سیستان و بلوچستان بیش از ۷۸۰ شهید در راه مبارزه با مواد مخدر تقدیم انقلاب کرده است

زاهدان- ایرنا- دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان گفت: ۷۸۰ نفر از بهترین فرزندان این استان در راه مبارزه با مواد مخدر شهید و بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ نفر در این راه به درجه جانبازی نائل آمدند.

علی زندی روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: در سطح ملی بیش از چهار هزار نفر جان خود را در راه مبارزه با مواد مخدر تقدیم نظام و انقلاب کرده‌اند تا امروز ما بتوانیم به راحتی در کنار یکدیگر زندگی کنیم.

وی بیان کرد: ۲۶ ژوئن از سوی سازمان ملل به عنوان روز جهانی مبارزه با مواد مخدر اعلام شده که نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به این مناسبت ویژه برنامه های خاصی را انجام می دهد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان بیان کرد: امروز رهبر معظم انقلاب شخصاً در حوزه آسیب‌های اجتماعی ورود کردند و پنج آسیب اولویت دار توسط ایشان اعلام شده که یکی از مهمترین کلید واژه آسیب‌های اجتماعی، بحث مبارزه با مواد مخدر است.

وی با اشاره به اینکه امروز هیچ دستگاه، ارگان و حتی دولت به تنهایی قادر به مبارزه با مواد مخدر نیست، گفت: استکبار جهانی و در رأس آن ایالات متحده آمریکا که سردمدار و به اصطلاح منادی آزادی بودند بعد از ورود بهافغانستان جز فقر، پوچی و نیستی چیز دیگری به ارمغان نیاوردند و آمار دفتر سازمان ملل حکایت از رشد چند صد برابری کاشت و داشت مواد مخدر در این کشور را دارد.

زندی با بیان اینکه بیش از ۱۰ هزار تن تریاک در افغانستان تولید شده است، اظهار داشت: این کشور با تولید بیش از ۸۴ درصد تریاک دنیا متأسفانه سیستان و بلوچستان را در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر قرار داده است.

وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان با وجود بیش از هزار و ۱۰۰ کیلومتر مرز خاکی با کشورهای افغانستان و پاکستان و بیش از ۳۰۰ کیلومتر مرز آبی با دریای عمان شاهد حمل و نقل، نگهداری و گاهی ترانزیت مواد مخدر است که با وجود مرزبانان و نیروهای انتظامی غیور و جان برکف هم اینک از امنیت خوبی برخوردار است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان به برنامه‌های این شورا در سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و گفت: بازدید از مراکز درمانی، بازدید از کانون اصلاح و تربیت، همایش کارگران و صنوف، افتتاح خانه بهداشت کارگری بنیاد تعاون زندان، امحاء مواد مخدر، راه اندازی و افتتاح خانه‌های ورزش روستایی، همایش در مساجد، جشنواره فرهنگی و ورزشی در محلات برپایی نمایشگاه اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر و غیره را از مهمترین برنامه‌های شورای مبارزه با مواد مخدر این استان عنوان کرد.

وی ادامه داد: جشنواره نشاط اجتماعی برای کودکان زیر ۱۸ سال نیز از دیگر برنامه‌های این شورا در سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر است که عدم نشاط اجتماعی یکی از علت‌های روی آوردن به مواد بشمار می‌رود.

زندی اظهار داشت: یکی از برنامه های محوری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان برگزاری همایش سالروز مبارزه با مواد مخدر با هدف تبیین اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر است.

رئیس کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: سال گذشته این کمیته ۳۷۴ هزار و ۹۹۰ نفر را در حوزه پیشگیری از مواد مخدر آموزش داده است.

رسول راشکی اظهار داشت: حدود ۱۱۰ هزار نفر در مدارس زیر پوشش آموزش پیشگیری از مواد مخدر قرار گرفتند.

وی افزود: برنامه‌های مختلفی از جمله خود مراقبتی، مدارس عاری از خطر، توانمندسازی پیشگیری از اعتیاد در مهد کودک‌ها، خوابگاه‌ها، زندان‌ها ویژه سربازان، مددجویان کمیته امداد، مربیان و کارآموزان مدارس، کارگاه‌های آموزشی ویژه اساتید دانشگاه‌ها و توزیع بسته‌های آموزشی توسط کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان انجام شده است.

رئیس کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان گفت: از اول مهر ۹۸ تمامی دانشجویان جدید الورود در جهت پیشگیری از اعتیاد آموزش خواهند دید و این روند هر ترم در دانشگاه‌ها ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: حدود ۱۸ دستگاه در زمینه پیشگیری از مواد مخدر همکاری می‌کنند.

راشکی گفت: ایجاد فضاهای عمومی ورزشی و رفاهی، استفاده از ظرفیت مدیران دستگاه‌های اجرایی، ارائه طرح‌ها و پیشنهادهای کمک کننده، استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها و روحانیون شیعه و سنی و امامان جماعت سیستان و بلوچستان از جمله برنامه های کمیته فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر این استان است.

مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این نشست بیان کرد: این دانشگاه در سه عرصه حوزه بهداشت و پیشگیری، فرهنگی و دانشجویی و درمان مأموریت مبارزه با مواد مخدر را بر عهده دارد.

مجید یوسفی گفت: در سال جدید ۱۰ مرکز خصوصی در سراوان، خاش، میرجاوه و ۱۳ مرکز دولتی برای درمان اعتیاد ساخته شده است.

وی اظهار داشت: در زمینه ارائه دارو برای ترک اعتیاد هیچ‌گونه مشکلی نداریم و در تمام مراکز، دارو به اندازه کافی موجود است.

مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: ارائه بیشتر خدمات مشاوره، پشتیبانی از مراکز درمانی، حمایت از مراکز موجود در ترک و بعد از ترک و گسترش مراکز خصوصی در حاشیه شهر از برنامه‌های در دست اقدام این دانشگاه در سالجاری است.

۹۹۲۳**۳۲۱۳

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha