۲۸ درصد پرداختی از جیب مردم در حوزه ‏سلامت مربوط به دارو و ملزومات سرپایی است

تهران- ایرنا- کارشناس سازمان بیمه سلامت گفت: ۲۸ درصد پرداختی از جیب مردم در حوزه ‏سلامت مربوط به دارو و ملزومات سرپایی است‬ که‬ این میزان بالاترین جزء پرداختی از جیب مردم‬ محسوب می‌شود. این عوامل باعث می‌شود هم ‏از نظر اقتصادی و هم از نظر سلامت به موضوع دارو توجه کنیم.‏

به گزارش سازمان بیمه سلامت، سیروس سالمی روز شنبه درباره اهمیت تجویز منطقی دارو افزود: تجویز منطقی دارو باید بر اساس نیاز بیمار و دوره درمان باشد. موضوع تجویز و مصرف منطقی دارو یک موضوع چند بخشی است و برای برخورد با آن باید از اهرم‌های مختلف آموزشی، نظارتی، مدیریتی و مالی استفاده کرد. دارو بخش عظیمی از هزینه‌های سلامت را در بسیاری از کشورهای در حال توسعه و حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد در کشورهای توسعه یافته را به خود اختصاص می‌دهد.

این پزشک عمومی ادامه داد: مفهوم مصرف منطقی دارو به عنوان یکی از اصول هشت گانه مراقبت‌های بهداشتی اولیه مطرح شده است. بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت، تجویز داروی مناسب برای بیمار باید بر اساس وضعیت بالینی فرد، با دوز مناسب و در طول مدت مناسب باشد، به طوری که سعی شود کمترین هزینه ممکن به بیمار و جامعه تحمیل شود. این امر در صورتی محقق خواهد شد که مراحل تجویز دارو شامل تشخیص بیماری، تعیین درمان موثر و ایمن، انتخاب داروی مناسب، دوز و طول دوره درمان، دادن اطلاعات لازم به بیمار، ارزیابی پاسخ بیمار به درمان مورد توجه قرار گیرد.

ایران از لحاظ مصرف دارو جزو ۲۰ کشور برتر دنیا است

وی بیان کرد: تجویز و مصرف غیرمنطقی دارو نه تنها باعث بهبود بیماری نمی‌شود، بلکه باعث طولانی یا بدتر شدن بیماری، درمان نا ایمن یا ناموثر، اضطراب و آسیب زدن به بیمار نیز می‌شود. ایران از لحاظ مصرف دارو جزو ۲۰ کشور برتر دنیا است و در آسیا بعد از چین رتبه دوم را دارد. ۲۰ درصد کل داروهای مصرفی در ایران به صورت خودسرانه و بدون تجویز پزشک مصرف می‌شود و سالانه بیش از ۱۰ هزار مورد عارضه ناشی از مصرف نادرست دارو گزارش می‌شود.

سالمی گفت: در کشورهایی که رابطه مستقیم مالی بین بیمار و پزشک وجود دارد و نظام پرداخت به ازای ویزیت و ‏خدمت است، معمولاً تعدد اقلام دارویی تجویزی بسیار بیشتر از کشورهایی است که خرید راهبری خدمت یا پزشک خانواده دارند.‏

اهمیت فرهنگ سازی در مصرف دارو

وی اظهار داشت: فرهنگ سازی در مصرف دارو بسیار اهمیت دارد. بیشتر بیمارانی که به پزشک مراجعه می‌کنند، اگر دارو تجویز نشود، فکر می‌کنند کاری انجام نشده است. انتخاب دارو بسیار مهم است و بعد باید پیگیری کرد که آیا داروی تجویز شده منطقی بوده یا خیر. گاهی برای یک بیمار یک قلم دارو هم زیاد است، ولی گاهی برای یک بیمار ۱۰ قلم دارو منطقی است و این به بیمار و نوع بیماری او بستگی دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha