به گزارش ایرنا، مراجعه همزمان این گروه حدوداً ۴۰۰ نفر از سهامداران زمینهای منطقه چهل بازه به اداره ثبت اسناد و املاک خراسان رضوی در مشهد که بعضاً شعارهایی نیز پیرامون درخواست خود سر میدهند سبب ازدحام در این محل و متعاقب آن حضور پلیس برای حفظ امنیت و نظم شد.
نماینده گروه سهامداران چهل بازه در همین محل طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا شمار مالکان و خریداران زمینهای چهل بازه مشهد را پنج هزار نفر ذکر و بیان کرد: این تعداد از شهروندان مشهدی ۱۷ سال پیش اقدام به خرید زمین در این محدوده کردند که جمعی از آنها خانوادههای شهدا، ایثارگران و نیز کارکنان سازمان جهاد کشاورزی هستند.
محمدتقی قناد افزود: طی سالهای گذشته به دنبال شکایت شرکت آب منطقهای خراسان رضوی که مدعی مالکیت همین زمینها است حکم دادگاه به نفع مالکان خصوصی صادر شده است. مطابق آخرین حکم قضائی اردیبهشت ماه امسال از سوی شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر تهران به نفع سهامداران، اسناد شرکت آب منطقهای خراسان رضوی در خصوص حریم بستر کال چهل بازه باطل اعلام شده است.
وی ادامه داد: با این وجود اداره ثبت اسناد و املاک خراسان رضوی با استناد به نامه دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان، حکم صادره را برای اراضی چهل بازه اجرا نمیکند. در نامه دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی آمده است که بر اساس دادنامه هفتم اردیبهشت ماه شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران فعلاً تا اطلاع ثانوی از تفکیک بستر رودخانه چهل بازه خودداری شود.
نماینده گروه سهامداران چهل بازه گفت: این در حالی است که سهامداران مدعی مالکیت بستر رودخانه نیستند لذا امروز به اداره کل ثبت اسناد و املاک خراسان رضوی مراجعه کرده اند تا درخواست کنند بستر چهل بازه که عرض آن ۶۰ متر تعیین شده از زمینهای آنها جدا شده و بقیه آن به مالکانشان تحویل گردد.
۲۰ نفر از سهامداران چهل بازه به نمایندگی از دیگران برای گفت و گو با مدیرکل ثبت اسناد و املاک خراسان رضوی به منظور رفع مشکل خود وارد این اداره شده اند.
کال یا مسیلی به نام 'چهل بازه' یکی از سرشاخههای رودخانه تاریخی و مهم 'کشف رود' در مشهد است که به طول ۱۵ کیلومتر طولانیترین مسیل یا مسیر گذر سیل در این کلانشهر به شمار میرود و در محدوده شهری شمال غربی مشهد واقع است.
طی دو دهه گذشته بر سر مالکیت زمینهای حاشیه این مسیل چالشهای بسیاری به وجود آمد زیرا در ابتدا این زمینها ۱۵ سال پیش توسط فردی که اموالش مصادره شده بود به پنج هزار نفر فروخته شد. از سوی دیگر شرکت آب منطقهای خراسان رضوی مدعی است که بستر و حریم رودخانهها متعلق به دولت و وزارت نیرو میباشد لذا تغییر کاربری آن از مسیل به سایر موارد، شهروندان را با خطر سیلاب مواجه میسازد.
پیش از اینها زمینهای چهل بازه متعلق به حاج حسین ملک از ملاکان خیر و سرشناس مشهد بود که توسط فردی از وابستگان وی به مالکان کنونی آن فروخته شد اما پس از این بیع شرعی و قانونی، اموال نامبرده از سوی بنیاد شهید مطابق با اصل ۴۹ قانون اساسی مشمول مصادره شد. پس از این اتفاق مالکان زمینهای چهل بازه با مراجعه به بنیاد شهید و ارائه مدارک و مستندات مبنی بر خرید قانونی و شرعی، با این نهاد به توافق رسیدند که ۵۲.۵ درصد زمینها به سهامداران شرکت چهل بازه و ۴۷.۵ درصد به دو نهاد بنیاد شهید و ستاد اجرایی فرامین امام (ره) تعلق گیرد.
با این وجود افرادی که هم اینک خود را مالکان زمینهای چهل بازه میدانند طی دو دهه اخیر برای اثبات ادعایشان شکایات متعددی را به محاکم قضائی ارائه کردند تا اینکه در ماههای اخیر دادگاهی در تهران تمام اسناد شرکت آب منطقهای خراسان رضوی را اطل اعلام کرد و به نفع آنان رأی داد.
۳۰۲۷/۱۸۵۸
نظر شما