۳۰ خرداد ۱۳۹۸، ۲۱:۰۸
کد خبرنگار: 1372
کد خبر: 83362791
T T
۱ نفر

امسال 500 هزار تُن کُلزا در کشور تولید می شود

۳۰ خرداد ۱۳۹۸، ۲۱:۰۸
کد خبر: 83362791
امسال 500 هزار تُن کُلزا در کشور تولید می شود

اصفهان- ایرنا - معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: با اختصاص حدود 250 هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور به کشت کلزا، پیش بینی می شود که در سال زراعی جاری حدود 500 هزار تُن محصول تولید شود.

عباس کشاورز عصر روز پنجشنبه در پایان بازدید خود از مزارع نمونه محصولات کشاورزی در شرکت سهامی زراعی و مرکز تحقیقات دامپروری گلپایگان در جمع خبرنگاران افزود: امسال به رکورد خوبی در زمینه تولید کلزا برغم سیلاب استان گلستان که قطب تولید این محصول است، دست خواهیم یافت.

وی افزود: این در حالی است که چهار سال قبل، تولید این محصول ۶۰ هزار تُن و سال گذشته ۳۳۴ هزار تُن بود و امسال به حدود ۵۰۰ هزار تُن خواهیم رسید.

کشاورز با اشاره به اینکه در سال زراعی جاری با توجه به وضعیت بارندگی و درجه حرارت مناسب برای زراعت، با افزایش تولید گندم، جو و اغلب محصولات کشاورزی مواجه خواهیم بود، اضافه کرد: گرچه سیلاب‌ها بصورت منطقه‌ای خسارت‌هایی ببار آورد اما این بارش‌ها سبب پایداری تالاب‌ها، شرایط تغذیه آب‌های زیرزمینی، فراوانی آب‌های سطحی و تأمین آب برای محصولات کشاورزی شد.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: سطح زیر کشت گندم آبی حدود ۲ میلیون هکتار، سطح زیر کشت گندم دیم حدود ۳ میلیون و۸۰۰ هزار هکتار، جو آبی حدود ۷۵۰ هزار هکتار و سطح زیر کشت جو دیم حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار است.

کشاور. افزود: پیش بینی می‌شود امسال با وجود خسارت‌های سیل حدود یک و دو دهم میلیون تُن در گندم و ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تُن در جو افزایش تولید داشته باشیم.

وی رعایت برنامه ابلاغی برای تولید محصولات از سوی کشاورزان را خواستار شد و افزود: در برخی مواقع بیش از حد تقاضا بخصوص سبزی و صیفی تولید می‌شود که این به ضرر کشاورزان است و برای مداخلات دولت در این زمینه نیز مشکل ایجاد می‌کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در گلپایگان و مناطق مرکزی کشور با وجود بارندگی‌های امسال، تأمین آب یک مشکل جدی محسوب می‌شود، افزود: برای این مناطق کشت نشایی و برای شهرستان گلپایگان دارای سابقه کشاورزی و دامپروری، محصولات علوفه‌ای کم آب بَر توصیه می‌شود.

کشاورز با بیان اینکه کشت گیاهان گلخانه‌ای دارای اشتغالزایی، بهره وری آب و ارز آوری است، افزود: بانک کشاورزی بیش از پنج هزار میلیارد تومان اعتبار برای کشت گلخانه‌ای پیش بینی کرده است

وی در باره کشت گیاه استویا گلخانه‌ای در شهرستان گلپایگان نیز گفت: با توجه به سرمایه گذاری صورت گرفته برای صنعتی شدن گیاه استویا در منطقه، می‌توان آن را به عنوان یک کشت گلخانه‌ای مد نظر قرار بگیرد.

نماینده مردم شهرستان گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه بزودی کارخانه فرآوری گیاه استویا در این منطقه راه اندازی می‌شود، اظهار امیدواری کرد که با توجه به بازدید امروز معاون وزیر جهاد کشاورزی از مزارع نمونه گلپایگان نسبت به کشت گیاه گلخانه‌ای استویا در سطح مناسبی در این شهرستان اقدام شود.

علی بختیار افزود مجلس شورای اسلامی در دوره دهم حمایت خوبی در زمینه خرید تضمینی محصولات کشاورزی انجام داد بطوری که در این زمینه منابعی در بودجه سال‌های ۹۶ و ۹۷ و ۹۸ در نظر گرفت.

وی اضافه کرد: با این اقدام مجلس، امروز در حوزه گندم، جو و دیگر محصولاتی که مشکل داشتیم و به عنوان محصولات استرتژیک مطرح است، به یک تولید پایدار دست یافتیم و امیدواریم این الگوی مناسب با پایداری بودجه در سال‌های آتی نیز ادامه یابد.

حیدرعلی گل محمدی مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان نیز با اشاره به اینکه اراضی کشاورزی این شهرستان ۳۰ هزار هکتار است، افزود: بدلیل خشکسالی اخیر و تناوب کشت، اکنون ۱۸ تا ۲۰ هزار هکتار از این اراضی زیر کشت انواع محصولات کشاورزی و باغی رفته است و سالانه ۱۷۷ هزار و ۳۶۰ تُن محصولات زراعی و پنج هزار و ۵۰۰ تُن محصولات باغی و گلخانه‌ای از اراضی این خطه تولید می‌شود.

شهرستان گلپایگان در ۱۸۰ کیلومتری شمال غرب اصفهان قرار دارد.

۷۱۳۸/‏۶۰۲۷

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha