به گزارش خبرنگار جامعه ایرنا، آیت الله محمد محمدی گلپایگانی رئیس هیات امنای جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران روز جمعه در « نشست مجمع عمومی سالیانه جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران» که امروز جمعه برگزار شد با بیان این مطلب، افزود: کشور ما پس از پیروزی انقلاب با هجمههای زیادی به خصوص از طرف آمریکا مواجه شده است. چند روز قبل هم شاهد بودیم که مقام معظم رهبری کینه آمریکا نسبت به ما و انقلاب اسلامی را «کینه شتری» خواندند.
وی تاکید کرد: آمریکا تا کنون هر توطئه کوچک و بزرگی را که میتوانسته علیه ما به کار برده است. مثلا دوستی در همین جلسه گفتند که در زمینه ورود واکسن آنفولانزا، پول خرید آن حاضر و فروشنده نیز مایل به فروش آن بود ولی به دلیل همین کارشکنیها معامله صورت نگرفت. روزگاری بود که روزانه ۷۰۰ نفر در این کشور جان میباختند و این رقم، کم نیست؛ یعنی هر روز ۷۰۰ خانوار عزادار میشدند. خدا رحمت کند آقای رئیسی را که باعث شد به اینجا برسیم که بسیار در این زمینه پیشرفت کردهایم.
آیت الله گلپایگانی تصریح کرد: ما جزیرهای هستیم که همه اطراف ما را دشمن و آشوب فراگرفته است ولی به برکت خون جوانان عزیزمان و کار کارستانی که شهید قاسم سلیمانی کرد، امنیت داریم. اگر شاهدید که یمن با این شجاعت به ناو هواپیمابر آمریکا حمله میکند ناشی از همین اقدامات سردار شهید سلیمانی است.
وی گفت: تکنولوژی به یمنیها منتقل شد طوری که الان خودشان موشکهای با سرعت ۱۰ برابر سرعت صوت میسازند و از ۲ هزار کیلومتری اسرائیل را میزنند و ظرف ۱۱ دقیقه موشکشان به هدف رسیده و به آن برخورد میکند. دشمنان چند بار به قصد تطمیع به حوثی ها پیام دادند که اگر دست از کارتان بردارید شما را به رسمیت میشناسیم و تمام یمن را در اختیار شما میگذاریم. اما حوثیها پاسخ دادند تا زمانی که شما از غزه بیرون نروید وضع همین است.
محمدی گلپایگانی افزود: به قول مقام معظم رهبری، دشمنان وقتی از حملات سخت افزاری و فنی و تکنولوژی نتیجه نگرفتند سراغ هجوم نرم افزاری آمدند و آن چیزی نیست جز تهاجم فرهنگی. آنها میخواهند جوانهای ما را فاسد کنند. بنابراین باید خیلی حواسمان باشد.
وی ادامه داد: البته این حملات فرهنگ، پادزهر هم دارد. قرآن میفرماید مراقب خود و خانوادهتان باشید. ما متدین و اهل نماز هستیم و به فرایضمان عمل میکنیم. اگر میخواهیم آینده فرزندانمان تضمین شود باید پای آنها را به مساجد و هیاتها باز کنیم.
ام الخبائثی به نام سیگار
در این نشست حجت الاسلام سید حسن معین شیرازی رئیس هیات مدیره جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران سیگار را ام الخبائث خواند و گفت: سیگار مدخل بسیاری از ناهنجاریهای اجتماعی از جمله اعتیاد و مصرف الکل است.
وی افزود: قانونهای مربوط به مبارزه با دخانیات در کشور به درستی اجرا نمیشود. شاهدیم که فروشگاههای سیگار و تنباکو مانند قارچ در سراسر کشور در حال روئیدن است. سوال اینجاست که آیا این فروشگاهها برابر قانون از وزارت بهداشت مجوز لازم را اخذ کردهاند یا خیر و اگر نکردهاند پس چرا فعالند؟!
معین شیرازی ادامه داد: مساله دیگر اجرای طرح پاد است. پاد مخفف پیشگیری از استعمال دخانیات در دبستان و دبیرستان است. ۱۸ سال از ارائه این طرح در وزارت آموزش و پرورش گذشته و ۷ وزیر عوض شده است اما این طرح در سلسله مراتب اداری گیر کرده است.
جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران گفت: طرح پاد ۱۶.۵ میلیون دانش آموز و ۵۰ میلیون نفر را در جامعه ایران درگیر میکند و میتواند در مبارزه با مصرف مواد مخدر موثر باشد.
وی همچنین از صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خاطر کوتاهی در مبارزه با مصرف دخانیات در جامعه انتقاد کرد.
ضرورت افزایش مالیات بر سیگار
در ادامه محمدرضا مسجدی دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران با بیان اینکه ۷۲ درصد سیگار کشور توسط شرکتهای ژاپنی و دیگر شرکتهای خارجی ساخته میشود گفت: مالیات بر سیگار، سادهترین مالیاتی است که برای حفظ سلامتی جامعه میتوان اخذ کرد. تحقیقات جهانی نشان داده است که هر ۱۰ درصد افزایش قیمت سیگار ۸ درصد مصرف آن را کمتر میکند.
وی اظهارداشت: یکی از سیاستمداران آمریکا گفته است که نظام و ایران را نمیتوان با جنگ از بین برد، بلکه باید از راههای دیگر این کار را کرد.
وی افزود: کاخ سفید به این نتیجه رسیده است که باید ورود ارز به ایران محدود شود و همان ارز محدود هم با نظارت آمریکا مصرف، یعنی صرف خرید محصولات لوکسی چون دخانیات شود. یکی از آنها گفته بود که هنوز دختران و زنان ایران خیلی در دام مصرف دخانیات نیفتادهاند و باید کاری کنیم که آنها در این دام بیفتند.
مسجدی با بیان این که متاسفانه زنگ خطر افزایش مصرف دخانیات توسط دختران و زنان در ایران به صدا در آمده است گفت: در جلسه ای که با آقای پزشکیان رئیس جمهور داشتیم ایشان طرح پاد را به وزیر آموزش و پرورش ابلاغ کردند.
وی با انتقاد از فضای حاکم بر سینمای خانگی افزود: متاسفانه فضای سینمای خانگی اسف بار است و تقریبا هیچ هنرپیشه نقش اولی را نمیبینیم که در فیلم ها و سریال های سینمای خانگی سیگار نکشد.
مسجدی با اشاره به این که سیگار الکترونیکی همان آثار شوم سیگار کاغذی را بر سلامتی انسان دارد گفت: در جلسهای که با مرحوم رئیسی داشتم به ایشان عرض کردم درخواست ساخت کارخانه سیگار الکترونیکی به یک درخواست محدود نخواهد ماند و اگر شما به این درخواست پاسخ مثبت دهید درخواستهای بعدی نیز خواهد آمد.
انگشت اتهام به سوی فیلمهای سینمای خانگی
محمود لولاچیان نایب رئیس هیات امنای جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران نیز دراین نشست خواهان استفاده از ظرفیت مداحان کشور برای مبارزه با دخانیات شد و گفت: افرادی مانند حاج منصور ارضی که قادر به جذب جوانان هستند میتوانند در این زمینه موثر باشند.
همچنین محمدرضا سهرابی معاون بهداشت دانشگاه شهید بهشتی افزایش مصرف سیگار بین زنان را نگران کننده دانست و گفت: مهم ترین کار در مبارزه با دخانیات کاهش دسترسی به این مواد است.
وی افزود: چرا فیلمهایی که سیگار کشیدن را ترویج میکنند جریمه نمیشوند در حالی که شواهدی وجود دارد که حمایت برخی شرکتهای دخانیات از این فیلمها را نشان میدهد.
نظر شما