۴ تیر ۱۳۹۸، ۱۲:۳۸
کد خبر: 83367139
T T
۰ نفر

افزایش بازده تولید در گرو نشاط کارگران است

۴ تیر ۱۳۹۸، ۱۲:۳۸
کد خبر: 83367139
افزایش بازده تولید در گرو نشاط کارگران است

یاسوج- ایرنا- ماده ۱۵۴ قانون کار در رابطه با ورزش برای محیط های کارگری و کارفرمایان هر چند نویدبخش توسعه ورزش در این محیط ها به شمار می‌رود اما هنوز آن گونه که شایسته است این قانون در واحد های تولیدی و صنعتی اجرایی نشده است.

به گزارش ایرنا، در ماده ۱۵۴ قانون کار، کارفرمایان با همراهی وزارت کار و وزارت ورزش و جوانان موظف شده اند فضای مناسب برای ورزش کارگران درکنار کار در واحدهای تولیدی تهیه کنند.

کارفرمایان کارگاه‌هایی که تعداد شاغلین در آنها بیش از ۵۰ نفر است فردی متعهد و علاقه مند آشنا به ورزش را به عنوان رابط و مسئول ورزش کارگاه انتخاب و به وزارت کار و امور اجتماعی معرفی خواهند کرد.

تمامی کارفرمایانی که تعداد شاغلین کارگاه‌های مربوط به آنان کمتر از ۵۰۰ نفر است در صورتی که نتوانند نسبت به ایجاد فضای ورزشی در داخل کارگاه خود اقدام کنند موظفند سالانه مبلغ ۱۰۰ هزار ریال به ازای هر کارگر به حسابی که وزارت کار و امور اجتماعی اعلام می‌کند، واریز کنند.

حمایت همه جانبه از کارگران در زمینه‌های مختلف از جمله ورزش و امور رفاهی به عنوان بازوان اصلی تولید، مؤلفه ای مهم برای تحقق رونق تولید به عنوان شعار سال است.

کارشناسان امور اقتصادی بر این باورند که کارگر شاداب و با نشاط زمینه افزایش تولید در واحد تولیدی را فراهم می کند و با افزایش بازده تولید، سرانه تولید ملی هم افزایش می یابد. وجود نیروی کار سالم با بازدهی بالا، یک جامعه با نشاط را نیز رقم می زند.

جامعه کارگری بیش از نیمی از جمعیت کشور را شامل می شود که این مهم توجه به اهمیت ورزش کارگری را دوچندان می‌کند.

برخی از کارفرمایان به رفاه کارگران توجهی ندارند

یکی از کارگران یک واحد تولیدی در شهر یاسوج می‌گوید که وقت و زمان برای کارفرمایان ما مهم است و آنها ورزش برای کارگران را تنها هدر رفت وقت می‌دانند.

وی گفت: کارفرمایان تلاش چندانی در زمینه فراهم کردن امکان ورزش برای کارگران ندارند با اینکه یک ساعت ورزش در روز کارگر را شاداب و بانشاط می کند و نقش مهمی در تولید خواهد داشت.

این کارگر افزود: در شرکت ما هیچ توجهی به ورزش نمی‌شود و بسیاری از کارگران این واحد مشتاق ورزش کردن هستند اما تاکنون چاره‌ای برای این مهم اندیشیده نشده است.

وی تصریح کرد: برخی از کارفرمایان منافع شخصی خود را بر رفاه و نشاط کارگران ترجیح می دهند و تنها به فکر افزایش تولید هستند.

تعداد سالن های ورزشی ایجاد شده توسط واحد های تولیدی اندک است

رئیس هیات ورزش کارگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: بر اساس ماده ۱۵۴ قانون کار تمامی کارفرمایانی که تعداد شاغلین کارگاه‌های مربوط به آنان کمتر از ۵۰۰ نفر است در صورتی که نتوانند نسبت به ایجاد فضای ورزشی در داخل کارگاه خود اقدام کنند موظفند سالانه مبلغ ۱۰۰ هزار ریال به ازای هر کارگر به حسابی که وزارت کار و امور اجتماعی اعلام می‌کند، واریز کنند.

طهمورث داستان ابراز داشت: دولت موظف است از وصول مبلغ سرانه ورزشی کارگران به تاسیس مجموعه ورزشی و رفاهی کارگران در هر شهرستان اقدام کند.

وی با اشاره به تعداد اندک سالن های ورزشی مختص کارگران، افزود: هم اینک کم تر از ۲۰ سالن ورزشی در سراسر واحد های تولیدی و صنعتی کهگیلویه و بویراحمد توسط کارفرمایان ایجاد شده است.

رئیس هیات ورزش کارگری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: این سالن های ورزشی بیشتر در شهر گچساران به سبب وجود شرکت نفت در آن منطقه و برخی از شرکت های بزرگ شهر یاسوج هستند.

داستان عنوان کرد: تلاش بر این است که ورزش در میان جامعه کارگری کهگیلویه و بویراحمد توسعه یابد و در این زمینه گام هایی اساسی برداشته شده است.

وی افزود: بنابراین تحقق این رویکرد، بدون یک برنامه مدون و نقشه راه، امکان پذیر نیست. لذا لزوم توجه هر چه بیشتر به سازماندهی امور و برقراری نظم و انظباط در فرآیندها و تاکید بر قانونمندی و چارچوب‌های سازمانی در این برهه از زمان اهمیتی دو چندان خواهد یافت.

داستان گفت: تشکیل انجمن‌های فعال، افزایش عضو گیری از ورزشکاران کارگر، برگزاری رقابت‌های استانی، میزبانی ورزش‌های کارگری و اعزام تیم‌های ورزش کارگری به رقابت‌های مختلف از جمله اقدامات مؤثر و زمینه ساز توسعه ورزش در جامعه هدف کارگری کهگیلویه و بویراحمد است.

وی عنوان کرد: طرح عضوگیری از کارگران ورزشکار به منظور سازماندهی این گروه از ورزشکاران، از سال ۹۶ آغاز شده و هم اینک با قوت بیشتری در استان در حال اجراست.

فرهنگ ورزش برای کارگران نهادینه شود

رئیس فدراسیون ورزش کارگری کشور در سفر خود به کهگیلویه و بویراحمد گفت: در سطح استانی سال ۹۷ بیش از یک هزار رقابت ورزشی در بین کارگران کشور برگزار شد که نسبت به سال‌های گذشته بی نظیر بود.
جواد رمضی با اشاره به اینکه ورزش کارگری یکی از مقوله‌های مهم سلامت در جامعه محسوب می‌شود، افزود: با حمایت وزارتخانه‌های ورزش و جوانان و کار، تعاون و رفاه اجتماعی مسیر سخت این ورزش هموار می‌شود و با قدرت به کار خود ادامه می دهد و از تمامی ظرفیت‌های موجود استفاده خواهد شد.
وی با بیان اینکه فرهنگ ورزش کردن باید برای کارگران نهادینه شود، گفت: تحقق این امر نیازمند آموزش، کارهای تبلیغاتی، تکرار، پافشاری، از خودگذشتگی و الگو سازی است که با همراه شدن مسئولان و پشتیبانی از این ورزش می‌توان شاهد موفقیت در این عرصه بود.
رئیس فدراسیون ورزش کارگری تصریح کرد: در سال ٩٨، تقویم متفاوتی در ابعاد قهرمانی، مناسبتی، لیگ‌ها، برون مرزی و به ویژه مسابقات کارگری در اسپانیا و برنامه‌هایی به صورت جشنواره در نظر گرفته شده است.
وی عنوان کرد: مشارکت در رویدادهای ورزشی سازمان یافته کارگران کشور به واسطه وجود مشکلاتی تحت تأثیر قرار گرفته که این مهم با اتخاذ تدابیر خاص از قبیل پیش بینی رویدادهای ورزشی جذاب‌تر و اجرای برنامه‌های ورزشی خانوادگی از جمله جشنواره‌ها، جبران پذیر خواهد بود.
رئیس فدراسیون ورزش کارگری افزود: فدراسیون تلاش می‌کند با گسترش ورزش همگانی در بین کارگران و خانواده‌های آنان، علاوه بر حفظ سلامتی، بازده کار آنان را نیز بیشتر کند.
رمضی با اشاره به مجمع انتخاباتی ورزش کارگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: این مجمع با اینکه تنها یک نماینده داشت به درستی و با دقت انجام شد.
وی ابراز داشت: ورزش باید در بین جامعه کارگری در واحدهای تولیدی و صنعتی کهگیلویه و بویراحمد روز به روز توسعه یابد.
وی خواستار توجه وی‌ژه به ورزش بانوان و عضو گیری بیشتر هیأت‌های ورزشی شد.

ورزش در میان جامعه کارگری کهگیلویه و بویراحمد توسعه می‌یابد

رئیس هیأت ورزشی کارگری کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر عضو گیری بیشتر توسط هیأت‌های ورزشی کارگری استان، گفت: با توجه به برنامه ریزی های انجام شده مقوله ورزش در بین جامعه کارگری در واحدهای تولیدی و صنعتی کهگیلویه و بویراحمد روز به روز توسعه می‌یابد.

طهمورث داستان اظهار داشت: تحقق این امر جزو اولویت‌های مهم کاری مسئولان ورزش کارگری کهگیلویه و بویراحمد در سال ۱۳۹۸ است.

وی افزود: توسعه فعالیت‌های ورزشی، افزایش همبستگی اجتماعی محیط‌های کارگری و شادابی این مراکز را به دنبال خواهد داشت.

رئیس هیأت ورزشی کارگری کهگیلویه و بویراحمد خواستار تلاش و همت هر چه بیشتر رؤسای هیأت‌های ورزشی کهگیلویه و بویراحمد برای کمک به گسترش روزافزون ورزش‌های قهرمانی و همگانی در این استان شد.

داستان با بیان اینکه ورزش کارگری کهگیلویه و بویراحمد برای فعالیت هرچه بهتر و بیشتر نیازمند حامی مالی مناسب است، تصریح کرد: این هیأت با توجه به کمبود اعتبارات در پذیرش میزبانی‌ها با مشکل مواجه شده است.

رئیس هیأت ورزشی کارگری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: اولویت نخست این هیأت توجه به ورزش همگانی در حوزه ورزش کارگری است و تلاش می‌شود با گسترش ورزش همگانی در بین کارگران و خانواده‌های آنان، علاوه بر حفظ سلامتی، بازده کار آنان را نیز بیشتر کند.

داستان افزود: هم اینک ۲۷ انجمن ورزشی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که ۲۰ مورد فعال و هفت مورد در حال توسعه هستند.

وی بیان داشت: والیبال، فوتبال، فوتسال، دو و میدانی، شنا، کوهنوردی، دوچرخه سواری و ورزش همگانی از جمله رشته‌های کارگری ساماندهی شده این استان هستند.

داستان ابراز داشت: ورزش موجب نشاط و شادابی در کارگران می‌شود و بهره وری بیشتر نیروی کار و در نتیجه رونق اقتصادی را به دنبال دارد.

هیأت ورزش کارگری کهگیلویه و بویراحمد شهریور ماه امسال میزبان هیأت کوهنوردی کارگران کشور خواهد بود.

برگزاری ۳۰ رویداد ورزش کارگری در کهگیلویه و بویراحمد

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: سال ۹۷ با وجود برخی مشکلات در خصوص تعدادی از واحدهای تولیدی ۳۰ رویداد ورزش کارگری در استان برگزار شد.
پروانه نیک مرام اظهار داشت: سال گذشته ۱۴ تیم از ورزشکاران کارگر کهگیلویه و بویراحمد به مرحله رقابت‌های کشوری اعزام شدند که در رشته‌های دو و میدانی و شطرنج به ترتیب مقام اول و پنجم را کسب کردند.
وی افزود: مجموعه هیأت ورزش کارگری کهگیلویه و بویراحمد از سال ۹۱ تاکنون فعال شده است.

نیک مرام ابراز داشت: بر اساس آخرین نامه دریافت شده از وزارت کار مطابق با ماده ۵ آئین نامه اجرایی ۱۵۴ قانون کار کارفرمایانی که نسبت به ایجاد فضاهای ورزشی اقدام کنند از پرداخت سالیانه مبلغ ۱۰۰ هزار ریال به ازای هر کارگر معاف می‌شوند.

ورزش کارگری کهگیلویه و بویراحمد نیازمند حامی مالی است

رئیس هیات ورزشی کارگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: هم اینک یکی از دغدغه های این هیات پیدا کردن حامی مالی است تا برگزاری اردوها، میزبانی رقابت های قهرمانی و دیگر موارد مشابه را تقبل کنند.

طهمورث داستان اظهار داشت: شرکت ها و واحد های تولیدی و صنعتی که از ورزش کارگری حمایت کنند و برای آن هزینه کنند، مشمول معافیت مالیاتی خواهند شد.

وی افزود: در صورتی که واحدهای تولیدی به منظور ارتقاء مهارت و سلامت کارکنان خود مراکز آموزشی و ورزشی ایجاد کرده و یا در این خصوص هزینه کنند، با اعلام وزارت کار و اموراجتماعی می توانند ده درصد (۱۰%) عوارض موضوع بند (الف) این ماده را تا سقف هزینه صورت گرفته درخواست استرداد کنند.

داستان بیان کرد: ورزش کارگری، ورزشی است با رویکردی سلامت محور، که قصد دارد با ایجاد انگیزه های مثبت ورزشی، تا حد توان میزان مشارکت کارگران را در فعالیت های ورزشی ارتقاء داده تا از این طریق سطح نشاط و شادابی نیروی کار و تولید کشور را ترقی دهد و موجبات تحقق یک جامعه پویا، سالم و با نشاط که پیش نیاز توسعه و پیشرفت است را رقم بزند.

رئیس هیات ورزشی کارگری کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: هیات مدیره کارخانجات موظف هستند به عنوان یک کارفرما از قانون کار تبعیت کنند و به واسطه این امر وظیفه دارند تا ماده ۱۵۴ قانون اجرایی را رعایت کنند.
وی عنوان کرد: در این آیین نامه کارخانجات بالای ۵۰ نفر باید فردی را به عنوان متولی ورزش داشته باشند. اگر ۲۰۰ کارگر در آن مرکز صنعتی فعالیت می کنند باید نه تنها متولی ورزش داشته باشند بلکه فضایی مناسب برای ورزش کارگران در نظر بگیرند. در واقع مبلغی را به حساب وزارت کار واریز کنند تا واحد ورزشی برای این قشر از جامعه ساخته شود.

داستان گفت: فرهنگ ورزش کردن برای کارگران می بایست نهادینه شود که تحقق این امر نیازمند آموزش، کارهای تبلیغاتی، تکرار، پافشاری، از خودگذشتگی و الگوسازی است که با همراه شدن مسئولان و پشتیبانی از این ورزش می توان شاهد موفقیت در این عرصه بود.

رئیس هیات ورزشی کارگری کهگیلویه و بویراحمد افزود: جامعه‌ای که به ورزش اهمیت بدهد انحرافات و آسیب‌های اجتماعی در آن کمتر است لذا باید تلاش کرد که شرایط و تسهیلات برای رشد ورزش استان و تامین منابع اقتصادی فراهم شود.

داستان تاکید کرد: اولویت نخست این هیات توجه به ورزش همگانی در حوزه ورزش کارگری است و تلاش می شود با گسترش ورزش همگانی در بین کارگران و خانواده های آنان، علاوه بر حفظ سلامتی، بازده کار آنان را نیز بیشتر کند.

رئیس هیات ورزشی کارگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: افرادی که مایل به عضو شدن در هیات های ورزش کارگری هستند می توانند با مراجعه به سامانه ورزش کارگری با واریز میلغ ۳۵۰ هزار ریال عضو شوند.

به افرادی که عضو هیات های ورزشی کارگری این استان می شوند ۵۰ درصد تخفیف برای استفاده از خدمات اماکن ورزشی داده خواهد شد.

متولیان امر در حوزه ورزش کارگری از ابتدای امسال کوشیده‌اند تا فراتر از سال‌های گذشته در تحقق مسئولیت‌های سازمانی خود در قبال کارگران این دیار وارد عمل شده و اثرات محسوسی را در ارائه خدمات ورزشی به جامعه هدف بر جای بگذارند.

فدراسیون ورزش کارگری در آبان ماه ۱۳۹۱ تأسیس و در لیست فدراسیون‌های آماتوری ورزش جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت و در مهر ماه همان سال به عضویت موقت کنفدراسیون بین المللی ورزش کارگری در آمد.
هم اینک فدراسیون ورزش کارگری درسایه همکاری و تعامل دو وزارتخانه ورزش و جوانان و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در چندین رشته ورزشی آقایان و بانوان فعالیت دارد.
با احتساب خانواده کارگران جامعه هدف این فدراسیون به بیش از ۴۰ میلیون نفر می‌رسد که رکن اصلی توسعه کشور و تولید کننده و مصرف کننده کالای ایرانی هستند.

حدود ۱۰۳ هزار کارگر در کهگیلویه و بویراحمد در بخش های مختلف مشغول به کار هستند.

۹۸۶۸/‏۱۶۶۲

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha