به گزارش ایرنا، مسعود پزشکیان در دومین سفر خود به سیستان و بلوچستان وارد زابل شد، از چند روز گذشته بنرهایی در مناطق مختلف شهر زابل نصب شده بود که نشان میداد رئیس جمهور در روزهای آینده به این منطقه سفر میکند. در برخی از این بنرها خدمات دولت بازگو شده و در برخی دیگر از بنرها که به نظر میرسد از سوی گروههای داوطلب مردمی نوشته شده از سفر رییس جمهور به سیستان استقبال شده است. تا دقایقی دیگر مردم میزبان رئیس جمهور خواهند بود و دکتر پزشکیان با آنان دیدار و گفت و گو خواهد کرد و بیواسطه در جریان مشکلات و دغدغههایشان قرار خواهد گرفت.
امروز؛ زن و مرد و پیر و جوان، کودک و خردسال آمده اند تا ضمن خیر مقدم به مهمانشان؛ بار دیگر پشتیبانی و حمایت قاطع خود را از نظام مقدس جمهوری اسلامی و بیزاری خود را از هر گونه تفرقه افکنی نشان دهند؛ حضور گسترده و پررنگ کودکان و نسلهای مختلف انقلاب از جوانان تا پیرزنی که میگوید آمدهام تا از نگاه مثبت رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان تشکر کنم، قابل توجه است.
عدهای از جوانان با دهُل و سرنا به استقبال آمدهاند تعدادی با رقص زابلی و جوانان زیادی نیز با سردادن شعارهایی؛ خوشحالی و احساس و هیجان خود را نشان میدهند.
حضور گسترده مردم در محدوده خیابان طالقانی از صبح روز جمعه برای دیدار مردمی با دکتر پزشکیان قطعا در تاریخ این دیار ماندگار خواهد شد.
امیدهای زیادی برای رونق استان وجود دارد و دولتِ وفاق نشان داد، جمله «صدای بی صدایان باشیم» که رئیس جمهور بارها بر آن تاکید کرده است، تنها یک شعار نیستاولین روز از آخرین ماه پاییز ۱۴۰۳، اولین سفر استانی رئیسجمهور «مسعود پزشکیان» به مهد وفاق ایران و پایتخت وحدت اسلامی، سیستان و بلوچستان انجام شد و حالا بعد از گذشت حدود ۵۰ روز رئیس جمهور بار دیگر به شمال این استان آمده که این یک اتفاق مهم در منطقه است زیرا نشان میدهد امیدهای زیادی برای رونق استان وجود دارد و دولتِ وفاق نشان داد، جمله «صدای بی صدایان باشیم» که رئیس جمهور بارها بر آن تاکید کرده است، تنها یک شعار نیست.
ساعتهای آینده هیجانانگیز است، چون قرار است با حضور «مسعود پزشکیان» رئیسجمهور، بخشی از پروژه بزرگراه زابل - زاهدان که یکی از بزرگترین و مسنترین پروژههای سیستان و بلوچستان به شمار میرود به طور کامل به بهره برداری برسد تا بخشی از مشقتهای تاریخی مردم استان را رفع کند؛ همچنین تصمیم برای ایجاد منطقه آزاد سیستان، بهعنوان مکانی برای تجارت آزاد، صادرات، و جذب سرمایهگذاری، امید تازهای برای شکوفایی اقتصادی این منطقه محروم فراهم کرده است.
مسعود پزشکیان در اولین سفر خود به سیستان و بلوچستان در یکم آذرماه ۱۴۰۳ تدبیرهایی برای بهرهبرداری نهایی از پروژههای حیاتی و بزرگ اندیشید و اعتبارات زیادی را نیز به استان اختصاص داد.
پیگیری منطقه آزاد سیستان و بازگشت امید به زندگی مردم
شهروندان خونگرم و مهمان نواز زابلی سخن از سفر رئیس جمهور و هیات همراه می گویند و البته هر کدام متناسب با شرایط زندگی خود انتظاراتی را مطرح کرده و از مسوولان می خواهند تا مطالبات آنان در سفر دولتمردان به سیستان مطرح و زمینه تحقق آن فراهم شود.
"عباس میر" یکی از ساکنان شهروندان نیمروزی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: از رئیس جمهور میخواهیم موضوع منطقه آزاد سیستان را با جدیت بیشتری پیگیری کند چون با توجه به خشکسالیهای اخیر بیشتر مردم منبع درآمدی خود را که کشاورزی و دامداری بوده به صورت کامل از دست داده اند که قطعا با اجرایی شدن منطقه آزاد سیستان شاهد تحول در زندگی و معیشت مردم سیستان خواهیم بود.
وی با بیان اینکه امیدواریم هر چه سریعتر منطقه آزاد سیستان به نتیجه برسد تصریح کرد: قطعا این اقدام جلوی مهاجرتهای بی رویه شهروندان سیستانی را به دیگر نقاط کشور برای جست و جوی کار خواهد گرفت.
"محمد کیخا" یکی از شهروندان زابلی حاضر در این مراسم که برای خوش آمدگویی به رئیس جمهور آمده نیز گفت: توفانهای گردوخاک در این منطقه تهدیدی برای سلامت و زندگی روزمره مردم ما بوده که نیاز است به عنوان یک مطالبه جدی از سوی مردم به گوش رئیس جمهور برسد تا تدابیر مؤثری جهت کاهش اثرات آن بر سلامت و معیشت مردم اتخاذ شود.
وی با اشاره به اینکه نگاه ویژه دولت به سیستان و بلوچستان بسیار خوشحال است ادامه داد: توفان مانند خشکسالی و سیل یک مساله جدی است چون جان و مال مردم را به مخاطره میاندازد بنابراین نیاز است، مسوولان ارشد کشور در این باره چاره اندیشی کنند.
مطالبه مردم از رئیس جمهور برای پیگیری حقابه سیستان
"رضا سالاری" یکی از کشاورزان سیستانی با بیان اینکه حقابه کشور سالهاست که از سوی افغانستان قطع شده بیان کرد: این اقدام افغانستان سبب شده زمینهای کشاورزی مردم منطقه که تنها منبع درآمدشان کشاورزی بوده به صورت کامل خشک شود و از رئیس جمهور میخواهیم پیگیر حقابه باشد تا امید مردم برای زندگی در این منطقه از بین نرود.
وی خاطرنشان کرد: نبود آب مشکلات زیادی در زمینه معیشت و اشتغال مردم به وجود آورده از رئیس جمهور و هیات دولت میخواهیم از طریق دیپلماسی عمومی و دیپلماسی دولتها پیگیر حقابه سیستان باشندچون حقابه همانطور که از اسمش پیداست و طبق معاهدات بین المللی حق مردم سیستان به شمار میرود و غیر قابل تغییر و گذشت است.
سیستان سرزمین اجدادی ماست
"صاحب گل روشندل" که در جمع منتظران برای دیدار با رئیس جمهور است در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: خشکسالی سالهاست در سیستان حکم فرما شده، فقر، بیکاری و مشکلات معیشتی در سیستان بیداد میکند بنابراین مردم به ناچار برای امرار معاش خودشان مهاجرت میکنند.
وی تصریح کرد: با وجود اینکه سیستان سرزمین پدری ماست و ترک اینجا برای هر کدام از مردم بسیار سخت و تلخ است اما بحران و مشکلات معیشتی و اقتصادی در منطقه به حدی است که بسیاری از مردم به ناچار به استانهای دیگر مهاجرت میکنند.
نظر شما