عباس میرزایی نیا عصر روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این تصمیم امروز در جلسه شورای سازگاری با کم آبی که در تهران برگزار شد گرفته شده است.
وی اظهار داشت: در این نشست مقرر شد با مسؤولیت استان، تمهیدات لازم برای مصرف بهینه و همچنین با رعایت خط قرمز حجم آب و نگه داشت کشت پاییزه برنامه ریزی های لازم انجام شود.
دریچههای سد زایندهرود که از هشتم بهمن سال قبل به منظور استفاده کشاورزان برای کشت پاییزه بازگشایی و آب در بستر این رودخانه در کلانشهر اصفهان جاری شده بود و تا ۲۸ بهمن جریان داشت.
پس از آن رییسجمهوری در ۱۳ اسفند امسال به وزارت نیرو دستور داد تا با در نظر گرفتن نیازهای زیستمحیطی در ایام نوروز، آب را در زایندهرود رها کند و بعد از آن زمان تاکنون آب در بستر زایندهرود جاری بوده است و با تصمیم اخیر شورای سازگاری با کم آبی جریان آب در بستر زاینده رود تا پاین شهریور ادامه خواهد داشت.
سد زاینده رود به عنوان یکی از اصلی ترین سدهای مرکز کشور در سال ۱۳۴۹ با ظرفیت ۱.۴ میلیارد مترمکعب بهره برداری شد، این سد قوسی شکل در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان قرار دارد.
این رود بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران است که از کوههای زاگرس مرکزی بویژه زرد کوه بختیاری سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران به سمت شرق پیش میرود و به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان میریزد.
اراضی کشاورزی اصفهان حدود ۵۶۳ هزار هکتار معادل ۳.۵ درصد از مساحت استان است که با توجه به محدودیت های منابع آب در سال های اخیر، تنها حدود ۲۹۰ هزار هکتار آن تحت کشت زراعی و باغی قرار می گیرد.
در سال زراعی ۹۶- ۹۷ حدود ۲۱۰ هزار هکتار از مجموع اراضی کشاورزی استان به کشت محصولات زراعی اختصاص داشت که ۱۹۰ هزار هکتار آن زراعت آبی و ۲۰ هزار هکتار مربوط به زراعت دیمی بوده است.
میزان تولید انواع محصولات زراعی در استان اصفهان با توجه به بروز پدیده خشکسالی و کاهش سطوح زیر کشت حدود سه میلیون و ۲۵۰ هزار تُن برآورد شد و این در حالی است که بیش از ۱۸۰ هزار نفر در این بخش در استان مشغول به کار هستند.
۶۹۹۴/۶۰۲۶/
نظر شما