۱ تیر ۱۳۹۸، ۱۲:۵۲
کد خبرنگار: 866
کد خبر: 83364246
T T
۰ نفر

تکرار دلهره در شهربازی های یزد

۱ تیر ۱۳۹۸، ۱۲:۵۲
کد خبر: 83364246
محمودرضا رحمانی/خبرنگار ایرنا
تکرار دلهره در شهربازی های یزد

یزد - ایرنا - امسال هم با فرارسیدن فصل تابستان و دوران تفریح و سرگرمی دانش آموزان، اشتیاق برای استفاده از وسایل شهربازی، افزایش داشته اما بازار دلهره هم همچنان گرم است.

از چند سال گذشته به دلیل وقوع حوادثی در برخی پارک ها در زمان استفاده از وسایل شهربازی، نظارت بر این وسایل افزایش یافته است.

بر اساس بند قانونی، تمامی دستگاه‌های بازی باید دارای پلاک استاندارد باشند و هر دستگاه اگر بدون پلاک باشد نباید مورد استفاده قرار بگیرند اما متأسفانه تلاش‌ها برای اجرای این قانون تاکنون اثربخش نبوده است.

بر این مبنا زمین‌های بازی، تجهیزات پارک‌ها و شهر شادی‌ها در شهرستان‌ها باید موارد مورد نیاز استاندارد را به طور کامل رعایت کنند چون این گونه موارد مشمول استاندارد اجباری خدمات هستند و حتماً باید متصدیان امر نسبت به استاندارد سازی آن‌ها اقدام کنند.

به همین دلیل اداره کل استاندارد استان یزد معتقد است که وسایل استاندارد همه شهربازی ها دارای برچسب استاندارد و تاریخ بازرسی است و باید یک تابلوی استاندارد نیز در کنار این وسایل نصب شده باشد.

همچنین اداره کل استاندارد یزد در راستای بروز کردن اطلاعات مسئولان فنی شهربازی ها هرساله به طور منظم برای آنان دوره های آموزشی برگزار می کند.

بر اساس آمارهای سال ۹۵، استان یزد ۱۷ شهربازی داشته که از این تعداد چهار شهربازی به دلیل نداشتن گواهی استاندارد تعطیل شده و از فعالیت وسایل غیراستاندارد جلوگیری شده بود.

در سال ۹۶ در راستای استانداردسازی در استان یزد از ۷۸ شهربازی در بازدید بعمل آمده که ۳۸۰ وسایل بازی نقص داشتند که عیب‌ها به شهرداری‌ها هر شهرستان اعلام شد.

در سال ۹۷ آمارهای اداره استاندارد حکایت از آن دارد که ۵۲۷ مورد وسیله تفریحی در استان یزد وجود داشته که از این تعداد ۱۶۵ مورد را انواع تجهیزات شهربازی‌ها تشکیل داده بود.

نکته جالب این است که به گفته مدیرکل استاندارد، در آن مقطع ۷۸ درصد از تجهیزات شهربازی‌های استان یزد دارای اعتبار و قابل قبول و این تجهیزات متشکل از زمین بازی، سازه آبی، سازه بادی، شهر بازی سبک، شهربازی نیمه سنگین و شهر بازی سنگین بوده و مشکل است مردودی ۹۸ درصد زمین های بازی بوده است.

اما امسال در آخرین شب فصل بهار و در ابتدای ورود به فصل تابستان، یک حادثه ناگوار در پارک کوهستان و در همین وسایل شهربازی اتفاق افتاد که با وجود نداشتن آسیب بدنی، اما مشکلات روحی و دلهره را در میان نوجوانان و جوانان تشدید کرد.

در این حادثه نقص فنی وسیله بازی «کشتی صبا» در پارک کوهستان یزد منجر به گیر افتادن ۱۶ نفر شد که خوشبختانه با حضور آتش نشانان همگی تخلیه شدند.

سئوال اینجاست که چه کسی تضمین می دهد که چنین حادثه ای، برای بار دوم در شهربازی ها اتفاق نیفتد و این بار مصدوم و آسیب دیده نداشته باشد؟!

شهرداری ها و پیمانکاران می بایست در فصول قبل که کمتر از وسایل شهربازی استفاده می شد تمام عیوب را برطرف می کردند و استاندارد هم نظارت جامع تر و دقیق تری انجام می داد چون اینجا اگر دیر ماهی را شکار و از آب بیرون آوری می میرد و گندیده می شود و جایی نیست که بتوان هر زمانی برای رفع نواقص اقدام کرد.

۱۹۶۸/‏‬ ۶۱۹۷

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha