۳۰ خرداد ۱۳۹۸، ۱۴:۰۷
کد خبرنگار: 2091
کد خبر: 83362352
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تابلوهای هشدار عبور حیوانات در شرق استان سمنان نصب شد

سمنان- ایرنا- مدیر کل حفاظت محیط زیست استان سمنان گفت: چهار تابلو هشدار دهنده برای پیشگیری از تصادف های جاده ای یوزپلنگ در یکی از محورهای اصلی کشور و جاده ترانزیتی و مواصلاتی تهران- مشهد در شرق استان نصب شد.

امیر عبدوس روز پنجشنبه به خبرنگاران در سمنان اظهار داشت: محور میاندشت- عباس آباد محور ارتباطی و مهاجرت حیات وحش بین زیستگاه‌های توران، خوش ییلاق و میاندشت در شرق استان سمنان است که به علت چهاربانده شدن و فراهم شدن امکان افزایش سرعت خودروها، به قتلگاه گونه‌های نادر کشور تبدیل شده و تابلوهایی با هدف اعلام هشدار به رانندگان نصب شده است.

وی اظهار داشت: اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان با اعتبارات ملی معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست کشور در قالب اجرای طرح ایمن سازی محور میاندشت عباس آباد، علاوه بر نصب چهار تابلوی بزرگ هشدار دهنده، دوطرف جاده به طول چهارکیلومتر حصارکشی کرده است که این حرکت ادامه دارد.

وی تصریح کرد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان سمنان به منظور حفاظت از حیات وحش در محور میاندشت- عباس آباد پیشنهاد کاهش سرعت در طول ۳۰ کیلومتر از این مسیر را به کمیسیون ایمنی راه‌های استان برای دریافت مجوز لازم توسط پلیس راهنمایی و رانندگی ارائه داده است.

عبدوس با بیان اینکه هفت قلاده یوزپلنگ در محور میاندشت- عباس آباد در سال‌های ١٣٨٩ تا ١٣٩٧ در اثر تصادف‌های جاده‌ای تلف شدند، ادامه داد: اجرای طرح ایمن سازی این محور، برای حفظ باقیمانده‌های تنوع زیستی کشور امری ضروری و حیاتی است.

وی، افزایش تعداد علائم هشدار دهنده، نصب دوربین‌های کنترل سرعت و نیز نور شب در محور میاندشت- عباس آباد را که قلمرو حرکت گونه‌های نادر حیات وحش مانند یوزپلنگ ایرانی است، ضرورتی اجتناب ناپذیر برای حفاظت از گونه‌های در خطر انقراض عنوان کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان با اشاره به همکاری خیران و نقش مؤثر دوستدارن محیط زیست در حفاظت از حیات وحش و محیط زیست، تصریح کرد: ایمن سازی جاده در قلمرو عبور گونه‌های نادر حیات وحش مانند یوزپلنگ مطالبه عمومی دوستداران محیط زیست از وزارت راه و شهرسازی است.

یوزپلنگ گونه‌ای درخطر انقراض است و اکنون فقط شماری از آنها در ایران و آفریقا زیست می‌کند.

منطقه توران یا خارتوران یکی از سه منطقه حفاظت شده ایران با مساحت یک میلیون و ۴۷۰ هزار هکتار، خاستگاه زیست یوز پلنگ ایرانی به شمار می‌رود که بخشی از این منطقه حفاظت حدفاصل میاندشت- میامی در محور مواصلاتی قرار گرفته و بزرگترین قربانگاه جاده‌ای یوز ایرانی محسوب می‌شود.

۷۳۴۲/‏۶۱۰۳

برچسب‌ها

اخبار مرتبط