفق بین المللی در این زمینه ارزیابی کرد.

وی ادامه داد: شواهد موجود در این نمایشگاه نشان می‌دهد که ایران به شکل حرفه‌ای وارد بازارهای گردشگری سلامت شده و توان و ظرفیت بالایی در کشور ما در این عرصه وجود دارد.

تیموری اضافه کرد: امروز این نمایشگاه در استانی برگزار می شود که هم در مرز مشترک با بخش عمده‌ای از کشورهای عضو سازمان اکو و کشورهای مولد گردشگری سلامت قرار دارد و هم مجموعه‌ای از خدمات گردشگری را به بهترین شکل دارد.

وی افزود: استان اردبیل قابلیت ارائه هر گونه خدمات گردشگری سلامت از جمله خدمات درمانی، خدمات تندرستی و مباحث مربوط به آبگرم درمانی را دارد و قطب مجتمع‌های آبدرمانی و چشمه‌های آبگرم کشور به شمار می رود.

او با اشاره به حضور میهمانان زیادی از کشورهای عضو اکو در کنفرانس و نمایشگاه گردشگری سلامت اردبیل گفت: مذاکرات خوبی بین طرف‌های ایرانی و کشورهای میهمان در این رویداد مهم انجام شده و منجر به قراردادهای کاری ۲ طرفه بین بخش خصوصی شده است.

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به رتبه بندی نشدن کشورها در بحث گردشگری سلامت در سطح جهانی گفت: گردشگران ورودی به ایران با نیازهای تلفیقی سفر می‌کنند و سفر اتباع خارجی به ایران به خصوص از کشورهای همسایه اغلب با هدف سیاحت، زیارت و درمان انجام می شود.

تسهیل سفر اتباع خارجی به ایران

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از اجرای تدابیر تسهیل سفر اتباع خارجی به ایران خبر داد و گفت: در این زمینه تدبیر لغو مهر زنی به گذرنامه اتباع خارجی در صورت تقاضا و ارائه برگه‌ای دیگر برای ثبت ورود به آنها اجرا می شود.

وی گفت: این امر تدبیری است که با ابتکار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به اجرا درآمده و اقدامی موثر است تا جلوی اقدامات غیرقانونی خارج از قواعد حقوقی دولت آمریکا گرفته شود.

تیموری اضافه کرد: دولت آمریکا به علت سفر گردشگران خارجی به ایران و با مشاهده مهر موجود در گذرنامه آنها، از ورود این گونه گردشگران به کشور خود جلوگیری می‌کند و ایران با تدبیر اخیر به مقابله با این روند غیرحقوقی پرداخته و ورود گردشگران خارجی را تسهیل کرده است.

وی تاکید کرد: ما درصددیم که با این اقدام، علاوه بر تسهیل سفر، هر گونه تردید را از ذهن مخاطبان و گردشگران خارجی برای سفر به ایران پاک کرده و تسهیلات جدیدی برای آنها ایجاد کنیم.

امضای تفاهم نامه همکاری با عراق گامی جدی برای همکاری با همسایه غربی

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از امضای تفاهم نامه همکاری با حمود محسن حسن الیعقوبی معاون گردشگری وزیر فرهنگ و گردشگری کشور عراق در سه زمینه گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی در حاشیه دومین کنفرانس و نمایشگاه گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو در اردبیل خبر داد.

وی بیان کرد: این امر گامی مهم برای همکاری با همسایه غربی ایران در راستای توافق انجام شده در سفر رییس جمهوری ایران به بغداد محسوب می شود.

تیموری اظهار کرد: در حاشیه این کنفرانس سومین کمیته فنی گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی دو کشور ایران و عراق برگزار شد و طرف‌های عراقی از نزدیک با توانمندی ایران در زمینه گردشگری سلامت ایران آشنا شدند و در نهایت در سه حوزه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی ضمن مرور همکاری گذشته، محورهای جدیدی برای همکاری دو کشور تعیین شد.

