کمبود اکسیژن علت قرمز شدن آرتمیاهای دریاچه ارومیه است

ارومیه- ایرنا- رییس مرکز تحقیقات آرتمیا کشور درباره انتشار تصاویری از تلف شدن آرتمیاها و قرمز شدن آنها گفت: کمبود اکسیژن علت قرمز شدن آرتمیاها و به تبع آن بخشی از آب دریاچه ارومیه در سواحل آن است.

علی نکویی فر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: وقتی شوری آب افزایش می‌یابد میزان اکسیژن آن کاهش می‌یابد و آرتمیاها مجبور می‌شوند تا خون خود را برای جذب اکسیژن بیشتر غلیظ‌تر کنندکه این موضوع موجب قرمز شدن آب دریاچه می‌شود.

وی با اشاره به انباشت آرتمیاهای تلف شده در سواحل دریاچه ارومیه نیز اضافه کرد: شرایط شوری آب در دریاچه ارومیه بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ گرم در لیتر در شمال دریاچه طبیعی است و جلبک و آرتمیا نیز در دریاچه وجود دارد.

مرگ آرتمیا غیر عادی نیست و عمر طبیعی آنها بین ۳۰ روز است

وی ادامه داد: مرگ آرتمیا نیز غیر عادی نیست چرا که عمر طبیعی آرتمیا بین ۳۰ روز است و این چرخه نیز مرتب تکرار می‌شود و با وزش باد آرتمیاهای تلف شده به کنار ساحل منتقل می‌شوند.

نکویی فر افزود: با افزایش دما و افزایش شوری آب احتمال مرگ و تلف شدن این جانداران نیز دور از انتظار نیست و به علت شناور بودن به سواحل هدایت و در آن مکان انباشت می‌شود.

به گزارش ایرنا «آرتمیا»، گونه جانوری قرمز کوچکی است که در سال‌های پرآبی دریاچه ارومیه در همه جای آن به وفور یافت می‌شد اما پس از مواجه شدن با خشکی کم کم ناپدید شد؛ اکنون در اثر افزایش حجم و تراز آب، این سخت پوست سخت جان دوباره به قلمروی خود بازگشته است.

سالانه ۲۰ تن آرتمیا از مرکز تحقیقات آرتمیای کشور در آذربایجان غربی و ۱۸۰ تن نیز در تنها مرکز بخش خصوصی واقع در کرمان برداشت می‌شود؛ در حالی که در اوایل دهه ۱۳۸۰ از محل مجوزهای صادره برای بهره برداری از پنج درصد دریاچه ارومیه، سالانه پنج هزار تن آرتمیای زنده و یک هزار تن سیست مرطوب آرتمیا برداشت می‌شد.

طبق گزارش‌ها، قیمت هر کیلوگرم آرتمیا در بازارهای جهانی با توجه به کیفیت آن حدود ۱۲۰ تا ۲۰۰ دلار است.

مرکز تحقیقات آرتمیای کشور یکی از مراکز ۱۱ گانه مؤسسه‌های تحقیقات علوم شیلات کشور است که در بدنه وزارت جهاد کشاورزی و در راستای تولید، تحقیقات کاربردی خود را انجام می‌دهد و وظیفه اصلی آن بررسی و تحقیق در زمینه آرتمیای دریاچه ارومیه و مناطق ۱۸ گانه آرتمیا در کشور است.

طبق اعلام شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان غربی در بهار امسال حجم آب دریاچه ارومیه بیش از ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب افزایش داشت که در نوع خود یک رکورد محسوب می‌شود.‌
۷۱۲۵/‏‬ ۳۰۲۰

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha