به گزارش ایرنا، یدالله موحد روز پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت هفته قوه قضائیهو با تاکید بر اینکه در صورت استفاده از ظرفیت نهادهای مدنی برای پیشگیری از فساد، در این راستا موفق خواهیم بود، اظهار داشت: یکی از پرونده های بسیار مهمی که در سال گذشته مطرح شد، مربوط به پیشگیری از اختلاس بانک ملی ها مبلغ ده ها هزار میلیارد ریال بود.
وی ادامه داد: در این پروند توسط یک باند و شبکه ای که با سندسازی و ورود به سامانه بانک ملی، درصدد خروج ده ها هزار میلیارد ریال پول از طریق بانک ملی و پست بانک بودند با هوشیاری اداره کل اطلاعات و قضات و در حالی که چک آن نیز به نام شرکت بازرگانی آریا بازرگان کویر صادر شده بود، از بروز این اقدام جلوگیری شود.
رئیس کل دادگستری کل استان کرمان با اشاره به اینکه متهمان اصلی این پرونده سه نفر هستند، گفت: در رابطه با این پرونده ۱۴ متهم در استانهای گیلان، قم، اصفهان و کرمان شناسایی و دستگیر شدند که کیفرخواست آن نیز صادر شده و پرونده در شعبه هشتم دادرسی در دست رسیدگی است.
موحد ادامه داد: متهمان این پرونده از کارکنان بانک نبوده و از خارج بانک بوده که نفوذ کرده بودند.
تشریح پرونده مفاسد اقتصادی در امور مالیاتی استان کرمان
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: پروندهای مربوط به اداره کل امور مالیاتی استان کرمان نیز مطرح شده بود که در آن مجموعاً ۷ نفر از کارکنان این مجموعه ۶۰۰ میلیون تومان ارتشاء برای فرار مالیاتی ۲۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان داشته اند.
موحد با اشاره به اینکه این پرونده در مجموع ۱۰ متهم داشته است، تاکید کرد: متهمان اصلی این پرونده در بازداشت هستند و تعدادی از آنها با قرار وثیقه مناسب آزاد شده اند.
وی خاطرنشان کرد: پس از طرح این پرونده، کارگروه مبارزه با فرار مالیاتی با همکاری ادارات کل اطلاعات استان، امور میالیاتی و اقتصاد و دارایی تشکیل شد و عملکرد این کارگروه بسیار مفید بوده و تدابیر لازم برای پیشگیری از فرارهای مالیاتی صورت گرفته است و تاکنون ۳۸۲ پرونده در این کارگروه رصد و آسیب شناسی شده است.
طرح پرونده اخلال در نظام اقتصادی کشور در حوزه ارزی
رئیس کل دادگستری استان کرمان در ادامه با اشاره به طرح پروندهای در شعبه ۱۵ بازپرسی کرمان با موضوع اخلال در نظام اقتصادی کشور در حوزه ارزی اشاره کرد و گفت: در این پرونده باندی با همکاری مشترک اداره کل اطلاعات استان و اطلاعات سپاه ثارالله شناسایی شدند.
موحد افزود: این باند بزرگ اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق جذب، مستند سازی و اقدامات متقلبانه برای جذب و دریافت تسهیلات ارزی برای ورود کالا به کشور اقدام میکردند در حالی که هیچ کالایی وارد کشور نشده است.
وی ادامه داد: اعضای این باند در استان کرمان ۴۱۶ میلیون دلار از سیستم بانکی دریافت کرده بودند که با اقدامات انجام شده از خروج ارز از کشور جلوگیری شد.
وی خاطرنشان کرد: بعد از اقدام استان کرمان در بسیاری از استانهای کشور این موضوع پیگیری شد و ۱۷ نفر تحت تعقیب و بازداشت هستند و ردیابیهای آنها در طریق اداره کل اطلاعات در دست انجام است و مسئولان بانکی و کارکنانی که عمداً با این باند همکاری داشته اند در حال شناسایی هستند.
موحد تصریح کرد: شناسایی اموال و توقیف اموال آنها از سوی بازپرس در دست انجام است.
وی از تلاشهای دستگاههای اطلاعاتی استان کرمان تقدیر کرد و در ادامه به پرونده بدهکاران کلان بانکی مشهور به پرونده " آقای ج " نیز اشاره و بیان کرد: این پرونده پس از یکسال کار اطلاعاتی و مستند سازی تشکیل شده و متهمان دستگیر و بازداشت شدند.
به گفته موحد در قالب این پرونده یک ماه کار تحقیقاتی در کرمان انجام شد و در نهایت این پرونده به تهران ارسال شده و در حال تکمیل است و پس از تکمیل این پرونده، رای مقتضی و حکم عادلانه در آن صادر میشود.
رشد ۲۸ درصدی حوزه های قضایی و کاهش پرونده ها
رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به فعالیت ۳۲ حوزه قضایی شهرستان و بخش در استان کرمان، گفت: حوزههای قضایی استان کرمان ۲۸ درصد نسبت به سال ۹۶ رشد داشته است.
موحد ادامه داد: پرونده های در جریان رسیدگی در دادگستری استان کرمان (موجودی) طی سال ۹۳ به تعداد ۱۳۲ هزار و ۴۶۴ پرونده بوده است که با تلاش کارکنان مجموعه قضائی، علاوه بر آنکه پرونده های وارده مختومه شده، تلاش شده که از موجودی پروندهها نیز کاسته شود که تعداد موجودی در پایان سال ۹۷ به ۹۱ هزار و ۶۲۹ فقره رسیده است.
وی با اشاره به اینکه ۳۱ درصد پرونده های جاری دادگستری استان کرمان کاهش یافته است، تاکید کرد: این میزان کاهش به معنای سرعت رسیدگی به پروندهها و کاهش اطاله دادرسی است.
مقام ارشد قضایی استان کرمان تاکید کرد: در سال ۹۷ نسبت به سال قبل از آن ۲.۱۱ درصد افزایش ورودی داشته ایم و افزایش پرونده های مختومه نیز سه درصد بوده است.
موحد با اشاره به اینکه پرونده های مسن در دادگستری کل استان کرمان ۸۰ درصد کاهش داشته است، گفت: متوسط زمان رسیدگی به پروندهها نیز از ۹۴ روز به ۸۸ روز کاهش یافته است.
وی تصریح کرد: سال ۹۶ ورودی پروندهها به دادگستری ۵۵۴ هزار و ۶۱ بوده که در سال گذشته به ۵۶۵ هزار و ۷۲۶ رسیده است و در سرجمع چهار درصد از موجودی کاهش داشته است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان به جرائم اصلی استان کرمان اشاره و بیان کرد: سرقت مستوجب تعزیر ۱۰.۵ درصد، ضرب و حرج عمدی ۸.۵۵ درصد، تصادفات ۸.۲۰ و توهین به اشخاص عادی ۷.۳۵ درصد از کل پرونده های استان را شامل میشود.
موحد تصریح کرد: استان کرمان از استانهای برجسته در صلح وسازش در پروندهها به شمار میرود به نحوی که ۴۰ درصد از پرونده های قابل صلح و سازش در شوراهای حل اختلاف منجر به صلح و سازش شده اند.
وی بیان کرد: سال گذشته برای ۱۲۸ هزار پرونده حقوقی در شوراهای حل اختلاف استان رای داده شده و این تعداد در دادگستری ۷۵ هزار پرونده بوده است و در مجموع ۷۲ درصد پرونده های حقوقی استان کرمان در شوراهای حل اختلاف استان رسیدگی شده است که نشان از حسن انتخاب شوراهای حل اختلاف است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: سال گذشته بالغ بر ۲ هزار نفر از طریق شوراهای حل اختلاف زندان از زندانهای استان کرمان آزاد شدند که رتبه اول کشوری را به خود اختصاص داده است.
موحد با اشاره به اینکه در حوزه پیشگیری از وقوع جرم (پیشگیرهای رشد مدار) کارهای بزرگی انجام شده است، تاکید کرد: برگزاری ۶۴۶ دوره آموزشی، برگزاری ۲۳۱ جلسه آموزشی برای ۶۱ هزار نفر، برگزاری ۱۴ نشست آموزشی برای یک هزار و ۱۲۰ نفر از خانوادههای زندانیان، زندانیان و کارکنان زندان و اقدامات حوزه استحکام خانواده از جمله این اقدامات انجام شده به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۸۱ درصد ابلاغها در مجموعههای قضایی استان کرمان به صورت الکترونیکی صادر میشود، گفت: تاکنون ۲۲۰ نشست محاکمات الکترونیک را در استان برگزار کرده ایم.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با تاکید براین مطلب که استان کرمان در اجرای طرح مراقبت الکترونیک (پابند الکترونیکی) جز ۵ استان برتر کشور به شمار میرود، گفت: با برگزاری نشست های ویدئو کنفرانس در مجموعههای قضایی استان کرمان، بالغ بر ۸ مییارد یال صرفه جویی در هزینهها حاصل شده است.
موحد به توسعه قریب ۳۰ هزار مترمربعی فضاهای جدید در دادگستریهای استان کرمان نیز اشاره و بیان کرد: در حال حاضر ۳۴۵ قاضی و یک هزار نیروی اداری و قضائی در مجموعه قضایی استان کرمان مشغول به کار هستند.
وی به موضوع بومی گزینی قضات نیز اشاره و بیان کرد: تعداد قضات غیربومی در ابتدای مسئولیت اینجانب در دستگاه قضائی استان کرمان از ۴۰ درصد به ۱۹ درصد کاهش یافته است.
موحد تاکید کرد: رسالت اصلی ما حفظ قضات و کارکنان است زیرا سرمایه دستگاه قضایی استان کرمان هستند و حفظ آنها هنر است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: ۱۸۰ میلیارد تومان معوقات بانکی در سال گذشته وصول شده است و معوقات بانکها از دغدغههای ما است و باید مراقبت کنیم بنگاهها نیز دچار آسیب نشوند.
تشریح پرونده مربوط به محیط بانان محیط زیست
رئیس کل دادگستری استان کرمان در ادامه به تشریح پرونده مربوط به محیط بانان محیط زیست در خبر بافت نیز اشاره و بیان کرد: گزارشات رسیده نشان دهنده آن است که ماموران محیط زیست استان پس از نیمه شب در حوزه پارک ملی خبر با دو نفر موتورسوار و یک خودروی سواری مواجه شدند که با در دست داشتن پروژکتور به منظور شکار، وارد این شکارگاه شده بودند.
موحد ادامه داد: ماموران محیط زیست این افراد را تعقیب میکنند و آنها مبادرت به تیراندازی با اسلحه شکاری میکنند که در این حین سرنشینان موتورسیکلت به واسطه سقوط از روی موتور کشته میشوند.
وی تاکید کرد: بر اساس گزارشات رسیده، مشخص است که این افراد به دلیل تیراندازی ماموران کشته نشده اند و در این رابطه کار تحقیقاتی از سوی دادستان و بازپرس در دست انجام است.
این مقام قضائی یادآور شد: در نهایت چون این افراد در مقام ضابط و نیروی مسلح اقدام کرده اند، پرونده آنها تحت عنوان جرائم سازمان قضایی نیروهای مسلح مطرح شده که این پرونده به سازمان قضائی نیروهای مسلح ارجاع شده و در دست رسیدگی است.
موحد تاکید کرد: متهمان این پرونده که خود نیز مصدوم شده اند، با قرار وثیقه آزاد هستند.
کار شناسایی سارقان مسلح بازار کرمان ادامه دارد
رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه کار شناسایی سارقان مسلح بازار کرمان ادامه دارد، گفت: متاسفانه در اواخر سال گذشته شاهد اتفاق ناگواری در بازار کرمان بودیم که سارقان مسلح پس از سرقت از دو باب طلافروشی، بلافاصله پس از وقوع آن از صحنه خارج شدند و یک نفر نیز کشته شد.
موحد خاطرنشان کرد: پس از وقوع این حادثه، تمام ظرفیتهای اطلاعاتی و انتظامی و اقدامات و امکانات فنی برای شناسایی عاملان این جنایت به کار گرفته شد و هزاران نفر ساعت روی این پرونده کار شده که به سرنخی برسیم و و این اتفاقت در سطح کشوری نیز پیگیری شد و کارهای خوبی شده که امیدواریم به زودی به سرنخ اصلی برای شناسایی آنها برسیم.
وی افزود: این پرونده با جدیت و حساسیت و با استفاده از تمام ابزار و امکانات اطلاعاتی، امنیتی و انتظامی دنبال میشود.
وی ابا اشاره به اینکه سیستم پایش تصویری در استان کرمان باید تقویت شود، تاکید کرد: پایش تصویری در شهر کرمان و معابر عمومی از قوت لازم برخوردار نیست که هم جنبه پیشگیرانه و هم جنبه کشف جرم را داشته باشد.
رئیس شورای حفظ حقوق بیت المال استان کرمان در ادامه با تاکید بر اینکه نمیتوان گفت که زمین خواری در استان کرمان کاملاً متوقف شده است، تاکید کرد: در حال حاضر زمین خواری عمده در استان نداریم.
موحد بیان کرد: سال گذشته بالغ بر یک هزار هکتار اراضی دولتی به دولت برگشت داده شد و شورای حفظ حقوق بیت المال به صورت فعال تمامی موارد را کنترل میکند و که حتی یک مورد تعرض به اراضی دولتی را نداشته باشیم.
وی افزود: تاکنون بالغ بر ۲۶ هزار هکتار اراضی دولتی به دولت برگشت شده است
جامعه، اطلاعات کافی درباره شخصیت بهشتی را ندارد
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: شخصیت جامع الاطراف سیاسی، ساختار سازی و مدیریتی شهید بهشتی ناشناخته مانده اند و جامعه ما به ویژه جوانان اطلاعات کافی درباره این شهید ارزشمند را ندارند.
موحد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیرماه، ادامه داد: شهید بهشتی یک گوهر درخشان و از جمله نوادر و شخصیتهای فوق العاده زمانه خویش بودند و از یاران مجاهد و برجسته حضرت امام (ره) در زمان شکل گیری مبارزه علیه نظام ستمشاهی، پیروزی انقلاب و تثبیت نظام جمهوری اسلامی بودند.
وی تاکید کرد: شهید آیت الله بهشتی یکی از تاثیرگذارترین عناصر در شکل گیری انقلاب اسلامی بودند و یکی از مهمترین اقدامات ایشان پایه گذاری نظام قضائی جمهوری اسلامی بوده است و کمتر به خدمات این شهید بزرگوار پرداخته شده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان عنوان کرد: هفته قوه قضائیه فرصت مناسبی برای تبیین و معرفی این شهید گرانقدر و ۷۲ تن از یاران ایشان است تا الگوهای سازنده و تاثیرگذار برای نسلهای فعلی و آینده کشور باشند.
موحد با تاکید بر این مطلب که نگرش ریاست محترم قوه قضائیه و به تبع آن دادگستری استان کرمان و تمامی دادگستریهای کشور به اصحاب رسانه و ظرفیت اطلاع رسانی؛ همکاری و تعامل مثبت، سازنده و پایدار است، افزود: بدون شک این تعامل هدفمند کمک شایان توجهی به اجرای عدالت قضائی، عدالت اجتماعی و مقابله با مفاسد اقتصادی و.... خواهد کرد.
وی افزایش سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی به دستگاه قضائی را از دستاوردهای تعامل هدفمند قوه قضائیه و رسانهها برشمرد و تاکید کرد: زمینه و شرایط همکاری بین اصحاب رسانه و قوه قضائیه در کشور و استان کرمان فراهم شده و بایستی ساز و کارها و راهکارهای برقراری این تعامل موثرتر پیش بینی شود و هفته قوه قضائیه میتواند سرآغاز این نگاه و نگرش قرار گیرد.
مقام ارشد قضایی استان کرمان گفت: در مرحله آغازین تحولات بنیادین در حوزههای مختلف بر اساس منشور گام دوم انقلاب و شروع مدیریت تحولی در قوه قضائیه میتواند بستر مورد نیاز برای تعامل هدفمند بین رسانهها و دستگاه قضائی را فراهم کند.
موحد یادآور شد: هشت آئین نامه تحولی در مدت کوتاه انتصاب ریاست جدید قوه قضائیه به تصویب رسیده که یکی از آنها آئین نامه بررسی اموال مسئولان بود که انعکاس گسترده ای در جامعه داشت و مورد اقبال عمومی قرار گرفت.
وی تاکید کرد: مهمترین گامی که در این مدت کوتاه انتصاب مدیریت جدید ریاست قوه قضائیه انجام شده، تعیین تکلیف چهار هزار پرونده استیذان قصاص نفس مربوط به پرونده های قتل عمد و اعمال ماده ۴۷۷ قانون آئین دادرسی کیفری بوده است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: ریاست قوه قضائیه در این مدت کوتاه به شش استان کشور سفر کرده اند و این سفرها تاثیر و برکات فراوانی را در پی داشته و امیدواریم به زودی به استان کرمان نیز سفری داشته باشند.
وی افزود: نشستهای ریاست قوه قضائیه با بخشهای مختلف نخبگان، اصحاب رسانه، دانشگاهیان، حوزویان و.... برگزار میشود تا بتوانند نگاه و ایدههای تحولی را از بطن جامعه دریافت کرده و ارتباط مناسب با بدنه جامعه را برقرار کنند.
موحد تاکید کرد: اقدامات انجام شده نشان دهنده آن است که به زودی شاهد تحولات مهمی در قوه قضائیه خواهد بود.
برنامههای استان کرمان برای گرامیداشت هفته قوه قضائیه
رئیس کل دادگستری استان کرمان در ادامه سخنان خود گفت: برگزاری نشستهای صمیمی با دانشجویان، نخبگان و کارشناسان، دیدار صمیمی با خانوادههای زندانیان، اهدای ۲۲۰ سبد کالا به خانواده زندانیان و اعلام فراخوان سومین جشنواره قلم و عدالت از جمله برنامههای بزرگداشت هفته قوه قضائیه در استان کرمان است.
موحد ادامه داد: مصاحبه مطبوعاتی مدیران قضائی و مدیران وابسته به دستگاه قضائی، تبلیغات محیطی در استان، دیدار اعضای شورای قضایی با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان، سخنرانی قضات پیرامون مسائل قضائی در مساجد و …، شرکت در برنامههای صبح و عصر تلویزون و رادیو و تداوم اجرای طرح هر مسجد یه حقوقدان از دیگر برنامههای بزرگداشت هفته قوه قضائیه در استان کرمان است.
وی خاطرنشان کرد: نشست مشترک دستگاه قضائی با اصناف، تهیه و توزیع ویژه نامه هفته قوه قضائیه، دیدار با خانوادههای شهدا، نشست تعاملی انتظامی و دستگاه قضائی، حضور در همایش ملی قوه قضائیه، دیدار رئیس کل، دادستان و ۳۰ نفراز قضات استان کرمان با مقام معظم رهبری و بهره مندی از رهنمودهای ایشان از دیگر برنامههای هفته قوه قضائیه است.
رئیس ستاد بزرگداشت هفته قوه قضائیه در استان کرمان، برگزاری نشست تعاملی مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی با مدیران قوه قضائیه را نیز مورد اشاره قرار داد و تاکید کرد: برگزاری مراسم گرامیداشت هفتم تیرماه با حضور رئیس دیوان عالی کشور و سخنرانی قبل از خطبههای نماز جمعه از دیگر برنامههای بزرگداشت هفته قوه قضائیه در استان کرمان است.
۷۴۴۰ /۵۰۵۴
نظر شما