ایرج حریرچی روز یکشنبه در نشست منطقهای سلامت و تغذیه کشورهای خاورمیانه، شمال آفریقا و یونیسف که در هتل اوین برگزار شد، افزود: ما درخواست جدی از کشورها داریم در این زمینه ایران را یاری کنند.
وی اظهار داشت: در تحریمهای ظالمانه علیه ایران به رغم شعارهای سلامت و نیازهای دارویی، پزشکی و غذایی مردم، بخش درمان نیز مورد هدف قرار گرفته است و باید یونیسف، سازمان جهانی بهداشت و کشورهای منطقه تداوم چنین تحریمهای یک جانبه را محکوم کنند.
حریرچی ادامه داد: آنها باید به یاری مردم بشتابند و علاقه مند هستیم برای تبادل دانش بر پایه مشارکت فعال و سازنده با دنیا مشارکت کنیم.
وی دستاوردهای حوزه سلامت با همکاری یونیسف را تشریح کرد و گفت: تلاش ایران بر آن است که برای همه جمعیت کشور به ویژه کودکان، مادران و گروههای آسیب پذیر بدون هیچگونه سختی مالی، امکانات در حوزه بهداشت و درمان فراهم آورد.
حریرچی افزود: یونیسف اولین سازمان وابسته به ملل متحد است که در دهه ۵۰ میلادی در ایران آغاز بکار کرد و ارائه خدمات واکسیناسیون برای تمام گروههای هدف به شکل رایگان، برنامه ریزی دقیق طبق استانداردهای بین المللی در حوزه سلامت، حذف کزاز، سرخک و سرخجه، کنترل بیماریهای همه گیر مانند سیاه سرفه و هپاتیت ب از شیوع متوسط به شیوع کمتر از اقدامات مشترک با یونیسف است.
وی تصریح کرد: به زودی واکسنهای دیگر با همکاری یونیسف به سیستم بهداشت و درمان کشور اضافه میشود.
کاهش شاخص مرگ نوزادان
معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه شاخص مرگ نوزادان و کودکان کشور کاهش یافته است، اضافه کرد: امروزه کودکان زیادی در کشور زنده میمانند تا به عنوان سرمایههای توسعه پایدار با سلامت روانی فعالیت کنند.
به گفته حریرچی، غربالگری ارتقای نظام مراقبت از نوزادان، بهبود وضع تغذیه مادران و کودکان زیر پنج سال و نوجوانان، آموزشهای تغذیهای در زمینه کاهش نمک و چربی از دیگر اقدامات انجام شده است.
وی افزود: اکنون هزار و ۲۰۰ کارشناس تغذیه در مراکز جامع سلامت شهری آموزشهای تغذیهای را به مردم ارائه میدهند.
حریرچی ادامه داد: استانداردسازی نمک در ۴۰ محصول غذایی بازنگری شده و میزان قند مصرفی در نوشابهها نیز ۱۰ درصد کاهش یافته و اسید چرب ترانس نیز به کمتر از ۲ درصد رسیده است و در آینده به صفر درصد میرسد.
وی خاطرنشان کرد: برنامه غنی سازی آرد با اسیدفولیک و پیشگیری و کنترل کمبود ید از همکاریهای کشور با یونیسف بوده است.
معاون کل وزارت بهداشت، زایمان ایمن و مراقبتهای بعد از بارداری را نیز از دیگر انواع این اقدامات برشمرد.
وی با اشاره به اینکه برای کنترل و پیشگیری از بیماری اچ آی وی (ایدز) نیز تغییر سیاست درمان را اتخاذ کردهایم، اظهار داشت: اکنون مراکز جامع سلامت برای تست اچ آی وی تجهیز شدهاند و نوزادان مبتلا به این ویروس در ۴۸ ساعت اولیه شناسایی میشوند همچنین موبایل کلینیک اچ آی وی برای اطلاع رسانی به بیماران راه اندازی شده است.
حریرچی ادامه داد: یونیسف در سیل اخیر در ۲۵ استان کشور اقدامات زیادی انجام داده است که از آنها قدردانی میکنیم و اکنون سیستم بهداشت و درمان در زمان بحران قابل دسترس بوده و این میتواند تجربهای برای سایر کشورها باشد.
وی با اشاره به برگزاری نشست منطقهای سلامت و تغذیه کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا گفت: این نشست برای ارتقای سلامت جامعه مؤثر است. در این نشست کارشناسان میتوانند به درک مشترک در حوزه سلامت برسند و همکاریهای مشترک را آغاز کنند.
نظر شما