وی اضافه کرد: در این کمیته موضوعات گردشگری سلامت و نحوه اجرای موضوع لغو روادید بین ۲ کشور به صورت ویژه بررسی شده و برای تسهیل روند ورود و خروج گردشگران بین دو کشور تصمیم گیری شد.

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین بیان کرد: در این تفاهم نامه امضا شده بین ۲ طرف، ایران و عراق در ۱۱ بند بر افزایش همکاری برای توسعه حوزه گردشگری بویژه گردشگری سلامت تاکید شده و مرمت و ساماندهی ایوان مداین در دستور کار قرار گرفت.

وی همچنین از توافق برای مشخص شدن مکانی برای عرضه محصولات صنایع دستی ایران در یکی از شهرهای بغداد، کربلا و نجف در قالب این تفاهم نامه خبر داد.

راه اندازی خانه سلامت در اردبیل؛ ابتکاری قابل الگو برداری

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین با اشاره به خانه تاریخی ابراهیمی در شهر اردبیل جهت ساماندهی گردشگران سلامت و راه اندازی خانه سلامت در این مکان، این اقدام را ابتکاری قایل الگوبرداری در کشور عنوان کرد.

وی افزود: برای نخستین بار در کشور در استان اردبیل یک خانه تاریخی بازسازی شده به گردشگری سلامت اختصاص یافته و قرار است که همه فعالان گردشگری سلامت این استان و تشکل‌های این حوزه، جلسات و برنامه ریزی های خود را در آنجا پیگیری کنند و این مکان در واقع خانه‌ای برای فعالان این حوزه محسوب می شود.

برای تورهای طبیعت گردی محدودیتی ایجاد نکرده‌ایم

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص ممانعت از فعالیت تورهای طبیعت گردی در برخی استان‌ها گفت: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای تورهای طبیعت گردی محدودیتی ایجاد نکرده است.

وی افزود: اگر این تورها در قالب تورهای برنامه ریزی شده و توسط شرکت‌های مجوزدار برگزار شود، ممانعتی بر فعالیت آنها اعمال نمی‌شود و مشکلاتی که در این عرصه دیده می شود اغلب از سوی افرادی بوده است که بدون هماهنگی و بدون مجوز و همراه با حاشیه‌هایی اقدام به برگزاری تور می‌کنند.

تیموری با اشاره به ارزیابی فعالیت همه شرکت‌های تورگردان و ممانعت از فعالیت تورهای بدون مجوز قانونی اضافه کرد: هیچ دفتر دارای مجوز قانونی گردشگری به علت برگزاری تور بسته نشده و اگر رعایت اخلاق و هنجار اجتماعی و قانونی شود، شرکت‌های تورگردان به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار کرد: مشکلات در این حوزه اغلب از سوی کسانی ایجاد می شود که در فضای مجازی و بدون مجوز در قالب مجموعه‌های تورگردان فعالیت می‌کنند.

به گزارش ایرنا، دومین کنفرانس و نمایشگاه بین المللی گردشگری سلامت کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو در اردبیل روز چهارشنبه با انتشار بیانیه نهایی در ۲۲ بند پایان یافت.

دومین کنفرانس و نمایشگاه گردشگری سلامت کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو از روز گذشته با برپایی ۴۰ غرفه و حضور ۱۵۰ میهمان داخلی و خارجی در محل دائمی نمایشگاه‌های دائمی اردبیل آغاز شده بود.

در این کنفرانس و نمایشگاه که با هدف معرفی توانمندی‌های ایران و استان اردبیل در زمینه اقتصادی و گردشگری و با محوریت گردشگری سلامت و توریسم درمانی برگزار شد، میهمانانی از هشت کشور خارجی حضور داشتند.

در این کنفرانس قابلیت‌ها و توانمندی‌های بالقوه و موجود استان اردبیل در حوزه‌های مختلف اعم از گردشگری، صنعتی، کشاورزی، بهداشت و درمان بویژه گردشگری سلامت معرفی شده و بسته‌های سرمایه گذاری در این عرصه‌ها برای شرکت کنندگان داخلی و خارجی ارائه شد.

۱۹۰۵/‏۶۰۱۶

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha