مهدی یعقوبی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پارسال نیز به منظور کاهش بیماری سالک در شهر مشهد و رفع کانونهای خطر این بیماری ۴۰ میلیارد ریال هزینه شد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۸۰ کانون مستعد بیماری سالک در مشهد از سوی مرکز بهداشت مشخص شده و برای رفع خطر آن از سوی شهرداری اقدامات ویژه ای صورت گرفته است.
وی گفت: در این راستا در ۱۲ محور اقدامات بهداشتی و زیست محیطی برای رفع بیماری سالک از سوی شهرداری مشهد انجام شده و برنامه ریزی جهت کنترل و مهار آن در سطح مناطق به صورت پیوسته در حال انجام است.
یعقوبی افزود: برای جلوگیری از شیوع بیماری سالک در سال گذشته روزانه ۲۴۶ تن خاک و نخاله از مناطق مختلف شهر مشهد جمع آوری شد و آموزش، آهک پاشی جایگاه مخازن زباله و کانالها، محصور نمودن اراضی و لایروبی کانالها و جویهای سطح شهر از دیگر اقدامات صورت گرفته در این زمینه است.
وی رعایت بهداشت از سوی شهروندان را برای پیشگیری از این بیماری ضروری دانست و اظهار داشت: شهروندان میتوانند با رعایت مسائل بهداشتی به ویژه نصب توری در پنجرهها، نریختن زباله و خاک و نخاله در معابر و هدایت نکردن فاضلابها به معابر در پیشگیری و کاهش سالک تأثیر گذار باشند.
وی گفت: با توجه به روند فعالیتها و اقدمات صورت گرفته از سوی شهرداری مشهد و همچنین مشارکت مردم در این حوزه، بیماری سالک در سال گذشته نسبت به سال ۹۶ حدود ۶ درصد کاهش داشت.
سالک یا لیشمانیوز پوستی شایعترین نوع بیماری پوستی است که بر اثر گزش جنس ماده پشه خاکی به نام لیشمانیا به انسان منتقل میشود.
سالک در کشورهای گرمسیری و نیز چین، سوریه، عربستان، عراق، ایران، فلسطین، قفقاز و جنوب شرقی روسیه، پاکستان، افغانستان و هند شایع است.
۷۵۰۵/ ۶۰۵۳
نظر شما