به گزارش ایرنا، حجتالاسلام عادل گلحسینی روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته قوه قضائیه اظهار کرد: میانگین مدت زمان رسیدگی به پروندههای قضائی در آذربایجان غربی ۹۰ روز و در سطح کشور ۱۱۷ روز است.
وی افزود: این مهم در سایه تلاش شبانه روزی کارکنان و قضات دادگستری میاندوآب محقق شده و بیشتر قضات بعد از پایان وقت اداری یا شبها کار میکنند و این امر ضمن اینکه به یک رویه در دادگستری میاندوآب تبدیل شده، کم کم نیز مدت زمان رسیدگی به پروندهها نیز کاهش مییابد.
وی بیان کرد: در گذشته یک پرونده پس از ورود به محاکم قضائی میاندوآب بعد از ۱۳ ماه مورد رسیدگی قرار میگرفت که در حال حاضر با افزایش شعبهها این زمان به ۴۵ روز کاهش یافته است.
رئیس دادگستری میاندوآب ادامه داد: در سال گذشته ۶۷ هزار و ۷۵۱ فقره پرونده وارد دستگاه قضائی این شهرستان اعم از محاکم، دادسرا و شوراهای حل اختلاف میاندوآب و مرحمت آباد شده است.
وی با اشاره به حجم بالای پروندههای قضائی افزود: به تناسب حجم پروندههای ورودی، چارت سازمانی و تعداد شعب حقوقی و کیفری دستگاه قضائی در این شهرستان نیز افزایش یافته و در راستای آن زمان رسیدگی به پروندهها هم کاهش یافته است.
وی گفت: یکی از عوامل اصلی افزایش پروندههای ورودی به محاکم این است که مردم احساس میکنند مرجعی وجود دارد که میتوانند از طریق آن به حق و حقوق خود برسند.
حجتالاسلام گل حسینی با بیان اینکه چارت تشکیلاتی دستگاه قضائی این شهرستان ۲ برابر افزایش یافته است، گفت: این امر نیز یکی از اقدامات مثبت در میاندوآب است که در راستای آن تعداد نیروها و پستهای سازمانی نیز افزایش یافته است.
وی با اشاره به راه اندازی چهار دفتر خدمات الکترونیک قضائی در میاندوآب بیان کرد: یکی از این دفترها از سال گذشته فعالیت خود را شروع کرده و سه دفتر نیز تجهیز و آماده شده که به زودی فعالیت خود را آغاز میکنند.
وی اضافه کرد: با استفاده از سیستم صمت درخواستهای مردم به صورت الکترونیکی ثبت شده و سپس توسط رئیس دادگستری و دادستان به شعبههای مختلف جهت رسیدگی ارجاع میشود که در سال گذشته میاندوآب پنج ماه متوالی رتبه نخست استانی را کسب کرد.
حجتالاسلام گلحسینی گفت: قبل از راه اندازی این سیستم، ابلاغها به صورت سنتی و توسط مأموران انتظامی به دست مردم میرسید به طوری که هر سال بیش از ۲۰۰ هزار ابلاغیه صادر میشد ولی با آغاز فعالیت این سیستم، ۱۶۵ هزار و ۴۵۵ ابلاغیه به صورت الکترونیکی صادر شده است.
گل حسینی گفت: همچنین یکی از اقدامات انجام گرفته در پزشکی قانونی میاندوآب ساخت سالن کالبدشکافی اجساد جنوب استان است که در میاندوآب انجام میشود.
وی با اشاره به استقرار دادگاه کیفری یک جنوب استان در میاندوآب گفت: در این شعبه هم به پروندههای خاص هفت حوزه قضائی شامل محکومیتهای بالای ۱۰ سال حبس، حبس ابد، اسیدپاشی، آدم ربایی و قصاص نفس بررسی میشود و ۱۶۷ پرونده در این شعبه بررسی و مختومه شده است.
رئیس دادگستری میاندوآب اظهار کرد: علاوه بر ۱۶ شعبه شورای حل اختلاف در این شهرستان، تیم صلح و سازش نیز تشکیل یافته و این تیم در رابطه با پروندههای قتل و نزاع دسته جمعی که جامعه را جریحه دار میکند فعالیت میکنند تا چنین پروندههایی با صلح و سازش حل و فصل شود.
وی با بیان اینکه چهار هزار و ۲۰۰ پرونده در میاندوآب با صلح و سازش مختومه شد، افزود: همچنین چهار نفر از محکومان به قصاص نفس با تلاش تیم صلح و سازش و با کسب رضایت اولیای دم خانوادههای مقتول در میاندوآب از مجازات رهایی یافتند که در نوع خود بی نظیر است.
سالروز شهادت آیت الله دکتر شهید بهشتی (ره) و جمعی از یاران انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره) به عنوان هفته قوه قضائیه نامگذاری شده است.
شهید بهشتی نخستین رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران در روز هفتم تیرماه سال ۱۳۶۰ به همراه ۷۲ نفر از اعضای حزب جمهوری اسلامی به دست منافقان کوردل به شهادت رسید.
۹۸۷۱/ ۳۰۲۰/۷۱۲۹
نظر شما