۱ تیر ۱۳۹۸، ۹:۳۵
کد خبر: 83363745
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مثبت و منفی های بازار سرمایه در آخرین هفته خرداد

تهران- ایرنا- شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز چهارشنبه (۲۹ خرداد) به عدد ۲۳۴ هزار و ۸۷۹ واحد رسید که در مقایسه با پایان هفته گذشته حدود یک درصد رشد داشت.

محسن رحمتی امروز (شنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ارزیابی خود از وضعیت معاملات بورس در هفته‌ای که گذشت را این گونه بیان کرد: با توجه به اخبار و اطلاعات موجود از شرکت‌ها روند معاملات شرکت‌ها در هفته پایانی خرداد مثبت بود و گزارش‌های منتشر شده از عملکرد شرکت‌ها و مجامع آنها نشان دهنده وضعیت مناسب شرکت‌ها است.

وی ادامه داد: به دلیل افزایش قیمت ارز و محصولات که به مرور در صورت مالی شرکت‌ها نشان داده شده در انتظار گزارش عملکرد مناسب شرکت‌ها و روند صعودی شاخص بورس در سه ماه نخست سال جاری بودیم.

رحمتی با بیان اینکه امسال برگزاری مجامع همه شرکت‌ها مثبت بوده است، گفت: زمانی که اطلاعات بنیادی شرکت‌ها را مشاهده می‌کنیم متوجه می‌شویم که عملکرد همه شرکت‌ها مناسب بود و بازار نسبت به بخش قابل توجهی از این اطلاعات آگاهی داشت و همین امر زمینه روند رو به رشد شاخص بورس را فراهم کرد بنابراین رشد سه ماه گذشته به دلیل دید مثبتی بود که در بازار وجود داشت.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر آنکه بازار به دلیل افزایش سطح ریسک در سطح کشور محتاط حرکت می‌کند، اظهار داشت: اکنون بازدهی بازار در حال نوسان است اما نگرانی چندانی در این زمینه وجود ندارد و روند معاملات این بازار مثبت به نظر می‌رسد.

وی خاطرنشان کرد: بازار سرمایه در سال جاری پربازده ترین بازار برای سرمایه گذاری است اما ممکن است بازدهی بازار به دلیل وجود بحث‌های سیاسی تاحدودی در نوسان باشد.

رحمتی با اشاره به اینکه ریزش شاخص بورس در سه روز پایانی هفته گذشته نوعی اصلاح بازار محسوب می‌شود و این موضوع عادی است، افزود: این احتمال وجود دارد که تا دو هفته آینده ریزش‌ها برای اصلاح وجود داشته باشد اما در مجموع عوامل موجود برای صعود بازار بسیار قوی‌تر از حالت نزولی آن است.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: عمده اطلاعاتی که از مجامع و گزارش‌های شرکت‌ها منتشر شده نشان می‌دهد که صنایع فلزی رشد چندانی نداشتند و ثابت بودند در حالی که صنایع فلزی و پتروشیمی از پتانسیل رشد بالایی برخوردار هستند.

وی با بیان اینکه برخی از سهام بنیادی مانند فلزی و پتروشیمی‌ها، همچنین سهم‌هایی که با افزایش سرمایه همراه هستند زمینه رشد بازار را فراهم می‌کنند، ادامه داد: اکنون بازار در انتظار افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی است به همین دلیل سهم‌های مربوط به این موضوع اکنون با اقبال همراه شدند و حرکت صعود شاخص بورس ناشی از روند مثبت این صنایع بوده است،

رحمتی به اثر راه اندازی بازار متشکل ارزی بر بازار سرمایه تاکید و بیان کرد: بازار سهام به طور غیرمستقیم تحت تأثیر بازار ارز است اگر بازار متشکل ارزی آن گونه که دولت در نظر دارد پیش رود، زمینه ثبات قیمت ارز و کاهش نرخ آن در بازار فراهم می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: کاهش قیمت ارز اثر منفی برای بازار سهام دارد اما انتظار نداریم که قیمت ارز از محدوده‌های فعلی کاهش یابد به همین دلیل این اتفاق چندان اثر منفی برای بازار ندارد.

تأثیر منفی قانون جدید سازمان بورس بر معاملات

مهنوس میرشحاعی، کارشناس بازار سرمایه نیز به خبرنگار ایرنا گفت: شاخص بورس در هفته‌ای که گذشت روند مثبتی را پشت سر گذاشت و حجم معاملات قابل توجه بود.

وی ادامه داد: هفته گذشته بازار شروع خوبی را تجربه کرد اما از اواسط هفته، به دلیل اعمال شرایط جدید در معاملات از سوی سازمان بورس با مشکل کمبود نقدینگی مواجه شدیم. این موضوع تأثیر منفی شدیدی را در حجم معاملات داشت و در روزهای پایانی میزان فروش سهام از سوی سهامداران افزایش یافت.

میرشجاعی به صنایع برتر در بازار هفته گذشته اشاره و تاکید کرد: اوایل هفته گروه بانکی و خودرویی‌ها معاملات خود را مثبت آغاز کردند که با توجه به اخبار مثبت بانکی‌ها مبنی بر تأیید نرخ تسعیر ارز بانک ملت و همچنین صورت‌های مالی حسابرسی شده بانک پاسارگاد چنین جو مثبتی برای معاملات این گروه‌ها انتظار می‌رفت.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، سهم‌های دلاری به دلیل چشم انداز مبهمی که دارند از اقبال چندانی برای معاملات برخوردار نبودند.

وی خاطرنشان کرد: مشکلات صادرات و روند قیمت دلار باعث شد تا سهم‌های بزرگ فولادی، سنگ آهنی و فلزی با وجود اینکه با سودهای خوبی همراه هستند، منفی باشند.

میرشجاعی اظهار داشت: گروه مثبت دیگر گروه خودرویی بودند که اخبار تجدید ارزیابی و بهبود نرخ عملکرد زمینه روند صعودی معاملات این گروه را فراهم کرد.

این کارشناس بازار سرمایه روند معاملات در بازار هفته جاری را مورد پیش بینی قرار داد و افزود: به نظر می‌رسد که در بازار هفته جاری گروه بانکی‌ها پیشرو باشند، همچنین صنایعی مانند صنایع دارویی و محصولات غذایی که با دلار ۴۲۰۰ تومانی معامله می‌شوند ممکن است روند مثبتی را در پیش کیرند.

وی افزود: با توجه به نزدیک بودن مجامع شرکت‌های بزرگ و تقسیم سود مناسب این شرکت‌ها به نظر می‌رسد که روند مثبتی در انتظار بازار باشد، اما با توجه به نگرانی‌های موجود از شرایط سیاسی و اقتصادی بازار این احتمال وجود دارد که شاخص بورس جهش چشمگیری را تجربه نکند و بازار مسیر متعادلی را در پیش گیرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha