محمدحسن جهان روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: ۸۹ درصد کشفیات از سوی نیروی انتظامی صورت گرفته، هشت درصد آن را مرزبانی و دو درصد را اداره کل اطلاعات خراسان رضوی کشف کرده و یک درصد کشفیات هم مربوط به گمرکات است. از این میزان کشفیات تریاک با ۷۴ درصد در صدر قرار دارد و ماده مخدر حشیش با ۱۲ درصد، هروئین ۱۰ درصد، شیشه شش درصد و مرفین با یک درصد حجم کشفیات در رتبههای بعدی قرار دارند. از پنجم تیر پارسال تاکنون همچنین ۱۲ تن انواع پیش ساز مواد مخدر و روانگردان توسط مأموران گمرک خراسان رضوی کشف و ضبط شده است.
وی ادامه داد: همچنین هشت هزار و ۷۱۰ قاچاقچی و خرده فروش د، این مدت دستگیر و ۱۲ هزار و ۸۵۰ نفر معتاد متجاهر جمع آوری و ساماندهی شده اند. اجرای هزار و ۸۸۰ عملیات و هلاکت شش قاچاقچی مسلح از دیگر اقدامات در این مدت است. ۸۵۶ خودروی سبک سنگین، ۲۴۳ موتورسیکلت و هزار و ۵۰۰ تلفن همراه مورد استفاده قاچاقچیان مواد افیونی نیز طی این مدت در خراسان رضوی توقیف شد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی همچنین گفت: ظرف سه ماه نخست امسال هم هفت هزار و ۵۰۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر و روانگردان در این استان کشف و ضبط شد که نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۲ درصد کمتر شده که نشانگر سخت شدن ورود مواد مخدر از مرزها به داخل کشور است. ۸۴ درصد این کشفیات را نیروی انتظامی، ۱۴ درصد را مرزبانی و دو درصد را اداره کل اطلاعات خراسان رضوی انجام دادهاند.
وی افزود: از این حجم کشفیات مواد مخدر پنج هزار و ۳۷۴ کیلوگرم تریاک، هزار و ۱۱ کیلوگرم حشیش، ۵۵۰ کیلوگرم مرفین، ۲۷۰ کیلوگرم هروئین و ۲۰۳ کیلوگرم شیشه بوده است. همچنین در این مدت ۳۷۹۰ معتاد متجاهر و د و هزار قاچاقچی دستگیر و ۱۸ باند آنها متلاشی شد. سه هزار و ۷۹۰ معتاد متجاهر و دو هزار و ۶۷۶ قاچاقچی و خرده فروش هم دستگیر و ۱۸ باند توزیع مواد مخدر در این مدت متلاشی شدهاند.
جهان ادامه داد: هم اینک دو هزار و ۵۷۰ معتاد متجاهر در مراکز نگهداری، درمان و اشتغال خراسان رضوی حضور دارند. چرخه آخر درمان این افراد، اشتغال است زیرا در صورتی که چرخه جمع آوری، نگهداری و درمان معتادان منجر به اشتغال آنها شود موفق خواهیم بود وگرنه دوباره به مصرف مواد مخدر روی میآورند.
وی همچنین گفت: ۷۵۰ نوع ماده مخدر و روانگردان شناسایی شده که بهترین راه مبارزه و مقابله با آنها آگاهی بخشی، طلاع رسانی عمومی و پیشگیری است. نقش اصلی در این راه بر عهده اصحاب رسانه، روحانیون، مبلغان و کسانی است که تریبون در اختیار دارند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در ادامه به رواج مصرف ماده مخدر گل در میان جوانان اشاره و بیان کرد: این ماده اعتیادآور، توهم زا و بدتر از مواد مخدر سنتی است. جوانان نیاز به شور نشاط و ورزش دارند، به همین منظور با همکاری اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی ۵۰ خانه ورزش روستایی ساخته میشود. از مجمع خیران هم انتظار داریم به صحنه بیایند و در امور مختلف پیشگیری از اعتیاد همکاری کنند.
وی افزود: دانشجویانی که طرحهای آنها در خصوص آسیبهای اجتماعی و مواد مخدر است در صورت تصویب طرحشان در شورا تا مبلغ ۲۰۰ میلیون ریال مورد حمایت مالی قرار میگیرند. هفته پیش نخستین خانه تشکلها و سازمانهای مردم نهاد استان در مشهد به بهره برداری رسید که در چارچوب آن تشکلهای مردمی حاشیه شهر فعال در زمینه پیشگیری و مقابله با مواد مخدر و اعتیاد آموزش میبینند.
همچنین در حاشیه نشست خبری دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی، پایگاه مقاومت بسیج این شورا با حضور رئیس سازمان بسیج ادارات و کارمندان استان گشایش یافت.
۷۵۰۷/۱۸۵۸
نظر شما